Top 5 quotes van Kim Dankoor

Wat zijn je meest favoriete citaten? Deze vraag stelden wij aan Kim Dankoor. Kim is naast de drijvende kracht van het platform KIMBYKIM (www.kimbykim.com) ook werkzaam als mediatheoreticus en promovendus.

‘Het is best lastig om een selectie te maken uit de vele quotes die mij dagelijks inspireren. Ik kies in ieder geval voor een paar citaten uit het Stoïcisme (filosofie), omdat ik een quote van een van de belangrijkste filosofen uit deze stroming (Seneca) op mijn bovenbeen heb laten tatoeëren. Marcus Aurelius en Epictetus zijn de andere filosofen die behoren tot de leidende figuren binnen het Stoïcisme. Tattoos van deze filosofen volgen nog.’


You are unfortunate in my judgment, for you have never been unfortunate. You have passed through life with no antagonist to face you; no one will know what you were capable of, not even you yourself.  ~Seneca
Iedere keer wanneer ik een obstakel of tegenslag (vooral werk of liefde) moet overwinnen, probeer ik het te zien als een kans om mijn wilskracht en veerkracht te testen en mijn probleemoplossende skills te verbeteren. Dit is natuurlijk niet gemakkelijk, het is een proces!

You have power over your mind – not outside events. Realize this, and you will find strength. ~Marcus Aurelius
Je hebt geen controle over externe gebeurtenissen, maar wel over jouw gedachten over die gebeurtenissen. Dit helpt mij om snel(ler) de switch te maken naar positieve perspectieven en te denken in mogelijke kansen.

We are not privy to the stories behind people’s actions, so we should be patient with others and suspend judgement of them, recognizing the limits of our understanding.
~Epictetus
Wanneer een persoon iets doet wat ik niet snap (of voor mijn gevoel mij onterecht bejegend), probeer ik me te realiseren dat iedereen ‘een verhaal’ heeft. Misschien is er net een familielid overleden, is die persoon keihard gedumpt door een geliefde of zijn er geldproblemen in het spel. In sommige situaties geef ik nog steeds een read (uitleggen wat die persoon beter had kunnen doen), maar ik probeer wel geduldig en humaan te blijven.

Be more concerned with your character than your reputation. Because your character is what you really are, while your reputation is what others merely think you are. 
~Jay-Z (en John Wooden)

Deze citaat van een van mijn favoriete rap artiesten kan niet ontbreken. Integriteit vind ik de belangrijkste karaktereigenschap van een mens. Zolang ik weet dat ik in situaties naar beste weten heb gehandeld, zou het niet moeten uitmaken wat anderen over mij zeggen en I will get that dirt off my shoulder (Jay-Z voice).

It’s hard to be what you hardly see. Images create possibilities in the minds of people.
~Kim Dankoor

Tot slot, een quote van mijzelf. Met dit citaat wil ik het belang van diversiteit en inclusie in de media onderstrepen. Mensen uit verschillende sociale groepen (etniciteit, gender, seksuele identiteit/voorkeur, religie, klasse, ableism) voelen zich dan onderdeel van de maatschappij en het laat hen zien wat zij ook kunnen bereiken. Deze boodschap spread ik via mijn platform KIMBYKIM (onderzoek, lezingen, workshops, t-shirtlijn en journalistiek werk).


Connecten met KIMBYKIM?
Website
Facebook
Instagram
Twitter
Interview RBM Media

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten