In gesprek met ondernemer Jellisa Ketting

“Ik haal voldoening uit het helpen van mensen. Samen groeien naar succes is het beste wat je je maar kunt voorstellen. ” Maak kennis met Jellisa Ketting uit Amsterdam. Vanuit haar passie helpt zij klanten bij het bouwen van meerdere inkomstenstromen, zodat zij voor zichzelf hun gedroomde lifestyle kunnen creëren. In dit interview een openhartig gesprek met Jelissa over haar leven, haar ambities en haar visie over financiele vrijheid.

Kun je je voorstellen?
“Ik ben Jellisa Ketting, 30 jaar en geboren in Hoorn. Zelf ben ik half Surinaams en half Nederlands. Het grootste deel van mijn leven heb ik gewoond in het West Friese Medemblik. Veel van mijn familie woont daar nog steeds. Sinds zes jaar woon ik in Amsterdam. Ik kom uit een heel mooi en warm gezin met drie kinderen. Ik heb nog een broer en een zus. Mijn ouders zijn echt een voorbeeld voor mij. Zij zijn al bijna 40  jaar getrouwd.”

Hoe zou je jezelf omschrijven? 
“Ik zou mezelf omschrijven als een gedreven en enthousiast persoon. Mijn drive is om altijd het beste in mensen naar boven te halen. 100% achter mijn doelen en mijn dromen aan te gaan. Zorgzaam, positief ingesteld en af en toe een beetje koppig.”


Toen je nog jong was, wat wilde je later worden?  
“Als meisje speelde ik vaak met poppen en was ik altijd bezig met haren knippen. Sinds jongs af aan wist ik dat ik kapster wilde worden. En ook een prinses…haha. Mijn tante heeft een eigen kapsalon en dacht ook altijd dat ik een eigen salon zou willen openen. “

Welke opleidingen heb je gevolgd?  
“Ik heb kappersopleiding niveau 3 gedaan. Maar ik ben al snel op jonge leeftijd begonnen met werken.  Ik heb echt heel veel verschillenden jobs gehad waar ik het nooit langer vol kon houden dan een half  jaar. Denk hierbij aan een kantoorbaan, sportschool en sales manager in de retail. Daarnaast heb ik een half jaar in het buitenland gewerkt in een hairextension salon.”

Wat heeft je doen besluiten om voor je zelf te beginnen? 
Eigenlijk toen ik een half jaar op Curaçao woonde ben ik erachter gekomen dat dit is wat ik  wil. Het reizen, mooi weer, werken waar en wanneer je wilt en gewoon je eigen regels bepalen. Je eigen leven leiden hoe jij dat wilt en met wie je wilt werken. “

Kun je iets meer vertellen over je huidige onderneming?
“Vorig jaar begin september ben ik gestart met een nieuw online business opportunity op de financiële markt: IM  academy. Het is de grootste educatie platform online. Mijn doel hiermee is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken om meerdere inkomsten te generen. Daarnaast wil ik ze laten zien hoe belangrijk het is om met de tijd mee te gaan op het gebied van de financiele markt. Ik leer mensen hoe zij goed met geld moeten omgaan en hoe je kunt investeren.  Eigenlijk alles omtrent de financiele markt kan je leren via het platform. Denk hierbij aan crypto, forex, Nfts, Metaverse, online businesses en affiliate marketing.

Mijn doelgroep bestaat eigenlijk uit vrouwen in de leeftijdsklasse 20 tot 50 jaar. De reden is dat ik vind dat heel veel vrouwen zichzelf  nog onderschatten op de financiele markt. Ik wil laten inzien dat alles mogelijk is en dat het niet  alleen een mannenwereld is. “

Vanuit je bedrijf help je mensen om meerdere inkomens te creëeren. Kun je uitleggen hoe dit precies in zijn werking gaat? 
“Ik werk met een partner bedrijf samen. Zelf ben ik een independent business owner op de financiële  markt. Vanuit die rol help ik mensen met het creëeren van meerdere inkomsten en coach ik mensen bij de opbouw van een online business in de financiele markt. Kortom ik werk vanuit een online educatie platform waar je de skills leert om van geld geld te maken. “

Wat motiveert jou om mensen te helpen om meerdere inkomens op te bouwen?
“Ik haal voldoening uit het helpen van mensen. Samen groeien naar succes is het beste wat je je maar kunt voorstellen. Samen kom je verder dan alleen. Bovendien gun ik het gewoon iedereen om alles uit het leven te halen en om meerdere inkomens op te bouwen. Lekker volledig genieten van  het leven zonder (geld) stress. “

Ben jij tevreden hoe jij er nu financieel voor staat?   
“Laat ik het zo zeggen: ik ben nog niet volledig tevreden. Nee. Aan de andere kant ben ik wel enorm dankbaar voor alles wat  ik nu al heb bereikt. Ik werk nu naar meerdere inkomsten stromen toe. Mijn doel is nog niet bereikt, maar ik geniet met volle teugen van de journey. “

Wat is jouw grootste financiële droom?  
“Dat ik een huis kan kopen voor mijn ouders, ergens in Spanje. Voor mezelf zou ik heel graag een huis in het buitenland willen bezitten zoals in Dubai en ook een huis in Amsterdam. Ik droom van een leven waar ik kan baden in volledige financiële vrijheid. Dat ik elke maand alles kan doen wat ik wil. En dat ik andere mensen ook kan  helpen met alles wat ik heb opgebouwd.”

Welke financiële tips heb je voor mensen? 
“Denk goed na waar je je geld in investeert. Met name in deze tijd. Onderzoek mogelijkheden hoe jij je geld voor je kan laten werken.  En zorg dat je meerdere inkomsten creëer. Leer een skill die niemand je kan afpakken op de  financiele markt. Dat is wat ik zelf nu toepas en leer. Er zijn manieren om je vermogen te laten verdubbelen in plaats van op de bank te laten staan. Kortom: leer om slim te investeren en laat een legacy achter voor je nageslacht.”

Geloof jij dat geld gelukkig maakt?   
“Ik geloof zeker dat geld wel gelukkig maakt. Alles kost geld en alles wordt steeds duurder. Ik houd  ook van een luxe leven op zijn tijd. Echter, met minder neem ik zeker ook genoegen. Maar hoe je het ook went of keert; je hebt geld nodig om aangenaam te kunnen leven. Onderdak, eten, jezelf onderhouden…alles is gekoppeld aan euro’s. Wat dat betreft durf ik wel te zeggen dat geld gelukkig maakt.”

Wat staat er (nog meer) op je bucketlist? 
“Een appartement in Dubai, reizen over de hele wereld, mijn droom auto kopen…. Er zijn nog veel landen die ik nog wil zien. Daarnaast ook mooie ervaringen op doen: bungeejumpen en het noorderlicht zien.”

Wat zijn de belangrijkste levenslessen die je hebt geleerd?  
“Je kunt niet iedereen vertrouwen, ook al denk je van wel. Luister altijd naar je eigen gevoel. Trust yourself. Trek je je niet te veel aan wat anderen denken of vinden. Ga voor je doelen. Geloven, actie en consistentie zijn de sleutels om succesvol te ondernemen. “

Heb je een lijfspreuk?  
“A winner is a dreamer who never gives up” 

Wil je tot slot nog iets kwijt aan de lezers?
“Jij kunt als persoon alles bereiken. Het is belangrijk dat je geloof veel groter is dan je denken. Everything is possible when you believe in  yourself! Just Go for it And take action. En stel jezelf de vraag: waar sta jij in het leven op dit moment? Ben je niet tevreden, doe er dan meteen wat aan en neem actie.  Ben je na het lezen van mijn verhaal nieuwsgierig geworden? Dan kun jij mij benaderen via mijn Instagram voor een 1 op 1 gesprek.


Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten? En meer klanten aantrekken?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is SALESFUN-EN-RBMMEDIA-500x225.jpg

ONTMOET SALESFUN & RBM MEDIA VIA DEZE LINK

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten