Interview met Charischa Gayadien, mede eigenaar van The Pani Puri Bar in Rotterdam

In november 2020 opende Charischa Gayadien met twee compagnons The Pani Puri Bar. Een nieuw afhaaltentje in het hartje van Rotterdam. The Pani Puri Bar brengt nieuwe exotische gerechten op de Nederlandse markt, waaronder de Pani Puri (een hartige snack uit India). In dit interview *) praten wij met Charischa over haar achtergrond, de nieuwe zaak en haar drijfveren.



Propedeuse
“Mijn naam is Charischa, ben 33 jaar oud en woonachtig in Rotterdam. Ik studeerde toerisme aan het MBO want ik had een droom: stewardess worden. Na het afronden van de opleiding heb ik verschillende baantjes gehad. Daarna ging ik door naar het HBO om communicatie te studeren. Dat heb ik twee jaar lang volgehouden. Ik haalde mijn propedeuse net niet op een tiende punt na en dat betekende dat ik moest stoppen. Terugkijkend denk ik: ‘ach, alles gebeurt met een reden.’ Tijdens mijn studie had ik een bijbaantje in het reisbureau van mijn oom. Dat was wel goed verdienen dus ik zag op dat moment niet echt de noodzaak om verder te studeren. Vandaar uit ben ik eigenlijk in de reiswereld blijven hangen.


Naast the worklife bleef ik mijzelf ontwikkelen. Zo heb ik een aantal jaren geleden de cursus Foodjournalistiek gevolgd. Het is zo belangrijk om jezelf in deze tijd te blijven ontwikkelen. Zeker omdat je toch niet altijd weet wat je wilt worden en wat je leuk vindt. De mens verandert, interesses veranderen, je lifestyle verandert, dus ook bij mij. Als iemand nu aan mij zou vragen of ik stewardess wil worden zeg ik keihard NEE.”


Booming
“Op een dag kwam een collega naar me toe met de vraag: ‘is het geen idee om te gaan bloggen?’ Het was in de tijd dat bloggen echt booming was, zo’n tien jaar geleden. ‘Waarom?, vroeg ik haar. Ze zei: ‘nou, je hebt altijd wel iets te vertellen en je deelt altijd van die leuke verhalen.’ Ik dacht: ‘eigenlijk geen gek idee.’ Ik voegde de daad bij het woord. Aanvankelijk deed ik alleen reisblogs. Gaandeweg merkte ik dat food ook een geliefd onderwerp aan het worden was. Dus daar ging ik mij meer op focussen. Ik had nooit de intentie om van bloggen mijn werk te maken. Het is iets wat ik naast mijn baan doe, een pure hobby. Ik realiseerde mij niet dat mijn blogs zo goed aansloegen. Het ging als een lopend vuurtje. Op een gegeven moment belde mensen mij op van: ‘joh, ik ga vanavond uit eten, ken jij een leuk plekje?’ Had ik nooit durven dromen! Inmiddels creëer ik mijn eigen recepten en deel ik dat via social media kanalen.”

“Het is zo belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen.”


Comfortzone
“Door een reorganisatie raakte ik vlak voor de zomer mijn baan als travel consultant kwijt. Maar bij de pakken neerzitten ligt niet in mijn aard. Het gaf mij de tijd en ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. Toen de horeca net weer open was van de zomer, had Thanh (mede eigenaar van The Pani Puri Bar) iets op Instagram gepost. Ze vroeg: ‘wie wil een keer met mij gaan lunchen?’ Toen ik het las dacht ik: ‘dit is zo uit mijn comfort zone, maar waarom eigenlijk niet proberen. Ik heb niets te verliezen.’


Zo sprak ik met Thanh af. Wij gingen lunchen en zaten gezellig te kletsen. De klik was er meteen en het leek alsof wij elkaar al jaren lang kenden. Zo vertrouwd voelde het. Tijdens het converseren kwamen wij er achter dat wij allebei vrienden waren van de eigenaar van restaurant Chung in Rotterdam centrum. Toeval bestaat niet, haha! En voordat ik het wist kwamen wij op het idee om The Pani Puri Bar op te richten. Zo is het idee geboren.”


Smaakexplosie
“The Pani Puri Bar verkoopt zoals de naam al zegt Pani Puri’s. Een puri is een gefrituurd broodje in de vorm van een bal. In het midden van de bal maak je een gaatje die je vult met bijvoorbeeld aardappels. Daar voeg je dan ook Herbal water aan toe. Het is de bedoeling dat je de Pani Puri in een keer opeet. Je ervaart dan een echte smaakexplosie. In Nederland zijn er weinig mensen die de Pani Puri kennen. In India waar zij vandaan komen kent iedereen ze. Mensen die in India op vakantie zijn geweest hebben het ongetwijfeld wel eens gegeten. Ze komen ook vaak in Bollywood films voor. Dan doen ze wedstrijdjes wie de meeste balletjes op kan. Op een gegeven moment kan het heel spicy worden. “

“Bij de pakken neerzitten ligt niet in mijn aard.”


Prioriteit
“Voorlopig verkopen wij enkel Pani Puri’s. Zo houden wij het overzichtelijk. Of wij andere producten er bij nemen is afhankelijk van hoe goed de Pani Puri’s het doen. De producten kunnen afgehaald worden bij ons restaurant Chung.”

Sushi
“Wij hopen dat mensen de stap durven te nemen om de Pani Puri te proberen. Door corona wordt er veel minder gereisd. Mensen pakken niet zo snel de vliegtuig om op vakantie te gaan. De Pani Puri is een geweldige oplossing voor mensen die in Nederland blijven en toch trek hebben in iets exotisch. In het buitenland bestel je vaak een lokaal gerecht of snack. Daar spelen wij op in. Mensen beginnen meer en meer open te staan voor andere gerechten. Neem bijvoorbeeld de sushi. Dat was vroeger totaal onbekend. En nu is het helemaal ingeburgerd. Wat dat betreft, denk ik dat de Pani Puri’s ook een groot potentieel hebben. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ‘kom langs en probeer het eens!”


Donna Hay
“Wat wij uiteindelijk willen is uitbreiden en groeien. Onze basis ligt in Rotterdam, maar wij kijken ook daar buiten voor nieuwe mogelijkheden. Wij hebben een nieuw product dat zich moet bewijzen. Zoals ik eerder vermeldde is het een kwestie van aankijken hoe het loopt. Wij laten ons verassen. En als ik mag dromen, dan lijkt me het geweldig om later een beroemde kok te worden. Zo iemand als Donna Hay. Ik vind haar kookboeken zo geweldig en gebruik ze als inspiratie als ik zelf in de keuken sta.”


Patat
“Je zou het niet denken, maar mijn favoriete gerecht is patat met kreeft. Het is wel duur, dus ik eet het natuurlijk niet vaak, haha! Verder vind ik doksa ook heerlijk. Doksa is een typisch Hindoestaans gerecht, eend in masala.

Support
“Ik vind RBM Media een waanzinnig leuk platform. Tegen de lezers zou ik zeggen: blijft de site volgen en lezen. Het is belangrijk om elkaar te supporten. En wat de zaak betreft hoop ik op heel veel bestellingen.”


Meer informatie?
website
Facebook
Instagram

*)Het interview is opgenomen in november 2020

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten