Interview met ondernemer Lacey Ramsaran

“Velen denken mij te kennen omdat ze mij op sociale media hebben. Maar dat is niet zo. Ik ben een heel ander mens en ik houd veel privé.” Op 24 juni geeft Lacey Ramsaran (27) in de Rotterdamse centrale bibliotheek een masterclass over trauma en triggers op social media. Hiermee wil Lacey een stukje bewustwording brengen en mensen helpen hoe hier mee om te gaan. In dit interview gaat Lacey dieper in op de achtergrond van de masterclass. Daarnaast deelt zij ook haar eigen persoonlijke verhaal. “Ik wil een omgeving creëren die aansluit bij mijn normen en waarden maar ook waar een ieder zich ten alle tijden veilig voelt om zichzelf te zijn.” Een mooi en openhartig gesprek over authenticiteit, kwetsbaarheid en bewustzijn.


Uit welk nest kom je? 
Ik kom uit een typisch Surinaams-hindoestaans gezin waar de man des huizes een fulltime baan had en de vrouw des huizes zorgt voor het huis en de kinderen. Mijn vader is programmeur, docent op de basisschool en algemeen directeur op de basisschool geweest en is inmiddels met pensioen. Mijn moeder werkte in het verzorgingstehuis/bejaardentehuis als gastvrouw. Ik heb een halfbroer en twee halfzussen uit een eerder huwelijk van mijn vader. 

Wat waren je dromen toen je een jong meisje was? 
Toen ik een jong meisje was, wilde ik altijd arts worden zodat ik de zieken kon helpen beter te worden. Daarnaast droomde ik van het hebben van een groot huis met een grote gezin. Ook wilde ik graag danseres worden. 

En heb je deze dromen intussen ook gerealiseerd of deels waargemaakt?
Helaas ben ik geen arts geworden omdat ik later besefte dat mijn doel in het leven was om mensen te helpen en dat gaat veel verder dan alleen een arts. Een groot huis dat hebben wij wel, een groot gezin daar wacht ik nog even mee. Dansen deed ik vroeger maar toen ik ouder werd, ben ik ermee gestopt. Nu dans ik alleen op feestjes haha. Wat heb je gedaan qua opleidingen en banen?
Ik heb Fiscaal Recht en Economie gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast heb ik ook andere diploma’s behaald als drogist, wine-connaisseur en muziekmanager. Ik heb sinds 2016 een parttime baan bij de Gall en Gall waar ik nog steeds werkzaam ben als vervangende manager en vlogger. Na het behalen van mijn bachelor ben ik een tijdje gaan werken voor Ernst & Young als financial management associate en daarna als controlemedewerker in opleiding bij de Belastingdienst. Inmiddels heb ik een nieuwe stap mogen maken in mijn carrière bij Rijkswaterstaat in het managementteam van de centrale informatievoorzieningen. Ook werk ik als freelance marketing & PR manager voor NXT MEDIA en Producers College. 

“Ik wilde een omgeving creëren die aansluit bij mijn normen en waarden maar ook waar een ieder zich ten alle tijden veilig voelt om zichzelf te zijn.


Wat is de naam van je bedrijf?
Momenteel heb ik drie ondernemingen opgezet met elk zijn eigen branche. – Life coaching by Lace- LCY Events & Marketing- LCY Modelmanagement 


Waarom heb je je bedrijf zo genoemd?
Mijn bedrijfsnaam omvat eigenlijk mijn eigen naam. De naam Lacey is best pakkend en makkelijk uit te spreken daarom koos ik ervoor om mijn bedrijven ook zo te noemen. Daarnaast is het ook een stukje van jezelf en dat komt nu mooi naar voren door het gebruiken van mijn eigen naam in de naam van het bedrijf. 


Wanneer ben je begonnen met je eigen bedrijf?
Ik ben in 2020 begonnen met Life coaching by Lace. Ik ben toen voornamelijk bezig geweest met het opzetten van lesprogramma’s die ik eindelijk dit jaar heb kunnen realiseren. LCY Events & Marketing is een nieuw concept waarbij ik mijn krachten als expert in branding en marketing op social media inzet. Ook organiseer ik masterclasses. Met LCY Modelmanagement richt ik mij voornamelijk op coaching binnen de modellenwereld en muziekwereld.  

Wat is de reden waarom je met je eigen onderneming bent begonnen? 
Ik wilde graag mijn passie uitoefenen maar op mijn eigen manier. Ik wilde een omgeving creëren die aansluit bij mijn normen en waarden maar ook waar een ieder zich ten alle tijden veilig voelt om zichzelf te zijn. Daarnaast las ik het boek: “Miljonair met een gewone baan.” en daarin kwam naar voren hoe belangrijk het is om een eigen bedrijf te starten met jouw passie maar ook om te investeren in jezelf. Ook wilde ik graag een verschil maken in de maatschappij en een veilige omgeving creëren voor hoog sensitieve mensen. 


Op welke doelgroep(en) richt jij je en waarom?
Ik richt mij voornamelijk op mensen met een zwaar verleden of heden. Ik zoek naar mensen met een verhaal. De mensen met een verhaal zijn vaak veranderd op een bepaald punt in hun leven vanwege ingrijpende gebeurtenissen. Deze mensen komen niet altijd goed terecht, sluiten zichzelf op, verliezen zichzelf, belanden in een depressie of burnout. Ik wil deze mensen graag helpen om hun verhaal om te zetten in een drijfveer. 

Welke producten en diensten bied jij aan? 
Met Lifecoaching by lace bied ik coaching (1 op 1 of in groepen) aan mensen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt en zich nog steeds in een negatieve spiraal bevinden. Samen gaan we dus kijken met welke aspecten wij deze ingrijpende gebeurtenissen kunnen omzetten in kracht en positiviteit. Uiteindelijk bepaal jijzelf welke persoon je wilt zijn. Bij LCY Modelmanagement werken we aan je zelfvertrouwen als model maar ook hoe je omgaat met kritiek van anderen en natuurlijk de skills die je nodig hebt als model! Bij LCY Events en marketing gaan we kijken naar je zelfbeeld op sociale media. Wie wil je zijn? Wat wil je uitstralen? En aan de hand daarvan stellen wij samen een plan op voor je content op je persoonlijke pagina’s. 

Op 24 juni geef je een workshop over trauma en triggers op social media. Wat is de motivatie om deze workshop te organiseren?
Bibliotheek Rotterdam organiseert een themamaand waarbij het thema: “Druk” centraal staat. De tegenwoordige generatie ervaart namelijk veel druk van externe factoren om altijd goed te presteren maar ook om altijd de beste te zijn, een diploma te behalen, een gezin te hebben en ook nog fit te zijn. Maar is dat überhaupt wel haalbaar? Iedereen groeit namelijk op in een andere omgeving dus niet iedereen krijgt dezelfde kansen en mogelijkheden. Daarnaast spelen culturele normen en waarden ook een grote rol in het ervaren van prestatiedruk. Ik wilde graag mijn steentje bijdragen aan deze themamaand voor mental health. Ik koos daarom voor een niet voor de hand liggende onderwerp namelijk onbewuste triggers/onbewuste sociale druk. Doordat 95% van de samenleving op sociale media zit, besteden wij veel van onze tijd eraan. Onze hersens hebben een bewustzijn en onderbewustzijn. Nu is het zo dat we maar 10% bewust gebruiken en dus 90% van de informatie wordt onbewust opgeslagen in je onderbewustzijn. Dus alle informatie die jij leest, ziet of hoort wordt ergens opgeslagen. Maar heb je wel eens nagedacht dat je daardoor ook sneller triggers hebt? Een voorbeeld is wanneer je single bent op Valentijnsdag maar alleen reclames tegenkomt over Valentijnsdag of als je een kinderwens hebt maar geen kinderen kunt krijgen en je ziet veel video’s voorbij komen van kinderen of als je gewoon weinig sociale contacten hebt en op sociale media ziet dat anderen wel veel sociale contacten hebben? Het lijkt heel onschuldig maar toch is dit wel een onbewuste oorzaak van depressie. Voor wie is deze workshop bedoeld? 
De workshop is bedoeld voor een ieder die interesse heeft in het onderbewustzijn van de mens en daarnaast hoe de verkregen informatie verwerkt wordt maar ook welke gevoelens er bij komen kijken. Dus als je interesse hebt, kom gezellig naar Bibliotheek Rotterdam Blaak op 24 juni!  Een mede-collega geeft namelijk ook een workshop over mindset: “Maak je niet druk” van Jamie bij Successoul van 19:00 tot 20:00. Ik ga die zelf ook volgen! 


Wat wil je met deze workshop bereiken? 
Met de workshop: “Omgaan met triggers” wil ik laten zien hoe je onbewuste triggers kunt herkennen en leert hoe je ermee om kunt gaan in plaats van te vermijden. 

Wat verwacht je van deze workshop? 
De workshop is een eye-opener voor velen. Het zorgt ervoor dat je over vele gewone dingen gaat nadenken waar je zelf nooit zo naar keek. Heb je wel eens gedacht dat mailinglist in je e-mail ook onbewuste triggers zijn? Of bijvoorbeeld specifieke facebookgroepen? 

Komen er binnenkort nieuwe workshops aan?
Na de workshop: “Omgaan met triggers” komen er nog twee workshops aan:”Financial Freedom” en “Success made of tears”. De workshops zullen waarschijnlijk in het najaar van 2022 plaatsvinden. 


Wat is je belangrijkste (levens)les of lessen geweest?
Het leven heeft mij geleerd dat alles wat tastbaar is in het leven tijdelijk is. Na het overlijden van mijn moeder aan kanker besefte ik dat niets meer kostbaarder was dan alle momenten die ik met iemand heb gedeeld. Sindsdien hecht ik veel waarde aan momenten en mensen in plaats van materialisme. Daarnaast ben ik echt op zoek gegaan naar mijn eigen passie en dromen. Ook heeft de band met mijn vader mij echt geholpen om verder te komen in het leven. Hij is mijn beste vriend en ik kan altijd op hem rekenen. Toen hij kanker kreeg, besefte ik hoe dichtbij de dood eigenlijk bij ons staat en dat je echt oprecht elke dag moet leven alsof het je laatste is. Hij heeft mij ook geleerd dat je alles kunt overwinnen zolang je maar wilskracht en doorzettingsvermogen hebt. 

Waar zie jij jezelf over tien jaar? 
Over 10 jaar hoop ik meer dan 100 mensen geholpen te hebben met hun doelen en dromen. Daarnaast hoop ik dat Life Coaching by Lace internationale bekendheid heeft bereikt en ik mijn eerste zelfhulpboek heb geschreven. 

Wat betekent het succes voor jou?
Success is weten wat je gelukkig maakt en dit elke dag kunnen doen. Je bent succesvol naar mijn mening als jij elke dag gelukkig opstaat en je passie kunt uitoefenen met een brede glimlach zonder enige zorgen. Daarnaast betekent succes ook het behalen van je doelen maar ook het realiseren van je dromen. 

“Alle informatie die jij leest, ziet of hoort wordt ergens opgeslagen. Maar heb je wel eens nagedacht dat je daardoor ook sneller triggers hebt?”


Wat zijn je sterke kanten?
Mijn sterke kanten zijn sociaal zijn, kritisch ingesteld, empathisch vermogen hebben, toekomstgericht werken, zorgzaam en behulpzaam zijn, direct zijn en eerlijk zijn. 

Waar zou je beter in willen worden?
Ik zou graag beter willen zijn in het samenwerken met mensen die niet dezelfde kant opkijken als jij. Vaak is het zo dat het lijkt alsof het meteen niet klikt terwijl zo iemand best eens eigenschappen zouden kunnen hebben waar jij veel van kunt leren. 

Waar krijg jij inspiratie van?
Ik krijg inspiratie van mijn vader, mijn omgeving, mijn vrienden, mijn zakenpartners en nieuwe mensen die ik ontmoet. Ik heb ook iemand die eigenlijk altijd een spiegel voor mij houdt en daardoor besef ik vaak wat ik wel of niet goed doe en daardoor streef ik weer naar de beste versie van mijzelf. Daarnaast volg ik ook mindsetcoaches zoals Micheal Pilarczyk, Abraham/Esther Hicks, Jay Shetty, Vex King op sociale media en lees ik diverse boeken over persoonlijke ontwikkeling. 

Hoe laad jij jezelf op?
Ik laad mezelf op door mijzelf af te sluiten van de omgeving. Ik besteed dan al mijn energie en aandacht aan mijzelf en de dingen die ik leuk vind. Vaak zet ik dan ook mijn sociale contacten stop zodat ik in mijn eigen energie blijf en geen inbreuk heb van andermans energie. 


Wat is je favoriete quote?
“When you’re the smartest person in the room, you’re in the wrong room”. Op het moment dat je je in een omgeving bevindt waar niemand een waardevolle bijdrage meer levert, is dat einde van jouw level in die kamer en moet je jezelf dus upgraden. 

Hoe zou je graag herinnerd willen worden?
Ik zou graag herinnerd willen worden als een zachtaardig persoon die anderen heeft kunnen helpen met het realiseren van hun dromen en behalen van hun doelen. Wil je nog iets delen aan de lezers?  Een extra wijsheid misschien?
Sociale media is een gemaakt leven. Geloof niet alles wat je ziet op sociale media. Velen denken mij bijvoorbeeld te kennen omdat ze mij op sociale media hebben. Maar dat is niet zo. Ik ben een heel ander mens en ik houd veel privé. Ik vind ook niet dat iedereen hoeft te weten wie ik echt ben, alleen de mensen om wie ik geef horen dat te weten. Deel niet alles wat je meemaakt op sociale media. Geniet van het leven zonder het 24/7 te posten. Besteed je tijd en aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Vaak is het ook zo dat sociale media niet laat zien hoeveel struggles je had en gefaald hebt om ergens te komen. Sterker nog, ik post heel vaak dingen random. Ik post quotes, soms foto’s van het verleden en soms van het heden. Dat ik een quote post nu betekent niet dat ik ook daadwerkelijk in die situatie zit. Wees zuinig op de dingen en de mensen die jou kostbaar en dierbaar zijn. Alle waardevolle dingen kun je beter uit het zicht van anderen houden. 

Wil je ook meer weten over triggers op sociale media? Kom naar mijn workshop: “Omgaan met triggers”Datum: 24 juni 2022Tijd: 18:00 tot 18:30Plaats: Bibliotheek Rotterdam Blaak
Aanmelden voor de workshop kan via: https://www.eventbrite.com/e/347808092367Connecten met Lacey?
Instagram Life coaching by Lace
Instagram LCY Modelmanagement 
Instagram persoonlijk


Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten? En meer klanten aantrekken?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is SALESFUN-EN-RBMMEDIA-500x225.jpg

ONTMOET SALESFUN & RBM MEDIA VIA DEZE LINK

Deel dit artikel

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten