Interview met Chantay Muringen van Golden Stardust Events

In dit artikel kun je genieten van een mooi gesprek met Chantay Muringen. Zij is de oprichtster van Golden Stardust Events en Bibi’s Cloud. Vanuit  Golden Stardust Events verzorgt Chantay de pre-productie en productie van eigen evenementconcepten.  Bibi’s Cloud biedt ASMR-therapie voor individuen, die behoefte hebben aan ontspanning, door middel van haar- en hoofdhuidbehandelingen. 

Kun je je voorstellen? 
 Mijn naam is Chantay Muringen. Ik ben een 24-jarige entrepreneur en singer-songwriter met Surinaamse roots, die uit Amsterdam-Zuidoost (Kraaiennest) komt. Ik ben de dochter van Loyd Muringen en Mariska Tjin-Asjoe – Muringen. Ik kom uit een muzikale familie, dus muzikaliteit is mij met de paplepel ingegoten. Qua opleiding heb ik Media- en Entertainment Management gestudeerd aan de Hogeschool Inholland in Haarlem en ben nu Bachelor of Arts in Event Management.

Hoe zou je jezelf het liefst willen omschrijven 
Ik ben een dromer, planner en doorzetter, die spontaan, ambitieus, levendig, pittig, maar ook zorgzaam is. 

Wat wilde je worden toen je jong was? 
Toen ik op de basisschool zat, wilde ik heel graag weervrouw worden, omdat ik geïnteresseerd was in klimatologie en topografie. Vervolgens viel ik van die wolk af en wilde ik politie agente worden, omdat ik dan een rokje mocht dragen tijdens het werk (uniform). Hahah…Maar ik heb eigenlijk altijd gewoon model willen worden, hoor

Wanneer heb je je eigen bedrijf opgericht? 
Ik run momenteel twee bedrijven. In 2019 heb ik mijn eerste onderneming, Bibi’s Cloud, opgericht. Bibi’s Cloud biedt ASMR-therapie voor individuen, die behoefte hebben aan ontspanning, door middel van haar- en hoofdhuidbehandelingen. Ik startte Bibi’s Cloud, omdat ik opmerkte dat men vaak een drukke agenda heeft, maar dat er nog te weinig me-time in voor komt. Men denkt vaak pas aan ontspanning als men met pijn wordt geconfronteerd en het lichaam zelf een pauze inlast. Ik ben ervan overtuigd dat ontspanning een essentieel onderdeel van het leven is. Door naar je lichaam te luisteren en oplaadmomenten in te lassen, wordt je geest gestimuleerd en geïnspireerd. Doormiddel van ASMR-therapie help ik anderen om even aan de dagelijkse sleur te ontkomen en op te laden.

Men denkt vaak pas aan ontspanning als men met pijn wordt geconfronteerd.”


Toen ik mijn Bachelor Media- en Entertainment Management opleiding heb afgerond, heb ik een evenementenbureau opgericht dat ‘Golden Stardust Events’ heet. Ik fungeer als CEO, conceptontwikkelaar, evenement organisator, projectleidster, stage- en floor manager in deze onderneming. Golden Stardust Events inspireert en entertaint individuen door middel van het creëren, organiseren en produceren van kleinschalige- en middelgrote muziekevenementen en workshops. Golden Stardust Events verzorgt de pre-productie en productie van haar eigen evenementconcepten, maar kan ook ingehuurd worden door externe bedrijven om te faciliteren tijdens hun evenementen.

Hoe ben je op je bedrijfsnamen gekomen? 
Bibi’s Cloud: Mijn bijnaam is Bibi en “cloud” betekent wolk in het Engels. De wolk staat voor het rustgevende gevoel. Het is afgeleid van de spreekwoorden “in de wolken zijn” en “op een wolk zijn”

Golden Stardust Events: Ik geloof dat evenementen vergeleken kunnen worden met sterren. Wanneer een ster dood gaat, ontstaat er een sterrenwind of supernova-explosie. Hierbij wordt er sterrenstof verspreid door het heelal. Dit komt weer terecht in de kosmische kringloop, waarna er opnieuw leven ontstaat in de vorm van nieuwe sterren en planeten.  Net zoals er sterrenstof nodig is om nieuw leven te vormen in de kosmos, zijn er diverse elementen nodig om een evenementen concept tot leven te brengen. Golden Stardust Events is het verbindende element voor een uniek evenement.

Waarom heb je Golden Stardust Event opgericht?
Ik ben Public Relations Manager en V.I.P. Coördinator bij Luscious Events geweest. In die functie heb ik veel artiesten, zoals Rochelle, Sandro Silva en Childsplay mogen begeleiden. Vanaf september 2018 tot en met februari 2019 heb ik stage gelopen bij AM Jordan Entertainment als organisator en productiecoördinator van kleinschalige tot middelgrote evenementen, zoals clubfeesten, releaseparties en videoclipshoots van diverse Nederlandse-, maar ook internationale artiesten. Ik wilde graag alle theorie die ik heb meegekregen tijdens mijn Bachelor opleiding Media- en Entertainment Management, omzetten in de praktijk, zodat ik de competenties, waarover ik moet bezitten om als event/project manager en professional te kunnen opereren in de media- en entertainment industrie, verder kan ontwikkelen en kan door groeien. Ik heb altijd van plannen gehouden en ik werk graag concepten voor evenementen of televisie programma’s uit.

Hoe onderscheid je je van ‘ concurrenten’? 
Doordat ik mij tijdens het werken spiritueel laat leiden door de Heilige Geest en ik veel naar mijn intuïtie luister. Hierdoor kan ik programma’s op een gepaste manier invullen voor Golden Stardust Events en kan ik klanten beter helpen om tot rust te komen tijdens boekingen van Bibi’s Cloud.

Kun je een klant, opdrachtgever of project benoemen die voor jou heel bijzonder was?
 Swazoom, omdat zij de eerste twee workshops die ik tot nu toe heb georganiseerd medemogelijk hebben gemaakt en in mij geloofden. Ik kreeg eind 2020 een verzoek binnen om een programma in te vullen voor een activiteitendag tijdens MidWinterMokum in de kerstvakantie. Een paar medewerkers wisten dat ik me bezig hield met event management, omdat ik bij MySchoolCoachZz van Swazoom werkte als jongeren coach. Ik had echter nog geen evenementenbureau opgericht, dus ik ben dankbaar voor hun vertrouwen in mij. Dit heeft mij gemotiveerd om er echt werk van te maken om mijn eigen evenementenbureau te starten.

Wat zijn de leukste aspecten van je werk?  
Wanneer ik boekingen voor Bibi’s Cloud heb, geniet ik echt van het haar van mijn klanten. Vooral wanneer ze veel haar hebben en het zacht is. Ik kom zelf ook tot rust tijdens de behandelingen die ik verzorg.


Wanneer ik bezig ben met evenementen voor Golden Stardust Events voelt dat niet als werk aan. Ik voel me helemaal comfortabel tijdens muziekevenementen, omdat ik zelf ook muziek maak. Tijdens workshops krijg ik een gevoel van voldoening, omdat ik echt een bijdrage lever aan de mentale ontwikkeling van jongeren uit de buurt waar ik vandaan kom.

Wat is jouw grootste kwaliteit of talent? 
Mijn ambitie en doorzettingsvermogen brengen mij ver. Dit geldt voor elk vlak uit mijn leven: in het ondernemerschap, mijn familie, in de liefde, het geloofsleven en op de maatschappelijke ladder.

Waar zou je beter in willen worden? 
 Ik zou graag meer geduld willen hebben. Ik ben best ongeduldig. Ik wil uiteindelijk een expert worden in Event Management en dan voornamelijk de pre-productie van evenementen, dus daar moet ik nog veel ervaring voor opdoen. Ik richt me liever op de planning (pre-productie) van een evenement dan de uitvoering (productie), alhoewel ik in beiden goed ben.

We leven in een tijd vol veranderingen mede door corona. Hoe zag je leven eruit voor corona en hoe ziet het er nu uit? 
 Ik houd van feesten, dus je kon mij in de zomer vaak vinden op festivals of in de bar. Ik ben iemand die vaak op straat is. Nu word ik belemmerd door de avondklok en alle corona-beperkingen, die maken dat er geen uitgaansmogelijkheden meer zijn. Nu ben ik vaker thuis. Ik werk ook vaak vanuit huis. Wanneer ik thuis ben, kijk ik veel naar series en drink ik de hele dag thee met suiker. (Thee is mijn lievelingsdrank).

Heeft corona de manier hoe je je business doet, verandert?
Gelukkig mag ik ondanks alle RIVM-maatregelen nog gewoon real life evenementen organiseren. Dit, omdat evenementen voor jongeren tot en met 24 jaar in buurthuizen wel toegestaan zijn van de overheid. De workshops die ik tot nu toe heb georganiseerd waren ook voor deze doelgroep. Het is tijdens de evenementen wel lastig om de 1,5 meter afstand te houden van anderen, omdat we als mensen toch gauw geneigd zijn wat dichter bij elkaar te staan en een gesprek te voeren. Het is erg wennen.

Tijdens de boekingen voor Bibi’s Cloud moeten er natuurlijk extra veiligheidsmaatregelen genomen worden om besmettingen te voorkomen. Ook hierbij is het erg wennen. Ik merk wel dat ik minder boekingen krijg naarmate de coronacrisis vordert. 

“Net zoals er sterrenstof nodig is om nieuw leven te vormen in de kosmos, zijn er diverse elementen nodig om een evenementenconcept tot leven te brengen.”

Wie inspireert jou het meest en waarom? 
 Jezus, omdat ik geloof dat Hij mijn Redder is en Hij mij leert hoe ik mijn volle potentie kan benutten in het leven.

Wie is je rolmodel? 
Apostel Steven Reyme, mijn geestelijke vader, omdat hij zoveel titels heeft behaald, maar nog steeds humble is. Hij heeft in de wereld geleefd en is daarna bekeerd tot het christendom, dus Hij kan zich makkelijk inleven in anderen. Hij veroordeelt anderen niet. Dit is zo’n mooie eigenschap. Zijn vermogen om overal potentie in te zien, inspireert mij om meer uit het leven te halen en niet te settlen for less.

Wat zijn je toekomstplannen? 
 Ik ben van plan uit te breiden met Bibi’s Cloud. Ik wil uiteindelijk werknemers in dienst nemen, die dan de behandelingen uitvoeren in de verschillende salons die ik wereldwijd wil openen. Ik begin eerst in Nederland en Suriname. Er zijn nog zoveel ondernemingsplannen die ik heb liggen en nog verder moet uitwerken. Ik ben van plan nog een aantal ondernemingen te starten. Ik wil uiteindelijk grootschalige R&B en gospelconcerten organiseren. Het is een droom van mij om een evenement te organiseren in een uitverkochte ZiggoDome.

Wat is je favoriete lijfspreuk? 
Mijn lijfspreuk is: “W’e gwe, we kon baka”, dat is Surinaams voor “We gaan weg, maar komen weer terug.” Dit is afkomstig van een compositie van (wijlen) mijn opa, Eddy Muringen, die deze spreuk als titel heeft. Het herinnert mij steeds om mezelf te herpakken wanneer het even tegenzit. 

Heb je nog een laatste shout out voor de lezers? 
 Ik wil de lezers graag bemoedigen om hun dromen echt na te jagen. Laat een gebrek aan kapitaal jou niet belemmeren. Als je een conceptidee pitcht aan een investeerder, kan jouw droom verwezenlijkt worden. Laat het niet varen. Schrijf jouw ideeën op, brainstorm erover met mensen die jou inspireren, werk jouw plan uit en ga van start. Er zijn mensen die in jouw werk (zullen) geloven. Geloof alsjeblieft ook in jezelf.

Connecten met Chantay?
Website Bibiscloud
Website Golden Stardust Events

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten