Interview met Jermaine Maaijen – oprichter Employ Yourself

In de hoofdrol vandaag bij Passion4business: Jermaine Maaijen van recruitmentbedrijf Employ Yourself. Jermaine helpt met zijn bedrijf bij het vinden van de juiste match tussen opdrachtgevers en finance professionals. ‘Ik wil innovatie brengen in de recruitment wereld. Dat doe ik via video interviews in mijn auto waar de kandidaten zichzelf kunnen presenteren’, aldus de ambitieuze ondernemer. Wij gaan in gesprek met Jermaine om zijn drive en verhaal te ontdekken.

Achtergrond
Ik heb op veel verschillende plekken in Nederland gewoond. Ik heb tevens twee jaar in Suriname gewoond, maar uiteindelijk toch de keuze gemaakt om weer in Nederland te gaan wonen. Ik heb Accounting & Business/Management gestudeerd aan de Hogeschool Inholland Rotterdam. Op mijn 19e runde ik naast deze studie een Surinaams restaurant samen met mijn moeder. Ik begon fulltime in loondienst op mijn 21e en op mijn 25e ben ik als ZZP’er gestart. Door de jaren heen heb ik verschillende opdrachten gehad bij multinationals op het gebied van credit control en creditmanagement. Op mijn 21e maakte ik kennis met netwerkmarketing. Sindsdien heb ik enorm veel geleerd over marketing, sales en mindset. Recentelijk heb ik nog de POST HBO Business Controller behaald bij ICM opleidingen. 

Jim Rohn als voorbeeld
Als ik een voorbeeld moet kiezen, is dat zonder twijfel Jim Rohn. Alhoewel hij er niet meer is, blijft zijn werk mij constant boeien. Ik lees nog steeds zijn boeken en volg nog steeds zijn seminars. De manier waarop hij denkt, leeft en zich gedraagt is zó puur en voorbeeldig. Rohn is altijd open geweest over zijn fouten en zijn successen. Bovendien is Rohn een christen en gebruikt hij de bijbel als basis voor zijn leefwijze, wat mij enorm aanspreekt. Kortom: Rohn heeft een grote impact op mij gemaakt.

Matchmaker
Ik heb een passie voor het connecten van mensen, het is altijd een van mijn sterke punten geweest. Vanuit daar is uiteindelijk Employ Yourself ontstaan. Daar draait het om het verbinden van de juiste persoon met de juiste baan of opdracht. Ik heb jarenlang mensen aan elkaar gekoppeld zonder er iets voor te vragen. Op een gegeven moment dacht ik: waarom zou ik hier geen verdienmodel van maken? Ik creëer een win-win situatie voor mensen en bedrijven en daar mag best iets tegenover staan.

Employ Yourself B.V.
Employ Yourself is in oktober 2020 opgericht. Ik liep al een paar jaar rond met het idee om iets te doen op het gebied van interim werk. Dat komt ook door het feit dat ik jaren als interim professional heb gewerkt. Op een gegeven moment dacht ik: Ik wil het groter aanpakken. Ik voelde dat ik niet mijn volledige potentie aan het benutten was. Door de corona crisis zat ik zelf een tijd zonder opdracht. Achteraf gezien was dit een verpakte zegen. Het gaf mij rust en ruimte om na te denken wat ik echt wilde gaan doen. In oktober hakte ik de knoop door en werd Employ Yourself een feit.

Netwerken is de sleutel naar succes
De focus bij Employ Yourself ligt op zzp’ers, maar we verbinden ook mensen die op detacheringsbasis aan het werk willen. Door mijn jarenlange ervaring in het interim wezen heb ik veel kennis opgebouwd.  Mijn ervaring in netwerk marketing en ondernemerschap hebben mij de juiste skills verschaft om te groeien. Al vóór de officiële start heb ik enkele kandidaten verbonden aan leuke opdrachtgevers. Geloof mij, dat wordt alleen maar meer en meer. Ik ga voor constante groei!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden
Ik wil met Employ Yourself impact maken in de recruitment branche. Wij onderscheiden ons door gebruik te maken van moderne media, voornamelijk video. Ik nodig inspirerende ondernemers uit voor een interview in mijn auto, leg dat vast op video en plaats dat op YouTube. Ik zorg voor een ontspannen sfeer en ga met de ondernemers in gesprek. Niet alleen over hun bedrijf, maar ook over hun eigen persoonlijkheid. Wie ben je, wat zijn je successen, waar ben je tegenaan gelopen, etcetera.

Door de video opnames help ik de ondernemer met meer zichtbaarheid. Hij of zij krijgt door de video meer exposure in zijn of haar eigen netwerk, maar ook in mijn netwerk. De ondernemersverhalen die ik maak, zijn erop gericht om mensen te inspireren, te motiveren en handvatten te geven om te groeien.

Topkandidaten in de auto
Naast ondernemers neem ik ook topkandidaten van Employ Yourself mee in de interviews. Tijdens het gesprek nemen wij het CV van de kandidaat door. Deze video’s komen niet openbaar op Youtube, maar worden naar potentiële opdrachtgevers gestuurd. Op deze manier krijgt het bedrijf een compleet plaatje van de betreffende persoon. Niet alleen een CV op papier, maar met bewegend beeld en geluid.

Gunfactor
De recruitment branche is een hele grote business waar veel geld in omgaat. Door te werken met beeld en geluid probeer ik een verschil te maken. De hamvraag is altijd: hoe pak je het aan? Hoe zorg je ervoor dat de mensen bij jou komen in plaats van bij de buurman. Je moet ten eerste investeren in een unieke marketingstrategie. Ten tweede moet je je realiseren dat het in je voordeel werkt als je een goede gunfactor hebt. Tot slot: zorg dat je een goed netwerk om je heen hebt. Dat zijn belangrijke voorwaarden om te groeien en je doelen te bereiken.

Softskills
Employ Yourself richt zich op MKB bedrijven en eveneens multinationals. Bij het matchen van kandidaten met deze opdrachtgevers gaan wij uit van een DISC® analyse: een methodiek waarmee je de persoonlijkheid en het gedrag van een kandidaat kunt matchen met de juiste opdrachtgever. Wij kijken niet alleen naar de hard skills op het CV, maar ook naar de persoon achter het CV. Hoe gedraagt die persoon zich in bepaalde situaties, past diegene binnen de bedrijfscultuur, kan deze persoon op een natuurlijke wijze realiseren wat wij nodig hebben binnen ons bedrijf. Allemaal zaken die doorslaggevend zijn om de perfecte match te maken.

Vol lof of kritiek?
De meeste reacties op mijn concept zijn lovend en positief. Ik krijg veel feedback van mensen dat zij de video’s erg leuk vinden. Sceptici zijn er ook, maar dat vind ik niet erg. Wanneer iedereen het leuk vindt wat je aan het doen bent, blijf je in je comfort zone hangen waardoor er geen ruimte is voor groei. Ik omarm kritiek, mits het goed gefundeerd is. Dingen die mij niet opbouwen, laat ik van mij afglijden. Ik weet wat ik wil bereiken. Hoe goed mensen het ook met je menen, ik geloof dat je uiteindelijk je eigen pad moet bewandelen. Beweeg je niet in de richting van de juiste bestemming, wees dan zo flexibel om bij te sturen.

Obama
Ik heb een aardige lijst van mensen die ik graag een keer in de auto wil interviewen. Ryan Babel bijvoorbeeld, ik vind hem buitengewoon interessant. Niet alleen als profvoetballer, maar ook als ondernemer. Hij stelt zijn toekomst veilig door in vastgoed te investeren, iets wat ik erg interessant vind. Babel denkt verder dan zijn voetbalcarrière. Hoe zie jij jezelf over 10 jaar of 20 jaar? Dat is echt iets om bij stil te staan. Voor de rest: Kelly Weekers, heel bijzonder hoe zij ondernemers coacht en hoe zij haar brand neerzet. Tot slot zou ik ook een keer Barack Obama in de auto willen interviewen. (Dromen mag). 

Wees de piloot van je eigen leven
Ik heb verschillende toekomstdoelen. Ten eerste wil ik via Employ Yourself een grote impact maken in de recruitment branche. Verder wil ik een goede residuale inkomstenstroom creëren. Voor mijn gezin en voor mijzelf. Een vliegbrevet halen staat ook op mijn bucketlist, daar geef ik mijzelf vijf jaar de tijd voor. Binnen tien jaar wil ik mijn eigen vliegtuig bezitten. Ik hoor mensen nu al denken: Ow, wat is dat duur. Ik zeg dan: als je iets echt wilt bereiken, moet je het gewoon uitproberen. Zo heb ik wat vlieglessen genomen om te ervaren hoe het is. Ik heb ook onderzoek gedaan naar de prijzen van vliegtuigen en ik moet zeggen dat het prijstechnisch allemaal wel mee valt. Ik had hetzelfde met mijn huidige auto. Ik had een aantal maanden geleden een droomauto die ik dolgraag wilde bezitten. Wat mensen vaak zeggen is: ‘dat gaat toch niet lukken.’ Nou, ik ging toch naar de dealer en maakte een proefrit, puur om het te ervaren, and guess what, nu, een paar maanden later, rijd ik iedere dag rond in mijn droom Audi.

Zo heb ik nog zat andere doelen, zoals het bezitten van een resort ergens in Zuid-Europa. Waar het allemaal op neer komt is dat ik impact wil maken. Wanneer ik op een dag deze aarde verlaat, wil ik dat mensen mij herinneren als de persoon die hen heeft geholpen om sterker te worden. Het gaat namelijk niet om mijzelf maar om het verrijken van andere mensenlevens.

Babylon
Een van mijn favoriete lijfspreuken is: ´Work harder on yourself than you do on your job´. Niets is zo belangrijk als persoonlijke ontwikkeling. Werk twee keer zo hard aan jezelf dan dat je doet voor je baan of bedrijf. Als je hard aan jezelf werkt, dan zul je merken dat alles om je heen ook meegroeit: je gezinsleven, je financiën en je gezondheid. 

Ik las vorig jaar het boek ´De rijkste man van Babylon´ (voor de 2e keer). Wat ik uit dit boek haal is, is dat het belangrijk is om geld voor je te laten werken. Er is niets mis met veel geld verdienen, maar als je veiligheid en rust wilt, laat het geld dan voor jou werken. Dat kun je onder andere doen door te investeren en te beleggen. Zorg ervoor dat je iets opzet wat los van jou verder kan groeien.  

Attitude of gratitude
Wat ik heb geleerd is de kracht van dankbaarheid: waardeer alles wat je hebt. Het is niet verkeerd om te streven naar meer, maar doe dat wel vanuit een basis van dankbaarheid. Als je achter dingen aan blijft rennen, ben je bezig met chasing butterflies. Hoe hard je je best ook doet, die vlinders blijven wegvliegen. Weet je wat voor mij telt? De simpele dingen; dat ik met mijn zoon op de bank zit en dat hij mij spontaan een knuffel geeft. Daar kan geen geldbedrag tegenop. Dat is waar het leven om draait. Streven naar succes is gezond, maar houd het in balans!


Connecten met Jermaine Maaijen?
Website
Linkedin
Youtube kanaal Employ Yourself
info@employyourself.nl

Deel dit artikel

6 thoughts on “Interview met Jermaine Maaijen – oprichter Employ Yourself

  1. Hoi Jermaine,

    Bedankt voor dit interview. We kennen elkaar en in dit interview, voel ik opnieuw je kwaliteiten, je talenten, je verbinding met God, je passie en je dankbaarheid.

    Bedankt voor alles wat ik van jou heb mogen leren, de manier waarop je dit hebt gedaan.

    Veel succes en plezier.

  2. Wat leuk om jouw verhaal te lezen. Toevallig is Jim Rohn ook één van mijn grootste inspiratie bronnen. Ik weet zeker dat Employ Yourself een groot succes zal worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten