Interview met Naomi Louwerens – eigenaar van Authentic Chic Travel & Lifestyle

‘In een tijd waarin digitalisering dingen steeds onpersoonlijker kan maken en heel de wereld je concurrent is geworden, zoek ik in mijn werk juist naar verbinding en persoonlijke connectie. Ik werk vanuit een behoefte aan persoonlijke voldoening en anderen helpen slagen.’

Maak kennis met Naomi Louwerens : een multi getalenteerde ondernemer die de kost verdient als content creator, online marketeer, social media manager, consultant en coach. Wat is het ondernemersverhaal van Naomi en wat inspireert haar? Ontdek dit allemaal in dit uitgebreide interview.

Kun jezelf introduceren?
Hi there, mijn naam is Naomi Louwerens en ik ben 43 jaar. Geboren in Kerkdriel, een klein gehucht vlakbij Den Bosch en sinds 14 jaar woon ik in het mooie Den Haag. Ik ben werkzaam als online marketeer, freelance consultant, PR-en social media manager via mijn eigen bedrijf en reis blogger / hotel tester via mijn reiswebsite. Online ook wel bekend onder de naam ‘@AuthenticChica’, waarmee ik over verschillende social media platformen gecombineerd zo’n 210.000 volgers heb opgebouwd.

Wat wilde je worden toen je nog jong was?
Ik wilde afwisselend van alles worden dat mij dynamisch en spannend leek. Van zangeres tot actrice, modeontwerpster en uitvinder! En uiteindelijk is dit ook grotendeels uitgekomen, aangezien ik in mijn jeugd in een aantal tv-programma’s en commercials heb gespeeld. Van mijn 16e tot mijn 20e heb gezongen in de meidengroep WOW! Waarna ik 18 jaar in de modebranche heb gewerkt, waarbij ik ook verschillende accessoire merken ontwierp en liet produceren voor diverse winkelketens.

Wat heb je gedaan qua school en werk voordat je begon te ondernemen?
Ik heb VWO gedaan, waarna ik 1 jaar in een winkel heb gewerkt, wat mij heeft doen besluiten om de HBO studie Mode Management te volgen. Omdat ik wel iets in de mode wilde doen, maar toch liever op management niveau. Hierna heb ik stage gelopen bij een evenementbureau dat modeshows voor grote couturiers organiseerde. En als 1e echte baan na mijn studie ben ik in 2002 gestart als sales support bij de mode retailer Bestseller, eigenaar van de merken Vero Moda, Only, Jack & Jones e.a. Hierna ben ik sales vertegenwoordiger, area manager, inkoopster en uiteindelijk marketing en sales-coördinator geweest bij verschillende grote modeketens, alswel kleinere mode merken. Hierdoor ben ik breed onderlegd en tevens gefascineerd geraakt door online marketing, omdat ik vanaf het begin betrokken ben geweest bij de opbouw van webshops voor mijn werkgevers.

“Ik wilde afwisselend van alles worden dat mij dynamisch en spannend leek.”

Kun je iets meer vertellen over je bedrijf Authentic Chic Travel and Lifestyle PR & Marketing?
Na lang twijfelen en een extra studie online marketing (naast mijn werk) ben ik eind 2016 voor mezelf begonnen als freelancer via dit bedrijf, wat ik nog steeds alleen run. Ik wilde al heel lang iets voor mezelf beginnen, zoals een eigen merk, agentuur of webshop. Daarnaast heb ik verschillende businessplannen gemaakt, die uiteindelijk te risicovol leken, door de hoge investeringen, aanhouden van voorraden en te grote afhankelijkheid.

Na mijn studie online marketing ben ik 6,5 jaar geleden parttime gaan werken om hier, naast mijn baan, ook meer mee te kunnen ‘oefenen’ door het opzetten van een eigen website en bijpassende social media kanalen. Omdat reizen altijd mijn passie is geweest en ik minder wilde focussen op mode werden dit reis-en lifestyle inspiratie accounts. 

Hierop deel ik eigen foto’s, authentieke verhalen en tips, gebaseerd op eigen ervaringen. Ik ging al vrij snel samenwerken met verschillende partners en heb tot nu toe met zo’n 200 hotels en merken mogen werken voor mijn website en socials, zoals Hilton en Bilderberg Hotels, Peugeot, Bjorn Borg, Allianz Travel Insurances, Nikon, Glamira, e.a. en diverse bestemmingen ter promotie.  

Omdat mijn website en social media accounts na 1 jaar al best goed liepen en 2 partners mij vroegen om hulp bij hun social media strategie, besloot ik toen toch de stap te wagen en mij in te schrijven bij de KvK. Maar uiteindelijk dus als PR & Marketing consultant, wat veel minder risicovol leek en ook is gebleken! 

Hoe ben je op je bedrijfsnaam gekomen?
Omdat ik mijn reiswebsite en persoonlijk reis/lifestyle merk op social media Authentic Chica had genoemd, heb ik de naam van mijn bedrijf daar ook aan gekoppeld. Voor mij staat het woord ‘Authentic’ voor: trouw zijn aan jezelf, oprecht, eerlijk en het hebben van karakter en historie. ‘Chic’ staat wat mij betreft voor: smaakvol, klasse en stijl. En ‘Chica’ betekent meisje op zijn Spaans, wat ik er wel een leuke twist aan vond geven. 

Voor mijn bedrijf heb ik de eerste 2 woorden, die staan voor wie ik ben als persoon en wat ik ook in mijn werk wil uitdragen, gecombineerd met mijn 2 branche focus groepen: Travel & Lifestyle.

Op mijn website en social media accounts combineer ik dit door enkel inspiratie te delen vanuit mijn eigen ervaringen. Ik ben heel kritisch in mijn selectie, promoot enkel merken en producten waar ik achter sta en die ik zelf ook leuk vind. En ik verken graag bestemmingen en accommodaties met een bijzonder verhaal, smaakvol en uniek, gecombineerd met een vleugje luxe en historie.

Wat biedt je bedrijf aan qua diensten?
Ik werk graag met leuke, interessante en inspirerende ondernemers, bedrijven, bestemmingen en merken, waarvoor ik:

  • online- en offline marketing campagnes en events opzet en begeleid
  • social media promoties en influencer marketing selectie doe als PR bureau
  • maar ook vaak zelf werkzaam ben als copywriter, video-, fotograaf of blogger
  • daarnaast geef ik al 4 jaar opmaat workshops en masterclasses over social media marketing 
  • begeleid ik personal coaching trajecten op dat gebied 
  • en werk ik dagelijks als freelance social media manager, of online marketing en branding consultant

Men zegt dat het begin van elke onderneming gepaard gaat met uitdagingen. Wat waren jouw uitdagingen bij de start van je onderneming? En hoe ging je daarmee om?
Gelukkig ging mijn start redelijk vlekkeloos, omdat ik had gekozen voor een vorm van ondernemen zonder kantoor, voorraad, andere investeringen of vaste lasten, afgezien van mijn laptop en bureau aan huis.

Ik ben gestart toen ik al 2 project aanvragen had, dus dat was lekker veilig! Echter toen na een paar maanden die opdrachten afliepen werd het wel wat spannender. Blijven de opdrachten wel komen en ‘wat als’ gingen toen zeker door mijn hoofd…. Maar uiteindelijk bleek dat mijn oude netwerk gelukkig erg sterk was en mijn ervaringen en kennis opgedaan in vorige functies en bedrijven allemaal samenvielen in mijn bedrijf en diensten.

Oude werkgevers en collega’s kwamen bij me terug, nu voor social media hulp! En door creatief te denken, mee te bewegen met de vraag van de markt, te innoveren en effectief gebruik te maken van social media, bleef ik mijn diensten aanbod verbreden en bleven de opdrachten elkaar gelukkig redelijk natuurlijk opvolgen.

Hoe reageerde je omgeving toen je ze vertelde dat je met  je eigen onderneming  wilde beginnen?
De mensen die mij echt goed kennen hadden dit wel verwacht, omdat ik altijd ondernemend ben geweest en bij voorgaande werkgevers vaak nieuwe projecten oppakte en zelfstandig werkte.  Alleen de vorm snapten de meesten niet zo goed. Dat is ook wel logisch, want uiteindelijk is online marketing en social media nog steeds erg in ontwikkeling en echt ‘nieuwe media’.

Wie is je doelgroep?
Mijn doelgroep is heel breed en varieert van bestemmingen in de vorm van toeristen bureau’s, PR bureau’s en reis organisaties, tot grote bedrijven, MKB-ers en merken. Maar ook kleinere ondernemers, waaronder webshops, coaches, fotografen en andere dienstverleners in verschillende sectoren. Iedereen die hulp wil bij het promoten van zijn concept. Die advies of coaching kan gebruiken op het gebied van effectieve campagnes, social media marketing en branding, of gewoon goede content nodig heeft. Ik help ze graag met alles om hun online zichtbaarheid te vergroten, effectief en efficiënt te maken.

Hoe reageren jouw klanten op jouw diensten?
Omdat ik voornamelijk op maat werk en bijna alles persoonlijk opzet en uitvoer krijg ik vaak de feedback dat mensen hier prijs opstellen en juist nu naar op zoek zijn. In een tijd waar digitalisering dingen steeds onpersoonlijker kan maken en heel de wereld je concurrent is geworden, zoek ik in mijn werk juist naar verbinding en persoonlijke connectie. Ik ben erg betrokken en doe dit werk vanuit een behoefte aan persoonlijke voldoening en anderen helpen slagen. Daarom ben ik best selectief in de projecten die ik aanneem en doe ik altijd eerst een vrijblijvend intake gesprekje om te bepalen of ik een nieuwe klant echt kan helpen en of er een klik is. Dat valt blijkbaar op en vinden ze verfrissend. Daarnaast denk ik graag mee en ben ik best veelzijdig, waardoor ik voor verschillende diensten inzetbaar ben. Maar ik beveel ook graag andere specialisten in mijn netwerk aan als ik ergens zelf minder gespecialiseerd in ben. Dit vinden de meeste klanten erg fijn, omdat we een vertrouwensband hebben opgebouwd en ze dit niet steeds weer opnieuw willen opbouwen met anderen.

“Ik ben gestart toen ik al 2 project aanvragen had, dus dat was lekker veilig! Echter toen na een paar maanden die opdrachten afliepen, werd het wel wat spannender..”

Wat is het meest bijzondere project dat je hebt gedaan vanuit je bedrijf en waarom?
Juist de veelzijdigheid van mijn projecten vind ik heel gaaf. Ik ben blij dat ik dit reeds 7 jaar kan en mag doen als zelfstandige voor zo veel verschillende bedrijven en mooie merken, als Goldbergh, LaDress, Garcia en Nikon e.a. Maar content creatie en (reis) campagnes zijn toch wel 2 van mijn grootste passies. Daarom ben ik extra trots dat ik meermaals ben ingezet als PR bureau en tevens content creator voor het opzetten van reis-/lifestyle campagnes voor verschillende bestemmingen.  Dit omvatte onder andere campagne reizen naar 3 verschillende bestemmingen, inclusief diverse merk samenwerkingen, influencer selectie, begeleiding en foto- en video directie.

Waar ben jij trots op?
Dat ik met meer dan 100 bestemmingen, merken en bedrijven heb mogen samenwerken via mijn bedrijf tot nu toe. Waaronder Personal Touch Travel, 333Travel, UWV, Dominicaanse Republiek, Ierland en Aruba Tourism. En dat ik daarnaast ook workshops, masterclasses en coaching trajecten heb mogen verzorgen voor zo’n 180 freelancers en start-ups. Het vertrouwen dat al deze mensen in mij hebben gehad maakt mij enorm trots!

Waar zou je beter in willen worden?
Strategisch, efficiënt en doelgericht werken met behoud van authenticiteit. Helaas zijn niet alle netwerk gesprekken relevant en PR blijft belangrijk voor mijn bedrijf, maar ik moet hier wel selectief in zijn om mijn tijd te bewaken. Gedreven als ik ben lopen de uren namelijk snel op en dan komt de work-life balance in het gedrang. Dit blijft voor mij een constante uitdaging, juist nu ik eigen baas ben, wat erg tegenstrijdig kan voelen.

Hoe ziet je leven eruit over tien jaar?
Ik probeer echt steeds meer met de dag en in het nu te leven. Een van mijn motto’s is: als je passie je werk is hoef je geen dag meer echt te werken. Daarnaast hebben de afgelopen jaren ons duidelijk laten zien dat niets zo veranderlijk is als het leven, dat de markt constant in ontwikkeling is en de toekomst steeds moeilijker te voorspellen is. Ik houd van doelen stellen, maar blijf ook graag realistisch en commercieel, waarvoor flexibiliteit en inspelen op de markt key is. Daarom probeer ik niet te ver vooruit te kijken en is mijn droom dan ook vooral om over 10 jaar nog steeds gezond, gelukkig, vrij en onafhankelijk te kunnen zijn.


Heb je nog een laatste shout-out voor de lezers?

Wat ik wil meegeven is : als je jezelf niet goed verzorgt en niet lekker in je vel zit kan je anderen ook niet helpen. Wees gul, handel vanuit overvloed, maar geef ook duidelijk, doch vriendelijk je grenzen aan! Daarnaast: Wil jij ook optimaal zichtbaar worden online, door top of mind te zijn bij je doelgroep en ideale klant? Je marketing strategie verbreden, relevant blijven nu en in de toekomst, door mee te gaan met de digitalisering en zo je concurrenten voor te blijven? Maar wil je uiteindelijk ook verkopen zonder te hoeven pushen en eerst duizenden volgers op te bouwen. Ik help je graag op een manier die bij jou past en aansluit op jouw doelgroep, ofwel Authentiek & Effectief. #LetsConnect!


‘Be the change you want to see in the world’

Connecten met Naomi?
website Authentic Social Media Academy
website Authentic Chic Lifestyle
Instagram AuthenticChica
Instagram Authentic PR Marketing
Facebook
Linkedin


Photocredits: Joyce van Galen (omslagafbeelding), Remke Vet (foto’s in het midden) en Ngoc Chau (laatste foto)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten