Interview met Meera Nankoe van Stage & Stories

Vandaag stellen wij je voor aan Meera Nankoe uit Amsterdam. Zij is 32 jaar en founder van Stage & Stories. Meera: “Met mijn bedrijf maak ik taboes en maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar. Ik coach ambitieuze vrouwen om de ‘’badass woman ’’ van hun business en leven te worden.” Ben jij benieuwd naar het ondernemersverhaal van Meera en wat haar drive is? Lees vooral verder.

Jij coacht vrouwen naar een betere versie van zichzelf. Leg eens uit?
Ik coach ambitieuze vrouwen om de ‘’badass woman ’’ van hun business en leven te worden. Dit doe ik door ondernemers te coachen , o.a . in het breken van taboes en trauma’s zodat zij de top bereiken. Door dit te breken, breek je met diepgewortelde patronen die belemmerende overtuigingen en blokkades in je business kunnen veroorzaken. Daarnaast werken wij aan de voor – en achterkant van de business en zorg ik ervoor dat de zichtbaarheid vergroot wordt door een stevig fundament te creëren , waarin de bouwsteen de authenticiteit van de klant is. Statements, passie, liefde en lef zijn de sleutelelementen waar mijn diensten uit bestaan. Ik maak mijn klanten catchy en onweerstaanbaar door hen puur zichzelf te laten zijn.

Als je mij in een paar woorden moet omschrijven, denk dan aan de woorden: ambitieus, passievol , daadkrachtig, avontuurlijk. Met een gezonde portie levenslust en positiviteit, geniet ik van de kleine momenten die het leven mij aanreikt. Ik bekijk het leven als één grote pot vol met kansen. Het is aan onszelf of wij onze hand erin steken, de pot omgooien of ernaast grijpen. Van hieruit kijk ik niet naar problemen, maar naar de mogelijkheden. Door vallen en opstaan heb ik geleerd om dicht bij mijn eigen gevoel te blijven. Om datgene te doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen, waar ik gelukkig van word. Ik daag mezelf uit om zowel op professioneel als op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Deze twee aspecten zijn in mijn geval onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit liefde, kracht en empathie probeer ik de beste versie van mezelf te zijn. En het is mijn doel om dit uit te dragen naar de wereld die om ons heen beweegt, zodat niemand zich hoeft te verschuilen achter haar of zijn eigen schaduw.Wat wilde je als kind later worden?
Als kind was ik een dromer en daar hoorde dan ook veel wensen en creatieve ambities bij. Ik was omringd met muziek en dans , dus dat ik zangeres en danseres wilde worden was dan ook geen verrassing. Het is er met de paplepel ingegoten. Het beroep actrice werd gauw aan dat lijstje toegevoegd. In de huid kruipen van iemand anders en je fantasie en emoties de vrije loop laten gaan gaven mijn gevoelens de ruimte om te aarden en er te mogen zijn. In de loop der tijd heb ik veel ervaring opgedaan op podium en televisie, zowel met zang, dans en acte ren. Samen met schrijven, zijn het passies die een belangrijk onderdeel van mijn leven en business zijn geworden. Ik heb onder andere deze podiumkunst verwerkt in Stage & Stories om vrouwen te helpen bij hun verwerkings – en helingsproces en om zo beter in contact te komen met hun gevoel en verlangens. Als je je creativiteit laat stromen, kom je beter in contact met de essentie van je eigen geluk. Naarmate ik ouder werd, werd kennis overdragen en mensen inspireren belangrijk. Een school juffrouw zijn leek mij daarom een mooi beroep. Naast het coachen van vrouwen, geef ik momenteel meer dan 10 jaar zangles en theaterles op basisscholen. Ik besef nu pas dat ik veel van mijn wensen die ik als kind had heb waargemaakt .

W at heb je gedaan qua opleiding en werk voordat je bent gaan ondernemen?
Ik ben begonnen met de mbo – opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg. Na dit te hebben afgerond ben ik naar het Conservatorium in Rotterdam gegaan om Indiase Klassieke Zang te studeren. Ik heb een jaar aan het Conservatorium gestudeerd en besefte dat ik het maatschappelijke aspect in de studie miste. Met mensen werken is iets wat mij altijd al heeft geboeid en geïnteresseerd. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een combinatie van een studie die de elementen van het creatieve en het maatschappelijke aspect had. Uiteindelijk ben ik bij de studie Culturele Maatschappelijke Vorming terechtgekomen. Hier kon ik mijn passies en het maatschappelijke aspect heel goed in combineren. Voordat ik besloot om te gaan ondernemen , heb ik in de loop der jaren met verschillende doelgroepen gewerkt die te kampen hadden met verschillende problematiek. Onder andere kinderen met gedragsstoornissen, vrouwen die werden onderdrukt, eenzame ouderen, mensen met een verstandelijke beperking. Het creatieve aspect heeft mij tijdens het uitoefenen hiervan nooit losgelaten. Zo heb ik creatieve methodieken ontwikkeld waar theater en muziek een grote rol in speelde. Deze heb ik tijdens de coaching en begeleiding van de doelgroepen gebruikt en na mijn vertrek hebben de organisaties hier een vast onderdeel in hun programma van gemaakt.

Wat heeft je gemotiveerd om voor jezelf te beginnen?
Er zijn momenten in mijn leven geweest waarbij er iets op mijn pad kwam waar ik graag had gewild dat er een luisterend oor was, er een begeleidende en ondersteunende stem was. De redenen dat deze er niet altijd waren zijn uiteenlopend, maar het kwam vaak neer op het gebrek aan een gevoel van veiligheid om te praten over mijn pijn en verdriet. Ik merkte dat wij in een maatschappij leven waarin wij denken dat er geen taboes bestaan, maar deze zijn er wel degelijk. Onderwerpen die als vreemd gezien worden, maar helemaal niet vreemd zijn. Het is dat wij mensen hier een (voor)oordeel aan hangen, waardoor de veiligheid niet gecreëerd wordt als je hier iets over kwijt wil. Taboes worden niet doorbroken en trauma’s worden niet verwerkt , ze blij ven en dit heeft invloed op verschillende vlakken in je leven.

Zonder er echt bewust bij stil te staan werd ik steeds meer de persoon die ik graag had gehad op de momenten dat ik deze nodig had. De behoefte om hier meer mee te doen en mij hierin te specialiseren volgde snel . De mensen die ik toentertijd in mijn leven had, geloofde erin dat ik door een eigen onderneming meer mensen kon bereiken en meer voor hen kon betekenen dan dat ik op dat moment deed. Het is belangrijk om je te omringen met mensen die potentie in je zien en in je geloven . Die dat gene zien, wat jij niet ziet. Ik vond het doodeng, maar heb mij toen in 2016 ingeschreven bij de KvK. Toen werd Stage & Stories geboren.Je bedrijf heet Stage & Stories. Hoe ben je op die naam gekomen?
Mijn hart klopt sneller van inspirerende en persoonlijke verhalen waarin mensen kwetsbaar durven te zijn. En deze zijn verweven met mijn passies, met het podium. Het helpt mij om mensen en situaties beter te begrijpen, maar ook bij mijn eigen verwerkings – en helingsproces. Vandaar dat ik met Stage & Stories mensen met een verhaal een podium biedt en deze elementen ook in mijn diensten terugkomen. Mijn doel was om deze liefde in de naam van mijn bedrijf terug te laten komen. Zo ontstond ‘’ Podium & Verhalen ’’, of ook wel ‘’ Stage & Stories ’’ . Mijn licht begint in de naam van mijn bedrijf.Kun je iets meer vertellen over de diensten die je verkoopt?
Ik bied exclusieve coaching programma’s aan, deze zijn op maat gemaakt en het varieert van eendaags e coaching tot aan trajecten met een maximale duur van 6 maanden. Het zijn trajecten waarbij mijn klanten een personalized make – over krijgen. Door op een dieper niveau te werken krijg ik mijn klanten sneller aan de top. Vaak als wij een probleem zien , hebben wij het over de oppervlakte van het probleem. Maar de kern van het probleem ligt ergens anders. Deze pijnpunten trigger ik liefdevol tijdens mijn trajecten waarbij er gebroken wordt met trauma’s en belemmerende overtuigingen, zodat mijn klanten sneller hun persoonlijke en/of business doelen bereiken. Ondernemers star ten vanuit passie en ambitie met ondernemen. Maar gaandeweg kan je verschillende (innerlijke) obstakels tegenkomen die te maken hebben met situaties die voor deze blokkades hebben gezorgd. Als je deze vrijmaakt zit je lekkerder in je vel, is er ruimte in je hoofd, kan je beter bij je gevoel blijven en stroomt je creativiteit, waardoor jouw onderneming beter loopt. Alles is met elkaar verbonden. Het is de kunst om de vicieuze cirkel te doorbreken en je stem (terug) te vinden.

Ik zorg binnen mijn trajecten dat er een veilige sfeer gecreëerd wordt waarin er ruimte is om fouten te maken en waarin successen gevierd worden . Dit doen mijn klanten vanuit rust en comfort. Hierin laat ik hen zien dat je jezelf op de eerste plaats zet en dat zij het verdienen om zichzelf te verwennen en tegelijkertijd aan hun business en persoonlijke ontwikkeling kunnen werken.

Daarnaast heb ik een eigen wekelijkse talkshow op Instagram ‘’Untold Stories with Meera’’, waarin ik samen met de kijkers breek met taboes en ongemakkelijke ond erwerpen bespreekbaar maak. Ik ga hierin in gesprek met verschillende ondernemers en experts. Zodoende werp ik nieuw licht op deze thema’s en wordt dit belicht vanuit verschillende perspectieven.

Wat is de doelgroep van je bedrijf?
Ik richt mij voornamelijk op ambitieuze vrouwen, die ook daadwerkelijk aan zichzelf willen werken . Tegelijkertijd sluit ik geen andere doelgroepen uit, maar ik vind het belangrijk dat vrouwen zich meer op de kaart zetten. Vrouwen voelen van nature een verantwoordelijkheid tegenover anderen en nemen teveel hooi op hun vork. Plaatsen alles, behalve zichzelf, op nummer één. Ik zorg ervoor dat mijn klanten zichzelf als prioriteit zien en van zichzelf houden. Doordat zij beter voor zichzelf zorgen, kunnen zij ook de beste versie van zichzelf zijn en zo ook naar hun omgeving toe.Wat is de meest interessante opdracht die je via je bedrijf hebt binnengekregen en waarom?
In de loop der jaren zijn er verschillende opdrachten en projecten geweest, waarvan elk heel waardevol is voor mij. Maar als ik iets moet benoemen waar mijn hart nog heel warm van wordt, dan is dat de fotoserie wat ik in 2020 ben gestart. De fotoserie #vrijheidisvoormij. Het doel was om door middel van verhalen vrouwen in hun kracht te zetten, door te laten zien dat er een keuze is om te breken met een situatie waar je niet gelukkig in bent. De gehele maand maart 2020 heb ik hier aandacht aan besteed. De vrouwen die mee hebben gedaan zijn stuk voor stuk vechters. Het zijn vrouwen die je op straat zo voorbij zou lopen, vrouwen met verschillende etniciteiten, maar die allemaal een verhaal met zich meedragen wat raakt, leert en inspireert. Een verhaal wat gehoord en erkend mag worden. Zij hebben allemaal in een situatie gezeten die verontrustend was en gepaard ging met verdriet en onmacht. Maar ze hebben een keuze voor zichzelf gemaakt om eruit te stappen en te kiezen voor vrijheid. Voor henzelf was de fotoserie een emotionele doorbraak. Velen hadden hun verhaal niet eerder verteld. Ik vind het dan ook ontzettend dapper dat zij de stap hebben gezet om zichzelf te bevrijden van de zwaarte die ervoor zorgde dat de deur in hun gevoel op slot bleef. Zij hebben zich kwetsbaar opgesteld om andere vrouwen met hun verhaal te helpen. Dat zie ik als een enorme kracht.


Veel ondernemers maken een zware periode mee door de corona crisis. Hoe zit dat met jou?
Ik zie het voor mezelf en Stage & Stories niet als een zware periode, integendeel. Net zoals dit in mijn coaching verweven is, is dit ook verweven in mij als mens. Mogelijkheden en kansen zien in plaats van problemen. Hierdoor heb ik een waardevolle groei doorgemaakt en zo ook mijn onderneming. Het resultaat hiervan is dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt en een exclusief, uniek aanbod voor mijn klanten heb gecreëerd.


Waar wil je met je bedrijf zijn over vijf jaar?
Deze vraag is mij vaker gesteld en ik blijf het lastig vinden, omdat ik niet weet hoe het leven er over 5 jaar uitziet en meer van dag tot dag leef. Maar uiteraard hoop ik dat ik dan meer mensen geholpen heb en ga helpen. Dat ik getuige mag zijn van een sterke beweging waarin mensen voor zichzelf kiezen. Datgene doen waar zij gelukkig van worden , zonder dat er geoordeeld en veroordeeld wordt. En dat wij oprecht naar elkaar luisteren en onze emoties en gedachtes respectvol met elkaar kunnen delen.Heb je persoonlijke doelstellingen (los van je business)?
Doelstellingen op professioneel en op persoonlijk gebied gaan voor mij hand in hand. Ik heb persoonlijke doelstellingen die voor een groot deel invloed hebben op de koers die ik vaar met Stage & Stories. Het is voor mij essentieel dat ik mijzelf continu informeer en laat opleiden op verschillende gebieden, waardoor ik een completer aanbod kan bieden aan mijn klanten.

Wat is of zijn je belangrijkste levenslessen geweest?
Op verschillende gebieden in mijn leven heb ik veel meegemaak t. Dit waren vaak genoeg helaas geen positieve ervaringen. Hieruit heb ik geleerd om je leven écht te leven en dankbaar te zijn . Ik was vroeger namelijk heel bang en leefde als kind ook continu in angst. Deze angst heb ik meegenomen in de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt. De gevolgen hiervan waren 100% voor mij en dit heeft mij getekend. Maar de littekens hiervan zie ik als de schoonheid van mijn kracht en hier ben ik dankbaar voor. Ik heb namelijk een keuze voor mezelf gemaakt om het proces in te stappen om deze angst los te laten en voor mezelf te kiezen. Dit is niet makkelijk en ik ben er nog niet, maar het heeft mij vrijheid gegeven. En het allerbelangrijkste, het heeft mij dat gegeven waarmee ik anderen mensen kan helpen, Stage & Stories .

Wat is je levensmotto?
Maak van je kwetsbaarheid je kracht en creëer zo de mooiste kansen voor jezelf.

Wil je tot slot nog iets kwijt aan de lezers?
Blijf dicht bij jezelf en luister naar je innerlijke stem. Laat je niet weerhouden door de meningen van anderen. Neem daaruit wat voor jou van waarde is, maar blijf echter wel je eigen koers varen. Niemand kan voor jou bepalen wat geluk voor jou betekent. Het leven is te kort om het leven van iemand anders te leiden. Volg je innerlijke kompas en leef je leven. Leef jouw leven.


Meld je aan voor het programma ‘My Authentic Voice’. Een avontuurlijk belevingsprogramma voor dé feminiene leader die impact wil maken op haar zelf en de wereld om haar heen. 

‘Succesvol zijn betekent de vrijheid hebben om je hart te volgen’.

-MEERA NANKOE


Connecten met Meera?
Website
Instagram
Facebook
LinkedinDeel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten