Interview met Afra Acton van Mindset Salon

“Je hoeft niet overal controle over te hebben. Heb vooral vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. “

In dit artikel lees je het verhaal van Afra Acton (1985). Afra is geboren in Rotterdam en is Surinaams van afkomst. In oktober 2020 is zij gestart met het waarmaken van haar droom om zelfstandig te gaan coachen. Zo is haar bedrijf Mindset Salon ontstaan. Haar doel is het empoweren van de mindset van vrouwen. “Iedereen verdient het om een mindset te hebben die helpend is in plaats van belastend. Het is mijn droom om persoonlijke ontwikkeling net zo normaal te maken als een bezoekje aan de kapper.”


Als ik je beste vrienden zou vragen wie je bent, hoe zouden ze jou beschrijven denk je?
Ze zouden mij beschrijven als een goedlachse, prettig gestoorde persoon. Iemand die je soms tijden niet ziet of spreekt maar waarbij het gevoel van loyaliteit en liefde hierdoor niet minder wordt.

Hoe zou je jezelf willen omschrijven?
Ik omschrijf mezelf graag als een positief ingestelde en ambitieuze dame met een jeugdige ziel.


Wat wilde je later worden toen je jong was?
Toen ik jong was kon ik niet kiezen tussen wereldberoemde zangeres, stewardess en kraamverzorgster. Zingen is één van mijn grootste passies dus ik doe het nog wel (thuis) maar ik ben er helaas niet wereldberoemd mee geworden. Mijn droom om stewardess te worden is niet uitgekomen omdat ik toch liever een andere kant op ging na de middelbare school. Professioneel gezien ben ik geen kraamverzorgster geworden maar met vier kinderen kwam ik aardig in de buurt toch? 

Wat voor werk deed je voordat je begon te ondernemen?
Ik heb van alles gedaan. De rode lijn van het werk wat ik deed ligt in HR, dienstverlening, sales en klantcontact.  Momenteel werk ik in het dagelijks leven parttime als HR-officer bij een internationaal bedrijf. Daarnaast ben ik bezig met het vormgeven van diensten voor Mindset Salon, doe ik een thuisstudie PDL en studeer ik deeltijd op de hogeschool Rotterdam. Naast het moederschap is het een hele kunst om dit alles in balans te houden maar ik krijg er energie van om te doen wat ik leuk vind.

Je bedrijf heet Mindset Salon. Hoe is die naam ontstaan?
Ik kreeg gewoon een ingeving tijdens het afwassen dat ik die naam moest noteren. Ik had toen al een tijdje gedacht aan een plek waar vrouwen aan hun innerlijk kunnen werken in plaats van het doen van onze nagels en wimpers etc. Het is heel normaal voor vrouwen om tijd en geld te besteden aan hun uiterlijk en het is ook heel belangrijk om deze me-time voor jezelf in te plannen. Werken aan het innerlijk wordt hierbij vaak vergeten of uitgesteld en ik ben van mening dat het anders kan.

“Jouw mindset is de fundering voor de manier waarop je in het leven staat. “


Wat betekent mindset in jouw ogen?
Mindset betekent voor mij een denkstijl, de manier waarop je denkt over mogelijkheden, talenten en ontwikkeling in anderen maar vooral met betrekking tot jezelf. Jouw mindset is de fundering voor de manier waarop je in het leven staat, hoe je het leven ervaart en of je leeft zoals jij dat echt wilt.


Jij helpt vrouwen bij het transformeren van hun mindset. Hoe is dat verlangen ontstaan?
Dit verlangen is ontstaan vanuit mijn eigen mindset transformatie. Ik heb een bewogen leven achter de rug waarin bijna alles wat er mis kon gaan ook echt mis ging. Ik kwam mede hierdoor in een burn-out en depressieve periode terecht. De wachtlijsten voor hulp waren zo lang dat ik geen andere keuze had dan zelf op onderzoek uit te gaan en mezelf proberen te helen. Toen ik eindelijk na 2,5 jaar wachten aan de beurt was bij de psycholoog, had ik al een ¨spiritual awakening¨ gehad, superveel onderzoek gedaan, boeken gelezen en ook was ik begonnen aan de thuisstudie mental coaching. Ik had zoveel geleerd dat er een brandend verlangen in mij ontstond om andere vrouwen die vast zaten in hun leven te gaan begeleiden en helpen naar een gelukkiger leven d.m.v. mindset transformatie. Iedereen verdiend het om een mindset te hebben die helpend is in plaats van belastend. Het is mijn droom om persoonlijke ontwikkeling net zo normaal te maken als een bezoekje aan de kapper.


Richt jij je alleen op vrouwen?
Ik zou het liefst iedereen helpen maar ik richt me alleen op vrouwen. Ik hou van vrouwen, ik ben zelf een vrouw, ze inspireren me en ik vind dat we meer powervrouwen mogen zien in de wereld. Vrouwen zijn geboren leiders, ze zijn de primaire opvoeders van onze jeugd en dus ook van onze toekomstige leiders. Als vrouwen lekker in hun vel zitten met een mindset die hen helpt, geven zij weer het juiste voorbeeld aan hun kinderen of de kinderen van anderen die naar hen opkijken. Vrouwen zijn lang genoeg onderdrukt en klein gehouden vind ik. Nu is het tijd dat vrouwen er ook mogen zijn voor zichzelf, juist zodat ze dan leuker gezelschap zijn voor zichzelf én voor anderen.


Hoe ziet jouw ideale klant er uit?
Mijn ideale klant is een vrouw met dromen en doelen die even niet meer weet waar ze moet beginnen of wat ze moet doen om weer vol zelfvertrouwen in het leven te staan. Een vrouw die steun en begeleiding waardeert bij het behalen van haar doelen terwijl ze elke dag bereid is een stap te zetten richting de beste versie van zichzelf. Mijn ideale klant is er klaar voor om eindelijk in zichzelf te investeren om haar dromen waar te kunnen maken.


Wat voor specifieke diensten of producten bied je aan?
Ik bied de volgende producten/diensten aan:

  • Één op één coaching
  • Online cursussen
  • Masterclasses
  • Workshops
  • Mentorschap / accountability coaching
  • Groepscoaching

Hoe ga jij zelf om met tegenslagen?
Ik heb al zoveel tegenslagen doorstaan en ze hebben me allemaal iets moois geleerd. Loslaten doet soms minder pijn dan vasthouden en niets is voor altijd hetzelfde. Dus ook tegenslagen duren niet eeuwig. Als dingen niet lopen zoals ik dat gepland heb dan denk ik ´ gaat het niet zoals het moet? dan moet het maar zoals het gaat.´ Je hoeft niet overal controle over te hebben, heb vooral vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. Misschien had je die tegenslag nodig om meer veerkracht of ervaring te krijgen voor jouw volgende kans. Het is goed om te weten wat je wilt maar hoe je jouw doelen gaat bereiken, kan op veel meer manieren dan jij denkt. Ik laat los, observeer en ga mee met de positieve flow.

Waarom zou iemand zich door jou laten coacen?
Ik ben van nature empathisch, geduldig en gedreven om de gewenste resultaten voor mijn coachees te behalen. Ook zorgt mijn manier van onbevooroordeeld praten en luisteren ervoor dat men zich snel op haar gemak voelt bij mij en dit versterkt de transformaties enorm. Als ervaringsdeskundige ken ik beide kanten van mindset transformatie goed genoeg om mij in te leven in mijn coachee. Hierdoor kan ik blokkades eerder herkennen en tackelen.

Wat maakt jou anders ten opzichte van andere mindsetcoaches?
Iedere coach heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en ik vergelijk mezelf nooit met anderen. Ik kom van ver en ik neem mee waar ik doorheen ben gegroeid om de verbinding tussen mij en mijn ideale klant naadloos te laten aansluiten. Mijn persoonlijke aanpak en unieke persoonlijkheid zorgen ervoor dat je nergens anders dezelfde ervaring kunt hebben. Dat ik vrij nieuw ben in de coachingswereld heeft voor mijn klanten het voordeel dat ze dit hele jaar profiteren van hoge introductiekortingen!

Tegen wie kijk je op?
Les Brown, Oprah Winfrey, Michelle Obama en Jim Rohn zijn mijn grootste rolmodellen. Deze mensen inspireren mij omdat ze van niets naar iets heel groots zijn gegroeid mede door de juiste mindset en doorzettingsvermogen. De groei van deze mensen motiveert mij nog altijd om het beste uit mezelf te blijven halen.

“Ik laat los, observeer en ga mee met de positieve flow.

Wie zou je graag een keer willen coachen?
Weeskinderen. Die hebben al de grootste tegenslagen te verwerken gehad in hun jonge leventjes. Hoe eerder je erbij bent om ze te leren wat een mindset is en hoe dit ze kan helpen, hoe groter de kans dat ze stabiele levens zullen leiden als volwassenen.

Wat wil je verder nog bereiken?
Ik wil mij meer verdiepen in het ondernemerschap en in financiële intelligentie. Daarnaast wil ik mijn money mindset nog verder ontwikkelen. Mijn toekomstdoelen zijn: Het opbouwen en onderhouden van een hechte Mindset Salon community. Een succesvolle onderneming runnen. En een vrij, onafhankelijk en gelukkig leven leiden.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd als ondernemer?
Alles is mogelijk voor iedereen maar niemand komt je redden. Als je zelf geen stappen vooruit zet, zul je blijven waar je altijd bent geweest.

Kun je drie tips geven om een positieve mindset op te bouwen?
Kies er elke dag bewust voor om gelukkig te zijn en elimineer alles wat dat geluk in de weg staat ( liefdevol) uit je leven. Laat alles los waar jij geen controle over hebt en stop je kostbare energie in zaken waar je wél controle over hebt. Steek meer tijd in jouw best case scenario en bereid je daar op voor.

Nog een laatste shout out?
Graag wil ik jou bedanken Ruben, voor het bieden van een zo’n mooi platform. Ook jij die dit artikel leest wil ik bedanken voor je tijd. Mijn laatste shout-out gaat uit naar alle coaches die mij ooit hebben begeleid en waarvan ik heb mogen leren. Jullie waarde is niet in geld uit te drukken!


Connecten met Afra?
Website (binnenkort online)
Facebookpagina
Instagram
Tiktok


Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten? En meer klanten aantrekken?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is SALESFUN-EN-RBMMEDIA-500x225.jpg

ONTMOET SALESFUN & RBM MEDIA VIA DEZE LINK

Deel dit artikel

1 thought on “Interview met Afra Acton van Mindset Salon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten