Interview met Jermaine Maaijen – oprichter Employ Yourself

In de hoofdrol vandaag bij Passion4business: Jermaine Maaijen van recruitmentbedrijf Employ Yourself. Employ Yourself helpt bij het vinden van de juiste match tussen opdrachtgevers en financiele professionals. ‘Ik wil innovatie brengen in de recruitment wereld. Dat doe ik via video interviews in mijn auto waar de kandidaten zichzelf kunnen presenteren’, aldus de ambitieuze ondernemer. Wij gaan in gesprek met Jermaine om zijn drive en verhaal te ontdekken.

Achtergrond
Ik heb op veel plekken in Nederland gewoond. Daarnaast heb ik twee jaren in Suriname gewoond. Mijn achtergrond ligt in de accountancy en ik heb gestudeerd aan de Hogeschool Inholland Rotterdam. Op mijn 19e runde ik naast mijn studie een Surinaams restaurant samen met mijn moeder. Ik begon full time in loondienst op mijn 21e en op mijn 25e ben ik als ZZP’er gestart. Door de jaren heen heb ik verschillende opdrachten gehad bij multinationals op het gebied van credit control en creditmanagement.
Op mijn 21e maakt ik ook kennis met netwerkmarketing en daar heb ik in tien jaar tijd enorm veel geleerd over marketing, sales en mindset.

Jim Rohn als voorbeeld
Als ik een voorbeeld moet kiezen, is dat zonder twijfel Jim Rohn. Alhoewel hij er niet meer is, blijft zijn werk mij constant boeien. Ik lees nog steeds zijn boeken en volg nog steeds zijn seminars. De manier waarop hij denkt, leeft en zich gedraagt is zo puur en voorbeeldig.  Bovendien is Rohn een christen en gebruikt hij de bijbel als basis voor zijn leefwijze. Iets wat mij enorm aanspreekt.  Rohn is altijd open geweest over zijn fouten en zijn successen. Kortom: Rohn heeft een grote impact op mij gemaakt.

Match maker
Verbinden is een van mijn sterke punten. Ik heb een passie om mensen met elkaar te connecten. Van daar uit is Employ Yourself ontstaan. Daar draait het om het verbinden van de juiste persoon met de juiste baan of opdracht. Ik heb jaren lang mensen aan elkaar gekoppeld zonder er iets voor te vragen. Op een gegeven moment dacht ik: waarom zou ik hier geen verdienmodel van maken? Ik creëer een win-win situatie voor mensen en bedrijven en daar mag best iets tegenover staan.

Employ Yourself B.V.
Employ Yourself is in oktober 2020 opgericht. Ik liep al een paar jaar rond met het idee om iets te doen op het gebied van interim werk. Dat komt ook door het feit dat ik jaren als interim professional heb gewerkt. Op een gegeven moment dacht ik: Ik wil het groter aanpakken. Ik voelde dat ik niet op mijn volledige potentie draaide. Door de corona crisis zat ik zelf een tijd zonder opdracht. Achteraf gezien was dit een verpakte zegen. Het gaf mij rust en ruimte om na te denken wat ik echt wilde gaan doen. En in oktober hakte ik de knoop door en werd Employ Yourself een feit.

Netwerken is de sleutel naar succes
Employ Yourself is een bemiddelingsbureau voor financiële interim professionals. De focus ligt op zzp’ers. Mensen kunnen ook op detacheringsbasis aan het werk via Employ Yourself. Door mijn jarenlange ervaring in het interim wezen heb ik veel kennis opgebouwd.  Mijn ervaring in netwerkmarketing en ondernemerschap hebben mij de juiste skills verschaft om te groeien. Al vóór de officiele start heb ik enkele kandidaten verbonden aan leuke opdrachtgevers. Geloof mij, dat wordt alleen maar meer en meer. Ik ga voor constante groei!Een beeld zegt meer dan duizend woorden
Ik wil met Employ Yourself impact maken in de recruitment branche. Wij onderscheiden ons door gebruik te maken van moderne media, voornamelijk video.  Ik nodig inspirerende ondernemers uit voor een interview in mijn auto, leg dat vast op video en plaats dat op het Internet. Andy van der Meijde doet ongeveer hetzelfde, maar dan met profvoetballers.

Ik richt mijn aandacht op ondernemers. Ik zorg voor een ontspannen sfeer en ga met de ondernemer in gesprek. Niet alleen over hun bedrijf, maar ook over hun eigen persoonlijkheid. Wie ben je, wat zijn je successen, waar ben je tegenaan gelopen.

Door de video opnames help ik de ondernemer met meer zichtbaarheid. Hij of zij krijgt meer exposure binnen mijn netwerk en ook in zijn of haar netwerk. De ondernemersverhalen die ik maak, zijn erop gericht om mensen te inspireren, te motiveren en handvatten te geven om te groeien. Ik werk graag samen met ervaren online marketeers, videografen en fotografen. Content creator Joël Prat speelt daarin een belangrijke rol.

Topkandidaten in de auto
Naast ondernemers neem ik ook onze topkandidaten mee in de interviews. Tijdens het gesprek nemen wij het cv door. Deze video’s komen niet openbaar op Youtube, maar worden naar potentiële opdrachtgevers gestuurd. Op deze manier krijgen ze een compleet plaatje van de betreffende persoon.  Niet alleen een cv op papier maar met bewegend beeld en geluid.

Gunfactor
De recruitment branche is een hele grote business waar veel geld in omgaat.  Door te werken met beeld en geluid probeer ik een verschil te maken. De hamvraag is altijd: hoe pak je het aan? Hoe zorg je er voor dat de mensen bij jou komen in plaats van bij de buurman. Je moet investeren in een unieke marketingstrategie. En als je een goede gunfactor hebt, werkt dat ook in je voordeel. Tot slot: zorg dat je een goed netwerk om je heen hebt. Dat zijn belangrijke voorwaarden om te groeien en je doelen te bereiken.

Softskills
Employ Yourself richt zich op MKB bedrijven en eveneens multinationals. Bedrijven die over een eigen interne financiële afdeling beschikken. Het zijn vaak de wat grotere bedrijven die hun eigen financiële beheer doen. Dat is de doelgroep waar ik mijn pijlen op richt.  Employ Yourself is het aanspreekpunt voor bedrijven die behoefte hebben aan financiële professionals.

Ons werk is het linken van de potentiële opdrachtgever met  de juiste kandidaat. Daarbij gaan wij uit van een DISC® analyse: een methodiek waarmee je het gedrag van een kandidaat kunt matchen met de juiste opdrachtgever. Wij kijken niet alleen naar de hard skills op het CV, maar ook naar de persoon achter de kandidaat. Hoe gedraagt die persoon zich in bepaalde situaties, past diegene binnen de bedrijfscultuur, kan deze persoon op een natuurlijke wijze realiseren wat wij nodig hebben binnen ons bedrijf. Allemaal zaken die doorslaggevend zijn om de perfecte match te maken.

Vol lof of kritiek?
De meeste reacties op mijn concept zijn lovend en positief. Ik hoor van mensen dat zij de video’s erg leuk vinden. Sceptici zijn er ook, maar dat vind ik niet erg. Als iedereen leuk vindt wat je aan het doen bent, blijf je in je comfort zone hangen. Daar groei je niet van. Ik omarm kritiek, mits het goed gefundeerd is. Dingen die mij niet opbouwen, laat ik van mij afglijden. Ik weet wat ik wil bereiken. Hoe goed mensen het ook met je menen, ik geloof dat je uiteindelijk je eigen pad moet bewandelen. Beweeg je niet in de richting van de juiste bestemming, wees dan zo flexibel om bij te sturen.

Obama
Ik heb een aardige lijst van mensen die ik graag een keer in de auto wil interviewen. Ryan Babel bijvoorbeeld. Ik vind hem buitengewoon interessant. Niet alleen als profvoetballer, maar ook als ondernemer. Hij stelt zijn toekomst veilig door in vastgoed te investeren. Heel interessant. Babel denkt verder dan zijn voetbalcarrière. Hoe zie jij jezelf over 10 jaar of 20 jaar? Dat is echt iets om bij stil te staan. Voor de rest: Kelly Weekers. Heel bijzonder hoe zij ondernemers coacht en hoe zij haar brand neerzet. Tot slot zou ik ook een keer Barack Obama in de auto willen interviewen. (Dromen mag). 

Wees de piloot van je eigen leven
Ik heb verschillende toekomstdoelen. Ten eerste wil ik via Employ Yourself een grote impact maken in de recruitment branche. Verder wil ik een goede residuale inkomstenstroom creëren. Voor mijn gezin en mezelf. Een vliegbrevet halen staat ook op  mijn bucketlist. Daar geef ik mezelf vijf jaar de tijd voor. Binnen tien jaren wil ik mijn eigen vliegtuig te bezitten. Ik hoor mensen nu al denken: Ow wat is dat duur. Ik zeg dan: als je iets echt wilt bereiken, moet je het gewoon uitproberen. Zo heb ik wat vlieglessen genomen om te ervaren hoe het is. Ook heb ik onderzoek gedaan naar de prijzen van vliegtuigen en ik moet zeggen dat het prijstechnisch allemaal wel mee valt. Ik had hetzelfde mijn huidige auto. Ik had een droomauto die ik dolgraag wilde bezitten. Wat mensen vaak zeggen is: ‘nee, dat gaat toch niet lukken.’ Nou, ik ging zelf naar de dealer en maakte een proefrit. Puur om het te ervaren. And guess what, nu een paar maanden later rijd ik elke dag rond in mijn droom Audi.

Zo heb ik nog zat andere doelen, zoals het bezitten van een resort ergens in Zuid-Europa. Waar het allemaal op neer komt is dat ik impact wil maken. Als ik op een dag deze aarde verlaat, wil ik dat mensen mij herinneren als de persoon die hen heeft geholpen om sterker te worden. Het gaat namelijk niet om mezelf maar om het verrijken van andere mensenlevens.

Babylon
Een van mijn favoriete lijfspreuken is: work harder on yourself than you do on your job. Niets is zo belangrijk als persoonlijke ontwikkeling. Werk twee keer zo hard aan jezelf dan voor je baan of bedrijf. Als je hard aan jezelf werkt, dan zul je merken dat alles om je heen ook meegroeit: je gezinsleven, je financiën en je gezondheid. 

Ik las vorig jaar het boek De rijkste man van Babylon(voor de 2e keer).
Wat ik er uit haal is, is dat het belangrijk is om geld voor je te laten werken. Er is niets mis met veel geld verdienen. Maar als je veiligheid en rust wilt, laat het geld dan voor je werken. Dat kun je doen door te investeren en te beleggen. Zorg er voor dat je dingen op zet die los van jou verder kunnen groeien.  Attitude of gratitude
Wat ik heb geleerd is de kracht van dankbaarheid. Waardeer alles wat je hebt. Het is niet verkeerd om te streven naar meer, maar doe dat wel vanuit een basis van dankbaarheid. Als je achter dingen aan blijft rennen, ben je bezig met chasing butterflies. Hoe hard je je best ook doet, die vlinders blijven wegvliegen. Weet je wat voor mij telt? De simpele dingen. Dat ik met mijn zoon op de bank zit en dat hij mij spontaan een knuffel geeft. Daar kan geen geldbedrag tegenop. Dat is waar het leven om draait. Streven naar succes is gezond, maar houd het in balans!


Connecten met Jermaine Maaijen?
Website
Linkedin
Youtube kanaal Employ Yourself
info@employyourself.nl

Deel dit artikel

6 thoughts on “Interview met Jermaine Maaijen – oprichter Employ Yourself

  1. Hoi Jermaine,

    Bedankt voor dit interview. We kennen elkaar en in dit interview, voel ik opnieuw je kwaliteiten, je talenten, je verbinding met God, je passie en je dankbaarheid.

    Bedankt voor alles wat ik van jou heb mogen leren, de manier waarop je dit hebt gedaan.

    Veel succes en plezier.

  2. Wat leuk om jouw verhaal te lezen. Toevallig is Jim Rohn ook één van mijn grootste inspiratie bronnen. Ik weet zeker dat Employ Yourself een groot succes zal worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *