Het persoonlijk verhaal van Noa Verlinden

Vandaag een groot interview met Noa Verlinden. Deze Haagse schoonheid heeft verschillende beauty titels *) behaald. Momenteel is zij druk bezig met het vertegenwoordigen van haar eigen internationale titel ‘Miss Intergalactic International 2021’ en is zij Co-Director van Mrs Netherlands Universe (beleidvorming). Kortom Noa is superactief in de wereld van schoonheidswedstrijden. In dit artikel vertelt Noa meer over onder andere haar persoonlijk verhaal, haar visie over vrouwelijkheid en haar ambities.

Noa, fijn dat je mee doet met dit interview. Wil je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Noa Verlinden, ik ben 36 jaar, woonachtig in Den Haag en woon samen met mijn chihuahua Luca. Mijn passies zijn pageantry, mediteren, lezen (Engelse spirituele boeken), koken, yoga, schrijven, poëzie en zingen. 

Als ik je dierbaren en eventueel vrienden zou vragen wie Noa is, hoe zouden ze jou omschrijven denk je?
Een pageantgirl. Haha! Gepassioneerd, een doorzetter, weet wat ze wil, lief, zorgzaam en ambitieus.

Wat voor werk doe je op dit moment?
Mijn volledige leven is in feite gericht op de wereld van de pageantindustrie. Ik ben druk bezig met het vertegenwoordigen van mijn eigen internationale titel ‘Miss Intergalactic International 2021’, ben Co-Director van Mrs Netherlands Universe (beleidvorming), verzorg de communicatie voor gelijknamige verkiezing en coach toekomstige beauty queens. In juni ontvang ik ook een award voor pageantry van Milestone Global Awards voor inspiring Achievers, waar ik erg trots op ben. Daarnaast doe ik af en toe fotoshoots en ben in het verleden 10 jaar lang leadzangeres geweest van diverse rockbands en heb veel opgetreden. Momenteel focus is me voornamelijk op mijn verkiezingen en doe ik dit nog voornamelijk als hobby.


Wat waren je dromen toen je jong was?
Mijn droom was van kinds af aan om in de showbizz wereld terecht te komen. Als klein meisje van 4 sloot ik me op in het toilet omdat de akoestiek daar zo mooi was en bedacht ik mijn eigen liedjes. Ik trad samen met mijn zusje op op verjaardagen als kleuter in Madonna outfit. Toen ik 7 jaar was startte ik met klassiek ballet en deed ik mee aan uitvoeringen. Later kwamen hier streetdance en showballet bij. Op mijn 14e startte ik met het doen van fotoshoots en werd ik na 2 dansaudities, een lichamelijke keuring en een zangauditie toegelaten tot de show en dansacademie in Den Haag. Ik kreeg de eetstoornis anorexia nervosa en kwam in het ziekenhuis terecht waardoor ik deze opleiding uiteindelijk niet kon starten. Toen ik 16 was werd ik gevraagd voor mijn eerste band en verkozen tot 1 van de 15  finalisten van de Ford Super Model of the World contest en geïnterviewd door Fox8 en Koffietijd op RTL4. 

In 2016 gaf ik me op voor Mrs Netherlands Universe, eindigde eerst als 2nd Runner Up Mrs Netherlands Universe. In die tijd maakte ik een hoop mee, was nog niet volledig genezen van mijn eetstoornis en moest nog verder groeien.
In 2017 werd ik na hard werken aan mijn ontwikkeling benoemd tot Mrs Netherlands Europe 2017, waarna ik Nederland heb vertegenwoordigd in Novosibirsk, Rusland. Een droom die uitkwam. Hierna ben ik eerst als teamlid aan de slag gegaan en nu ben ik lid van de organisatie.  Inmiddels heb ik ook de internationale titel Miss Intergalactic International 2021 behaald. De pageant industrie is mijn leven nu. Ik ben terechtgekomen waar ik altijd wilde zijn en heb echt mijn plekje gevonden. Dus ik leef eigenlijk mijn droom. Haha!.

Wat betekent womanhood voor jou oftewel wat betekent het om vrouw te zijn in jouw ogen?
Zorgzaamheid zit ons vrouwen in het bloed. De zorg voor onszelf, onze geliefden en onze omgeving.

Op welk moment in je leven werd je bewust van je ‘vrouwelijkheid? En hoe is dat gekomen?
Oe lastige vraag. Ik was vroeger meer een tomboy. Ik hield van voetballen, hutten bouwen, buiten spelen en auto’s. Op de basisschool was ik niet per se populair. Ik had last van eczeem en voelde me vaak een buitenbeentje en was erg onzeker. Pas op de middelbare school veranderde ik echt in een vrouw. Ik ging me opmaken en werd populair. Ik had 2 beste vriendinnen en we waren echte meiden meiden met z’n drietjes, haha!


Vergelijk jij jezelf wel eens met andere vrouwen?
Nee, niet echt eigenlijk. Iedere vrouw heeft haar eigen schoonheid en kracht. Ik zie altijd het positieve in iedereen en geloof in women empowerment. Ik kan een mooie vrouw bewonderen. Afgunst vind ik een absolute no. True queens build each other en slaan de handen ineen.

Heb je het gevoel of ooit het gevoel had dat je nog harder je best moet doen omdat je een vrouw bent?
Nee, ik persoonlijk niet. Ik denk zelfs dat vrouwen in dit tijdperk op een bepaalde manier bevoorrecht zijn, haha. Maar in de industrie waarin ik werk wordt het ultieme vrouw zijn dan ook gevierd.


Wat is in jouw ogen een sterke vrouw?
Ik geloof in vechten voor je doelen en doorzetten. Ik heb heel veel meegemaakt. Als ik geen vechter was geweest en niet had doorgezet, had ik dat niet overleefd. Ik waardeer het als mensen kunnen vallen en weer opstaan. Dit kost meer moed dan het niet weten hoe het is om ooit te hoeven opstaan. Daarnaast heb ik respect voor vrouwen met een gezonde dosis ambitie. Vrouwen die vriendelijk zijn, lief, zorgzaam en zichzelf altijd willen blijven verbeteren. Die naast de zorg voor hun uiterlijk minstens evenveel zorg besteden aan zelfverrijking.


Zie jij jezelf als sterke vrouw?
Ja, inmiddels heb ik een gezonde dosis zelfvertrouwen opgebouwd. Ik heb veel doorstaan, veel overleefd en ben er sterker uitgekomen. Alles tezamen heeft dit mij de vrouw gemaakt die ik vandaag de dag ben.

Welke vrouw(en) bewonder je en waarom?
Mijn moeder en mijn zusje zijn vrouwen die ik enorm bewonder. Het zijn beide hele sterke, zelfstandige vrouwen, zorgzaam, lief en mooi. Vechters die alle obstakels in het leven weten te tackelen en alle tegenslagen moedig het hoofd bieden (hebben geboden, mijn moeder is overleden in 2014). 

Daarnaast is mijn ultieme voorbeeld uiteraard de beauty queen Angela Visser (Miss Universe 1989, red.). De Hollandse schone die in 1989 voor het oog van miljoenen kijkers de wereldtitel won. Een prachtig voorbeeld van de perfecte combinatie van een mooi uiterlijk en ditto inhoud. Ik heb een zwak voor dat soort persoonlijkheden waarbij het complete plaatje klopt. We zijn bevriend op de socials. Ze leidt nu een rustig leven in Amerika met haar grote liefde, dochter en hond. Heerlijk burgerlijk. Op termijn zie ik mezelf ook ooit terugkeren naar die eenvoud.
Tot slot bewonder ik al onze finalisten en oud-finalisten. Everybody fights their own battles en de groei die ik deze prachtige dames ieder jaar weer zie doormaken is voor mij goud waard. Diep, diep respect voor.


Wat kunnen mannen van vrouw leren denk je?
Vrouwen kunnen vaak beter met emoties omgaan en deze beter verwoorden. Ze zijn wat sentimenteler. Nou geef ik niet de voorkeur aan mannen die teveel met hun ziel onder de arm lopen, maar empathie en het uiten van gevoelens dat is echt een wat feministische kwaliteit waar sommige mannen nog wat van ons kunnen meepikken.

“Zorgzaamheid zit ons vrouwen in het bloed.”


Wat kunnen vrouwen van mannen leren?
Mannen zijn vaak wat simpeler en analyseren en overpeinzen zaken vaak minder. Vrouwen contempleren alles, overpeinzen, overanalyseren. Iets wat positief bedoeld is, lijkt dan ineens toch nadelig te zijn. Vrouwen mogen leren niet overal wat achter te zoeken. En dingen nemen zoals ze zijn.


Wat betekent ‘mooi zijn’ voor jou?
Schoonheid is lekker in je vel zitten, goed voor jezelf zorgen én zorg voor de mensen om je heen. Liefde voor de wereld en voor jezelf. Dit straal je dan ook uit en dat maakt een mens mooi.

Jij hebt in het verleden meegedaan met verschillende beautyverkiezingen. Kun je daar iets meer over vertellen?
Een pageant gaat om zoveel meer dan om alleen maar uiterlijke schoonheid. Deelname aan een verkiezing is een ultieme kans om het beste uit jezelf te halen, competenties te ontwikkelen en kansen te creëren voor jezelf. Met hard werken en toewijding kun je alles bereiken wat je wilt. Buiten een onvergetelijke ervaring, biedt een verkiezing je de mogelijkheid een sterkere persoonlijkheid te ontwikkelen. Hier heb je je leven lang profijt van.
Ook heb je als finalist én beauty queen een voorbeeldfunctie. Je zet je in voor persoonlijke en collectieve goede doelen. Je uiterlijk en je bereik gebruik je om je steentje bij te dragen aan een betere wereld. Alle kleine beetjes helpen. En met alle sisters bij elkaar en door de eeuwen heen heeft de pageant industrie zeker verandering en awareness weten te brengen.

Waarom heb je aan die wedstrijden meegedaan?
Zelfontplooiing, om mezelf uit te dagen, te ontwikkelen en te allen tijde te blijven verbeteren. Uiteindelijk hoop ik met mijn kennis en ervaring nu een steentje bij te dragen in de ontwikkeling van onze finalisten en herinneringen te creëren voor het leven.

Wat is de meest bijzondere verkiezing geweest en waarom?
Beide verkiezingen zijn bijzonder. Ik ben apetrots op mijn internationale titel, de kroon op mijn werk. De zogezegde kers op de taart. Een internationale titel is toch je ultieme doel als beauty queen. Ik zal Wim en Linda van Stylin’s (www.stylins.nl, red.) en mijn international director Joyce Hall eeuwig dankbaar zijn voor deze kans.
Máár Mrs Netherlands Universe is mijn baby. Hier heb ik in 2016 mijn tegenwoordig zeer dierbare vriendin Angelica (Director Mrs Netherlands Universe, red.) ontmoet en kennis gemaakt met de pageant industrie. Samen werken we met veel passie aan het grootbrengen ‘ons kind’. We blijven onszelf continu verbeteren, houden alle ontwikkelingen in de gaten en doen ons best innovatief te zijn. We hebben de verkiezing uitgebouwd tot een compleet traject, waarin we dames volledig opleiden tot ware beauty queens, waarbij ook aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, techniek, choreografie, ins- en outs van de industrie, maar ook een schouder waar nodig. We werken eraan met hart voor de zaak. Ik ben trots op mijn collega, we zijn een top team. 

Is schoonheid/uiterlijk iets dat je dagelijks bezig houdt?              
Ik vind het belangrijk goed voor mezelf te zorgen, maar het overheerst mijn dagen niet. Ik besteed zelf veel tijd aan mijn innerlijke verzorging. De rust opzoeken, mediteren in de stilte, lekker uitgebreid voor mezelf koken of wandelen in de duinen of in het bos. En dat kan ook gewoon even zonder make-up. Als ik ergens naartoe ga zorg ik wel dat ik tot in de puntjes verzorgd ben. Verder heb ik mijn sponsoren waaronder beautysalon Stylin’s, waar ik me op z’n tijd graag laat verwennen en even aandacht besteed aan uiterlijke verzorging. Ook dat is zelfzorg.

Waar ben je als vrouw dankbaar voor?
Als vrouw weet ik niet, maar als mens ben ik dankbaar voor het leven. Het leven zit vol uitdagingen. Het leven is mooi, het leven is een kans. En wij mogen ervan genieten en alles eruit halen wat erin zit. Daarnaast ben ik dankbaar dat ik gezegend ben met een lieve familie en geliefden. Daar zou ik voor door het vuur gaan.


Wat is je favoriete levensslogan?
“Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall”, Confucius.

Wat zijn jouw sterke kanten?
Harde werker, doorzetter, gepassioneerd, ambitieus, lief, zorgzaam en empatisch.

Wat zou je aan jezelf willen verbeteren?
Ik kan wat naïef zijn doordat ik altijd het goede wil zien in mensen en zelf geen slechte intenties heb. Hierdoor kan in gevaren soms lastiger inschatten. Daarnaast ben ik zeer perfectionistisch. Teveel perfectionisme is niet goed, daar maak je het leven onnodig moeilijk mee. 


Wat  zijn je toekomstplannen?
Ik wil graag blijven doen wat ik doe. Lekker in het leven staan. Gelukkig zijn en blijven. 


Heb je nog een laatste shout out voor de lezers?
Ga je dromen achterna, geef niet op en wees bereid ervoor te werken. Rome is niet in 1 dag gebouwd én er zijn meer wegen die naar Rome leiden, haha. Gaat het niet rechtsom, dan linksom. Komen ga je er! Hoe dan ook! Geloof in jezelf en geef nooit, maar dan ook NOOIT op!

Connecten met Noa?
Instagram
Facebook
Fanpage

*) Noa heeft de volgende titels gewonnen op beauty gebied: Mrs Netherlands Europe 2017, Mrs Europe Glamorous, Mrs Europe Star, Miss Netherlands Intergalactic Intl 2021 en Miss Intergalactic International 2021. Daarnaast is zij Co-Director Mrs Netherlands Universe

Photocredits: Rien Konings (1, 2, 4 en 9) en Frits van Onzen (foto 5,6, 7 en 8)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten