Interview met ondernemer Diana Yussupova van Strong Women Academy

Ik wilde een naam dat de krachtige vrouw representeert. De vrouw die voelt dat ze zoveel meer in zich heeft maar het niet tot uiting kan laten komen door alle programmeringen in haar systeem.” Diana Yussupova is eigenaar van het bedrijf Strong Women Academy gekomen. Haar doel is vrouwen helpen om impact te maken in het leven met een high achievers mentaliteit. Wat is haar levensverhaal? En waar komt haar energie en inspiratie vandaan? Je leest het terug in dit uitgebreide interview.

Wie is Diana?
Ik ben geboren in Djamboel (Kazachstan) en ik woon al 25 jaar in Nederland. Mijn huidige woonplaats is Haarlem. Qua gezinssamenstelling ben ik een happy single en moeder van Leyla.
Wat heb je gedaan qua opleiding en werk voordat je begon te ondernemen? 
Van mijn 18e tot aan mijn 24e levensjaar heb ik gestudeerd aan de Hogeschool in Leiden. Ik studeerde hbo rechten. Echter, ik kwam er al gauw achter dat de opleiding niet bij mij past. Toen ik op mijn 18e ongepland zwanger raakte  zag ik de noodzaak in om mijn opleiding af te maken. Ik heb mijn bachelor diploma behaald op mijn 24e. Ik heb na mijn opleiding gewerkt bij verschillende overheidsinstanties als jurist en contractmanager. 
Na mijn HBO heb ik verschillende opleidingen en trainingen gevolgd die in lijn liggen met mijn échte verlangen. Ik heb onder andere de NLP Practioner, NLP Master Practitioner, Tony Robbins: Unleash the power within en Chivo leefstijl opleiding gedaan. Daarnaast zat ik elke dag in de bibliotheek om boeken te lezen over personal development. Ik las boeken en maakte samenvattingen in mijn notitie boeken. Ik heb al zeker 10 notitie boeken volgeschreven met inzichten. 

Wanneer ben je begonnen met ondernemen? 
Op mijn 8 jarige leeftijd kwam ik op het idee om bloemen te verkopen aan de deur en daar geld mee te verdienen. Ik verdiende er goed geld mee op die leeftijd haha. Op mijn 12e stond ik in een oliebollenkraam en verdiende 5 € per uur! Op mijn 22e begon ik écht met ondernemen. Ik gaf zumba lessen en startte een eigen studio. Op mijn 25e had ik samen met mijn ex-partner een personal training studio waar we vrouwen hebben begeleid met krachttraining, voeding en mindset. 

Waarom ben je begonnen met ondernemen? 
Om met mijn creativiteit meer impact te kunnen maken. Dienstbaarheid en vrijheid zijn belangrijke kernwaarden voor mij. Sinds ik mijn baan heb opgezegd en als ondernemer door het leven ga, ervaar ik dat ik veel meer kan betekenen voor anderen én ervaar ik veel meer vrijheid in mijn dagen. Ik wil mijn dagen zodanig kunnen invullen dat het me mentaal en fysiek laat groeien.  

Hoe ben je op de naam Strong Women Academy gekomen? 
 Ik moet zeggen dat ik lang heb nagedacht over een naam. Ik wilde een naam dat de krachtige vrouw representeert. De vrouw die voelt dat ze zoveel meer in zich heeft maar het niet tot uiting kan laten komen door alle programmeringen in haar systeem. Strong Women staat voor de vrouw die zich niet laat leiden door de invloeden van de maatschappij maar juist vol vertrouwen kan gaan voor dat wat haar Goddelijkheid tot uiting laat komen. Het woord ‘strong’ betekent voor mij niet hard werken en alle ballen hoog houden. Strong betekent voor mij de verzachting kunnen opzoeken, leiderschap pakken over je eigen leven, kwetsbaar kunnen zijn, jezelf blijven ontwikkelen op elk vlak, compassie hebben voor het ‘Zelf’ en vooral je angsten kunnen omzetten in een kracht.  

“Ik wil mijn dagen zodanig kunnen invullen dat het me mentaal en fysiek laat groeien. “

Wat biedt jij klanten aan? 
Ten eerste bied ik 2-daagse all inclusive retreats aan voor vrouwen waarin persoonlijke ontwikkeling en verbinding centraal staan. Ze krijgen een hotelovernachting, diner, lunch en ontbijt, ijsbad workshop, sensual workshop, meditaties, visualisaties, opdrachten én nog veeel meer. Ten tweede bied ik 1:1 coaching trajecten aan waarbij de focus ligt op het shiften van hun paradigma’s. Door alle ervaringen in het leven zijn we overtuigingen gaan dragen over onszelf en over het leven. Ik help vrouwen om af te komen van de overtuigingen en filters die saboterend zijn in hun leven. Ten derde bied ik trainingen/ workshops en spreekopdrachten aan. Dit doe ik voornamelijk aan communities, stichtingen en scholen.  

In je Instagram introductie staat er: Ik help vrouwelijke ondernemers af van niet dienende paradigma’s. Kun je dat toelichten? 
Door alle gebeurtenissen, je opvoeding en de ervaringen in het leven ga je kijken naar het leven vanuit bepaalde paradigma’s. Een paradigma kan je zien als een programmering van het brein. Ofwel, een bril. Als ik jou een roze bril geef zie jij de wereld met een roze waas. Als ik jou een blauwe bril geef, zie jij de wereld met een blauwe waas. Zo werkt dat ook met onze paradigma’s. We kijken niet mét onze ogen, we kijken door onze ogen heen met ons brein. We worden bestuurd door ons onbewustzijn. 95% van wat jij doet is onbewust en maar 5% is bewust. Vaak weet men niet waarom hij/zij wel of geen successen behaalt. Dat komt omdat het op onbewust niveau gebeurt. Het doel met mijn klant is ze bewust maken van hun onbewuste en saboterende paradigma’s en deze vervolgens de shiften naar nieuwe/dienende paradigma’s die wel dienend zijn.  

Wat is de meest indrukwekkende opdracht of project geweest die je hebt gedaan? En waarom? 
Het 2-daagse retreat in 2021 waar ik binnen 8 weken alles in elkaar had gezet, van de website tot aan de marketing strategie tot aan de werkboeken. Vervolgens heb ik binnen 4 weken 17 krachtige vrouwen bij elkaar weten te krijgen die deelnamen aan dit retreat. Het management team van Rob Peetoom uit Haarlem deed onder andere mee, met de eigenaresse zelf. De eerste omzet met Strong Women Academy was meer dan € 12.000,- Geen slecht begin toch 🙂 

 Er bestaan heel veel coaches. Wat maakt jou als coach anders? 
Ik vergelijk me niet met andere coaches. Wat mij uniek maakt ben ik. Mijn manier van coachen en begeleiden. Ik ben zelf dagelijks bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling om het beste te kunnen geven van mezelf. Ik investeer jaarlijks minimaal 10k om mijn skills en kennis te verbreden. Zo ga ik binnenkort een opleiding doen van € 30.0000,- van een LEGEND, Bob proctor. Ik geef mijn klanten 300% en verwacht altijd 100% terug te ontvangen.  

Wie zou je graag een keer willen coachen? 
Ik heb niet een specifiek persoon die ik graag zou willen coachen. Ik zou wel graag willen dat corporate bedrijven meer gaan investeren in coaches zoals ik om hun personeel wat meer persoonlijke groei en verbinding te bieden. Om de kwaliteit van het leven van het collectief omhoog te krikken.

Waar worstelen de meeste van jouw cliënten mee ? 
Een laag zelfbeeld, angst voor afwijzing en veel piekeren.  Door onze opvoeding, door de maatschappij en door wat we vooral NIET leren op school. We zijn zodanig geprogrammeerd dat we angstig zijn voor afwijzing. We hebben te weinig tools meegekregen hoe we omgaan met tegenslagen in het leven. Hoe we vanuit onze interne krachten kunnen leven. Hoe ze hiermee om kunnen gaan is beginnen met 10 minuten per dag ademhalingsoefeningen te implementeren in hun dag. Maar ook het lezen van een zelfhulpboek, stoppen met social media, eet veel groenten, beweeg en sport en bovenal investeer in een coach.  Wat is het verschil tussen de Diana  van nu en de Diana van tien jaar geleden? 
Wauw, mooie vraag. De Diana van 10 jaar geleden is niet te vergelijken met de Diana van nu. Ik ben getransformeerd tot in elke cel van mijn zijn. Ik was 10 jaar geleden 19, net mama, onzeker, angstig, alleen, gevangen in mijn eigen gedachten, zelfmoord gedachten. Als ik het zo benoem dan denk ik: Huh? gaat dit wel over mij? Ik kan mezelf totaal niet meer identificeren met de persoon die ik toen was. De Diana van NU leeft. Ze is. Ze mag er zijn. Ze is krachtig. Ze is de mama die ze graag wilt zijn. Heeft veel liefde te geven en te ontvangen. Ze is een bron van energie en ze voelt zich elke dag DANKBAAR. 


Wat betekent succes voor jou?
 Succes betekent voor mij een growth mindset dragen. In alles lessen of cadeaus zien. Mogelijkheden zien in plaats van problemen. Succesvol zijn = het dragen van de juiste mindset die jou dient in het leven.  


Waar put jij je kracht uit als je bijvoorbeeld een tegenslag hebt of wanneer dingen niet lopen zoals je wilt?
Mijn Why, en dat is mijn dochter Leyla Sena. Zij is mijn why. Ik mag balen, huilen, pijn hebben maar niet voor lang. Get up & Get going. We have a bigger goal to catch!


Welk advies of woorden van wijsheid zou je aan je jongere zelf willen geven? 
Alles waar je naar verlangt zit al in jezelf. Luister naar je gut feeling, she is your best friend. Wees het licht in het leven van een ander. Lach. Geniet. 


Kun je drie tips geven vanuit je coaching expertise om in je kracht te komen? 
1. Schrijf elke ochtend 10 dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit mogen ook dingen zijn die er nog niet zijn. Je mag ze opschrijven alsof ze er wél al zijn. 
2. Je bent op dit moment precies daar waar je moet zijn. Accepteer en omarm de situatie of onderneem actie om het te veranderen. 
3. Stel jezelf bij een destructieve gedacht niet meer de vraag of een gedachte wel of niet klopt. Want je brein zal daar altijd negatief antwoord op geven. In plaats daarvan stel je bij elke destructieve gedachte de vraag: Dient deze gedachte mij? Ga ik hiervan bloeien? NEE? Welke andere dienende gedachte kan je daarvoor in de plaats creëren ? 

We zijn zodanig geprogrammeerd dat we angstig zijn voor afwijzing.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? 
Omring je met A-spelers want jij wordt het gemiddelde van de 5 mensen met wie je omgaat. A-spelers zijn mensen die je energie geven, die potentie in jou zien, waar je van kan leren etcetera.

Waar krijg jij inspiratie van? 
Motivational speakers als Lisa Nicholes, Bob Proctor, Less Brown. Hoe laad jij jezelf op? 
In de natuur, zee induiken (winter of zomer maakt niet uit), boswandeling, schrijven, mediteren, lekker ongegeneerd huilen.


 Wat is je favoriete quote?
 Op dit moment is het: De kwaliteit van je gedachten bepalen de kwaliteit van je leven.  


Stel je kon één ding in de wereld veranderen, wat zou dat zijn? 
De ongelijkheid van kansen van kinderen. Elk kind verdient een kwalitatieve opvoeding vol liefde en wijsheid. In de eerste 7 jaar van ons leven vormen we onze meest sterke paradigma’s. Kinderen zijn de toekomst. We moeten extra bewust zijn met wat we ze leren en hoe we ze daarmee ‘creëren’ 

Hoe zou je graag herinnerd willen worden? 
Als een liefdevolle, ambitieuze en krachtige moeder en vrouw die veel heeft mogen betekenen voor heel veel mensen.  

Wil je nog iets delen aan de lezers?  Een extra wijsheid misschien?
Neem je gedachten niet al te serieus. Alle eventuele angsten en onzekerheden die jij hebt in het leven, die hebben we allemaal. De betekenis die we hieraan geven is bepalend of we ons klein houden of juist de kansen pakken in het leven. BE BOLD, Ga voor je doelen, je leeft maar een keer. Zie fouten maken en falen als een cadeau om te groeien. Nobody cares; over een jaar zijn ze je fout toch al vergeten. Just GO for it.  

Connecten met Diana?
website
Instagram

Photocredits: Photography by Mara Linde


Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten? En meer klanten aantrekken?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is SALESFUN-EN-RBMMEDIA-500x225.jpg

ONTMOET SALESFUN & RBM MEDIA VIA DEZE LINK

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten