Interview met ondernemer Ketty Lollia

In dit groot interview kun je kennis maken met Ketty Lollia. Als eigenaar van het MWKC-Lifecenter helpt zij mensen bij het bereiken van persoonlijke doelen. Op het gebied van fitheid, vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. 
Ketty: ‘In alles wat ik gedaan heb als ondernemer, heb ik altijd belangrijk gevonden dat er werd geluisterd naar de persoon, zonder oordeel of eigen mening. ‘ Hoe ziet het levenspad van deze doorgewinterde ondernemer eruit? En welke uitdagingen heeft zij moeten overwinnen om te zijn waar zij nu is? Je kunt het allemaal lezen in dit artikel.

Kun je je voorstellen?
‘ Ik ben Ketty Lollia, geboren en getogen in Parijs, Frankrijk. Mijn parcours als ondernemer is vroeg begonnen. Ik ben op mijn 17de professioneel danseres geworden. Dat dansen heb ik lang gedaan, naast mijn marketingstudie. Ik vond het niet alleen belangrijk om diploma’s te halen, maar had ook een passie voor neuromarketing ontwikkeld. Op mijn 20ste ben ik een stichting gericht op artistieke activiteiten begonnen. Het doel van de stichting was om een activiteit te bieden aan jongeren in de buitenwijken van Parijs. Destijds hadden net grote rellen plaatsgevonden, veroorzaakt door jonge mensen die zich verveelden en ervan overtuigd waren dat de maatschappij hen geen kans zouden bieden om iemand te worden of een baan te vinden. Ik wilde ze laten zien dat er wel degelijk dergelijke mensen waren die zich om hun lot bekommerden. Dit heb ik 10 jaar lang met veel plezier gedaan. Uiteindelijk ben ik in 2011 begonnen met mijn onderneming in Nederland: K.L.E-Communication. Mijn specialisatie is commerciële en marketingstrategie. Ik help bedrijven zich te positioneren op de markt zodat de klant weet wat voor oplossing het bedrijf te bieden heeft. En aan dit bedrijf denkt wanneer hij het probleem zelf ervaart. 

In de eerste jaren dat ik ermee begon, viel het me op dat veel ondernemers hun geld verkeerd investeerden en vaak te veel betaalden voor bepaalde diensten, beinvloed door hun omgeving. Ik merkte ook dat – hoewel ik in een land woonde waar geld veel voor de mensen betekent – de behoefte om aan de ander te laten zien dat ze geslaagd waren in hun leven nog belangrijker was. Ik had nog nooit zoveel mooie nette auto’s gezien in Parijs. 

Ik gaf advies aan mijn klanten, maar ik kon niet iedereen bereiken met de boodschap die ik wilde verspreiden: als je je emotioneel onafhankelijk ontwikkelt, zul je in staat zijn om je financieel onafhankelijk te ontwikkelen. Niet andersom. 

Nadat ik een studie afgerond heb als NLP therapeut, heb ik besloten daarover een boek te schrijven. Het is ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’ geworden. In het boek gaf ik niet alleen de manier om je emotioneel te ontwikkelen maar ook om aan financiën te werken. Uiteindelijk was het boek niet genoeg. Lezers die naar die doelen streven, hadden een omgeving nodig waarin ze zich vrij zouden voelen om dat pad te bewandelen en ervoor te kiezen. Daarom heb ik besloten het MWKC-Lifecenter te openen. 

Net als vele anderen heb ik vaak en lang getwijfeld of ik de stappen zou durven te maken naar het verwezenlijken van mijn droom. Een centrum openen was een onderneming die ik lang heb geweigerd te beginnen. Jarenlang heb ik gezocht naar zo’n plek, zonder succes. Eind 2019 heb ik uiteindelijk besloten de stap te nemen. En 29 februari 2020 was het zover: de officiële opening van het Lifecentrum, in Naarden. 


Wat wilde jij worden toen je jonger was?
Toen ik klein was, wilde ik graag eigen baas worden. Mijn familie heeft een ondernemende geest en meer dan de helft van hen was ondernemer. Ik wilde daarnaast graag iets met sport doen. Heel vroeg was het mij duidelijk dat ik geen genoegen zou kunnen nemen van een leven met alleen de ene of de andere. En dat bleek ook waar te zijn. 

Toen ik danste, begon ik me te vervelen omdat ik mijn hersenen niet genoeg gebruikte, hoewel ik mijn vermogen om veel te onthouden was aan het ontwikkelen. Toen ik ben gaan werken voor een baas en helemaal ben gestopt met sporten en les geven, is mijn lichaam achteruitgegaan en heb ik een burnout gekregen. De combinatie bleek essentieel voor mijn bestaan en vermogen. Body, Mind & Soul.


Welke opleidingen heb je gevolgd?
Toen ik 15 jaar was, heb ik een programma op televisie gezien over hoe een supermarkt ingedeeld werd om ons de neiging te geven om meer te consumeren. Ik vond dat zo interessant dat ik uiteindelijk mijn letterkunde studie heb laten vallen om een marketingstudie te volgen. Ik heb een HBO Commerciële en marketing strategie afgerond, met als minor boekhouding en sales. Dat is mijn beste keuze ooit geweest. Ik heb daarmee niet alleen geleerd om te gaan met marketing prikkels, maar ook marketing in te zetten voor mijn eigen doelen.

Daarna heb ik toch 2 diploma’s in letterkunde gehaald: Frans als vreemde taal en Nederlandse Taal en Letterkunde, Frans voor mijn passie en Nederlands omdat het me handig leek om de taal te beheersen op een plek waar ik graag wilde gaan wonen. Deze studies zijn het begin geweest van een leven lang blijven leren op het gebied van Body & Mind.

Body: nadat ik gestopt ben met dansen als professioneel, heb ik een aantal cursussen gevolgd over pedagogiek, beweging en kennisoverdracht. Ik heb zelf 1 jaar sociologie gestudeerd. Ik ben danslerares, choreograaf en personal trainer geworden. Nadat ik een moeilijke zwangerschap heb gehad door zwakke rugspieren heb ik een Pilates studie gevolgd. Maar uiteindelijk toen ik verhuisd ben naar Nederland, heb ik de dansscholen verlaten en ben gaan werken in fitness scholen waar ik diverse fitnessprogramma’s heb gevolgd. Naast Fitvak opleidingen en 5 Les Mills programma’s heb ik een opleiding als Gewichtsconsulent afgerond omdat ik belangrijk vond mijn advies op een herkende studie te kunnen baseren. Ik ben fitness instructeur, personal trainer, groepsles instructeur en gewichtsconsulent geworden. 

Mind: Nadat ik de gewichtsconsulent opleiding heb afgerond, werd ik getrokken door de coaching functie die we erin hadden. Het viel me op dat het iets verder weg is van marketing en pedagogiek die ik had geleerd. Waar ik met marketing en pedagogiek vooral met veel ideeen moest komen om de creativiteit van mijn klant te stimuleren, moest ik met coaching juist de creativiteit van de ander laten spreken. De tegenstelling in beide soorten begeleiding maakte me nieuwsgierig. Ik heb dus een NLP studie en later een lifecoach studie gevolgd en met succes afgerond. Ze boden me kennis aan die ik ging koesteren omdat ik de manier waarop ik gegroeid was daarin herkende. 

In mijn jeugd had ik de vrijheid van mijn ouders gekregen om mijn studiekeuzes te maken, om te doen wat voor mij goed voelde zonder dat ik mij hoefde te verantwoorden, om mezelf te zijn, om te kijken naar de positieve kant van het leven zodat je het beste eruit haalt, om de mening van de ander te accepteren en zijn oordeel aan te vechten.

Maar naast dit alles bleef marketing mijn grote liefde en ik heb dan ook mijn kennis verscherpt met cursussen en opleidingen over social media en online marketing.   

Mijn doel met mijn studie was om genoeg kennis en knowhow te hebben zodat ik die kon delen met kinderen en volwassenen. Net zoals eerder, toen ik het gedaan heb via mijn stichting.


Welke banen heb je gehad voordat je begon te ondernemen?
Toen ik studeerde, heb ik veel telemarketing gedaan. Nadat ik professionele danseres ben geweest, heb ik naast mijn stichting 10 jaar gewerkt voor een conservatorium en heb de Streetdance/Hip-Hop afdeling opgezet. Ook heb ik een paar maanden in een bank gewerkt maar werd er niet vrolijk van.

Wanneer ik verhuisd ben naar Nederland heb ik voor de Franse afdeling van IBM gewerkt om ervaring op te doen. Uiteindelijk ging ik werken voor een retail bedrijf met 5 winkels als marketing specialist en rechterhand van de eigenares. Jammer genoeg heeft de crisis van 2008 een grote impact gehad op het bedrijf. Ik was in die tijd steeds meer geinteresseerd in online marketing en heb uiteindelijk 1.5 jaar gewerkt voor een affiliate marketingbedrijf. 


Wat is je leukste baan geweest?
De leukste baan was bij het retail bedrijf, waar ik veel vrijheid kreeg om mijn werk in te delen en de leiding kreeg over het marketinggedeelte van het bedrijf. Ik had deze zelfstandigheid en afwisseling nodig om op mijn best te kunnen presteren. Daarnaast vond ik het een voordeel te werken voor een kleiner bedrijf omdat ik dan niet ingezet werd voor maar één taak waar de managers mij toevallig goed in vonden, ongeacht mijn eigen interesses. 


Waarom ben je gaan ondernemen?
De motivatie om te ondernemen, was intrinsiek aan mijn opvoeding. Mijn familie had mij laten zien dat kiezen voor ondernemen totaal niet makkelijk was, maar wel bevredigender dan werken aan het opbouwen van de rijkdom van iemand anders. Mijn moeder was een van de weinige personen die er geen interesse in had. Ze liet mij ontdekken hoe het leven eruit zag van iemand die van 9 tot 17 werkte en slechts het weekend en de vakantie had om bij te komen en te genieten. Ik was van jongs af aan ervan overtuigd dat ik niet wilde werken tot aan mijn pensioen om dan pas te beginnen te genieten. Omdat ik niet wist of ik uberhaupt mijn pensioen zou halen. 


Kun je iets meer vertellen over MWKC-Lifecenter?
Het MWKC-Lifecenter is een centrum waar het bereiken van persoonlijke doelen en aandacht voor de mens centraal staan. Op het gebied van fitheid, vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Gebieden waarin ik zelf veel kennis op heb gedaan en waarvan ik geloof dat een evenwicht tussen die gebieden een beter evenwicht biedt aan een persoon. Daarom vind je in het lifecentrum personal trainers, therapeuten, alternatieve genezers en diverse coaches. 

We hebben ieder onze specialiteit, maar ons eerste doel is gemeenschappelijk: we willen de mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. En om de keuzes te maken die voor hem goed voelen. Door de plek te bieden die de mensen misten – wat duidelijk werd na het schrijven en promoten van mijn boek – wil ik een positieve omgeving creeeren waar de bezoeker zich vrij voelt om te zijn wie hij wit zijn en zijn aandacht te vestigen op het positieve in zijn leven.


Waarom ben je dit gaan doen?
In alles wat ik gedaan heb als ondernemer, heb ik altijd belangrijk gevonden dat er werd geluisterd naar de persoon, zonder oordeel of eigen mening. Ik zag mezelf en anderen als unieke persoon. In de tijd van mijn stichting voelde ik hoe goed het was om de ander verder te helpen en zelfvertrouwen te geven. Dat is wat ik wil bij het lifecentrum. Een omgeving waar iemand zich verder kan ontwikkelen in zijn leven, zonder beoordeeld te worden. Want we beoordelen onszelf al genoeg en hebben niet nodig dat iemand anders ons terechtwijst. We hebben iemand nodig die ons steunt zodat we de beste versie van onszelf kunnen worden. 


Welke diensten lever jij vanuit MWKC-Lifecenter?
In het MWKC-Lifecenter bieden we begeleiding op het gebied van fitheid, vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Daaronder vallen diensten als:

Fitheid: personal / duo training, small group training, in de vorm van yoga, pilates, mindfulness, kracht- en cardiotraining.

Vitaliteit: voedingsadvies, orthomoleculaire, meditatie, gezonde hapjes, therapieen en alternatieve geneeswijze (NLP, fysiotherapie, acupunctuur, reiki, aromatherapie), 

Persoonlijke ontwikkeling: diverse coachingsvormen als lifestyle coaching, stress-, burnout coaching, loopbaan, budgetcoaching, beauty en wellness, wet van aantrekkingskracht specialist

Ondernemerschap: marketingstrategie online en offline, onderneming starten, financiën opbouw, passie ontwikkelen


Hoe ziet jouw doelgroep er uit?
Mijn doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen tussen 25 en 50 jaar, medewerkers of (beginnend/ aspirend) ondernemers die kinderen hebben en streven om een voorbeeld te worden voor hun kinderen. Ze hebben het financieel goed voor elkaar maar zijn nog lang niet waar ze zouden willen zijn in hun ontwikkeling omdat ze de positieve omgeving missen waarin ze tot bloei kunnen komen. 

Ik vind het zelf jammer dat mensen op hun sterfbed kunnen zeggen dat ze niet gedaan hebben wat ze graag hadden gewild in hun leven. Naast bang zijn om de stappen te maken, komt vaak voor dat het komt omdat de omgeving het niet toeliet of niet positief was. 

Door de omgeving te bieden waar een ieder zich vrij voelt om te zijn wie hij wilt zijn (zonder oordeel), weet ik vanuit persoonlijke ervaring dat iedereen in mijn doelgroep kan uitgroeien naar een betere versie van zichzelf. Een versie waar hij geen spijt meer hoeft te hebben op zijn sterfbed.


Wat vind je het leukste aan je werk?
Mensen helpen blijer te worden van zichzelf en hun eigen leven. Mijn hart wordt gevuld door de blijheid op hun gezicht, door de ‘Eureka’ momenten die ontstaan in hun ogen wanneer ze positiever kijken naar hun mogelijkheden. 

Het is ook een mooie vicieuze cirkel waarin ik zelf verplicht ben om me te blijven ontwikkelen en mijn eigen persoonlijke blije gevoel te onderhouden. Want ik heb altijd gehoord en geloofd dat je iemand kan helpen pas als je jezelf geholpen hebt. En regelmatig ga ik na of ik dat blije gevoel nog heb en of ik nog blij zal zijn op mijn sterfbed met wat ik heb bereikt en gedaan heb in mijn leven.  


Wat maakt MWKC-Lifecenter anders dan andere bedrijven?
Het MWKC-Lifecenter onderscheidt zich van andere bedrijven omdat het verder gaat dan alleen een bedrijf zijn. Door de effectieve samenvoeging tussen Body, Mind & Soul in één omgeving en de vele kennis van alle specialisten bij elkaar die het team van het Lifecentrum vormen bieden we meer mogelijkheden. De meeste andere bedrijven hebben één dienst waaruit ze Body, Mind & Soul bieden maar dat maakt het aanbod incompleet.  

Ik zou het MWKC-Lifecenter eigenlijk meer vergelijken met een Dalton school voor volwassenen waar er geen verplicht lesprogramma is. Het programma is per persoon uniek en gericht op de uitgesproken basisbehoeften en verlangen van de klant. 

Wat zijn jouw grootste kwaliteiten?
Sinds kind heb ik de wet van aantrekkingskracht ingezet zonder de naam ervan te weten. Wat ik graag wilde, sprak ik het uit en ging ik er gewoon voor. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn familie. Ik was er bewust van dat wat ik wilde, moest ik ervoor vechten. Dat maakt van mij iemand die positief ingesteld is, doorzettingsvermogen heeft en focus belangrijk vindt. 

Ik kan ook goed relativiseren en heb met mijn studie er ervaringen een helikopterview vermogen ontwikkeld die ik graag gebruik voor mijn klanten en in mijn coachingsessies. Ik kan dus goed afstand nemen van een bepaalde situatie om de voors en tegens te kunnen zien en evalueren. Dat heeft mijn empathisch vermogen sterk ontwikkeld, wat ook een van mijn grootste kwaliteiten is. En mijn capaciteit om echt te luisteren naar wat er gezegd wordt en niet wat ik denk te horen. 

Door mijn empathie, positiviteit en (hyper)focus denk ik voornamelijk in kansen. Ik heb natuurlijk mijn dagen – net als ieder ander – maar zodra ik aan het werk ben, zet ik al mijn kwaliteiten in, voor het goede van mijn klant. 

Waar zou jij beter in willen worden?
Ik heb ADHD, wat betekent dat ik alles wat met administratie te maken heeft, als saai ervaar. Dat vind ik soms jammer, dat mij daarvoor moet inzetten mij zoveel moeite kost, terwijl ik geen moeite heb wanneer ik naar iemand luister. Door mijn ADHD heb ik een sterke hyperfocus die tevens een van mijn grootste kwaliteiten is, maar focus op dingen die ik niet interessant of relevant vind, kan soms moeilijk zijn om vol te houden. Daarom vind ik het belangrijk werk te doen waarin ik mijn aandacht makkelijk kan richten. 

Daarnaast denk ik wel eens dat ik mijn vermogen om om te gaan met dominante mensen zou willen verbeteren. Ik werk er aan, maar merk dat de haren van mijn arm rechtop gaan staan wanneer een dominant persoon probeert mij te krijgen waar ik niet wil zijn. Mijn reactie daarop kan soms fel overkomen, omdat ik zelf ook dominant ben. Want jarenlang hebben mensen mij voor aap uitgemaakt in Parijs, of ze hebben geprobeerd mij te krijgen waar ik niet wilde zijn. Door mijn drukte namen weinig mensen de tijd om mij te leren kennen en in te zien dat ik waarde kon brengen. Door hun dominante persoonlijkheid konden ze er ook voor zorgen dat ik minder kansen kreeg en nog meer moest vechten om er te zijn. Ik heb mezelf gemaakt, als het ware, en vind het onzin als iemand mij de les wil lezen over een onderwerp waarop hij zelf niet kan debatteren of argumenteren. Dat raakt een deel van mijn persoonlijkheid die te maken heeft met rechtvaardigheid en logica. En als ik – of een naaste -onrechtvaardig wordt behandeld, reageer ik gelijk. Aan de andere kant weet ik dat de interactie te maken heeft met 2 mensen en hoewel ik heb geprobeerd het te accepteren, heeft het mij vooral ellende gebracht. 

Hoe houd jij jezelf gemotiveerd?
Ten eerste is de wet van aantrekkingskracht mijn redding. Als ik iets wil en ik het uitspreek, komen allerlei beelden voor mijn ogen die ik wil uitvoeren. Dat geeft mij de basis motivatie om aan de slag te gaan. 

Daarnaast ben ik een mens mens en saamhorigheid heeft me altijd aangezet om meer te doen, zelfs meer dan wat er verwacht wordt. Toen ik danste, wist ik dat ik een deel van een geheel was en dat als ik mijn taak niet goed uitvoerde, werd er negatief gekeken naar het geheel. Ik wilde niet de reden zijn van deze negativiteit. Deze vorm van werken, heb ik overgebracht naar mijn onderneming en de activiteiten die ik uitvoer. Mijn wil om te presteren, zorgt voor motivatie. Wanneer mijn wil minder wordt, net als in de tijd van de coronavirus, heb ik geleerd het te accepteren en aanvaarden. Ik kan niet elke dag gemotiveerd blijven maar ik kan wel elke dag proberen mijn motivatie te hervinden. En dan komen we terug bij de wet van aantrekkingskracht. Mijn redding.


Wie zijn je rolmodellen?
In mijn boek ‘Voel je vrij’ schreef ik over een aantal mensen die inspirerend zijn en inspirerende woorden hebben uitgesproken of inspirerende daden op hun naam hebben staan. Ik kan niet gelijk zeggen dat ik ze als rolmodel zie, omdat ik ze niet persoonlijk ken. Ik vind het dan raar om te zeggen dat het mijn rolmodel is, omdat ik niet weet of alles wat deze persoon heeft gedaan, inspirerend is. 

Ik kan me nog herinneren dat ik ooit heb geschreven dat ik Oprah Winfrey als rolmodel had. Omdat ze is een donkere, rijke vrouw die nooit lijkt opgegeven te hebben, die haar kleur niet als excuus heeft genomen om te zeggen dat ze niet kon en haar vrouw-zijn niet heeft gezien als een handicap in de mannelijke wereld waarin ze verkeerde. Hoewel ik een donkere vrouw ben, wil ik dat niet zien als een handicap maar een kracht, net als zij deed. 

Wat is jouw grootste uitdaging geweest? En hoe ben je daarmee omgegaan?
Mijn grootste uitdaging is mijn burn-out geweest. Nadat ik ging scheiden van de vader van mijn dochter heb ik lang getwijfeld aan mezelf en wat ik bracht op de wereld. Vanaf dat moment vond ik belangrijk om de ander te geven wat hij wilde om problemen te voorkomen. Dat was tenslotte een kleine moeite, dacht ik. 

Toen ik keihard werkte voor het affiliate marketing bedrijf met een kind op de basisschool, bleek het steeds niet genoeg. Ik kon €50.000 per maand opleveren aan het bedrijf maar kreeg het niet voor elkaar om tijd voor mijn kind of voor mezelf te hebben. Door een ander (dat niet eens mijn kind was) op de eerste plaats te zetten, was ik de binding met mezelf verloren. Toen bleek dat ik niet eens vrij kon krijgen van het werk om simpelweg op vakantie te gaan met mijn kind en haar een fijne jeugd te bezorgen, knapte er iets in mij. 

Ik heb maandenlang thuis gezeten. Ik werd ontslagen en ze gingen achter mijn rug om tegen mijn klanten dreigen te stoppen samen te werken als ze met mij verder zouden werken. Mijn moeder heeft bijna 2 maanden vrij genomen om mij te helpen. Ze is mijn redding geweest door mij – in een periode waarin ik niet meer zo sterk in mijn schoenen stond – eraan te herinneren dat ik niet meer mezelf was en dat het waarschijnlijk de onderliggende reden was van mijn burn-out. 

Na haar vertrek heb ik besloten mijn dochter en mezelf weer op de eerste plaats te zetten. Ik heb de opleiding Gewichtsconsulent gevolgd en heb de focus weer op mezelf gelegd. Dat gaf me genoeg kracht om te beslissen dat het weer tijd was om te doen wat ik het liefst deed: ondernemen en tijd doorbrengen met mijn kind.


Wat zijn je grootste levenslessen geweest?
De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat ik mezelf moet blijven, want dan presteer ik het beste. Wanneer ik mij voordoe als een ander persoon, doe ik voornamelijk dingen die in de ogen van de ander goed zijn. Of ik er gelukkig van word, is in dat geval niet de vraag. Maar zodra ik niet doe wat de ander van mij verwacht, krijg ik de wind van voren. 

Ik heb begrepen dat het niet uitmaakt hoe goed ik het doe voor de verkeerde mensen. Ze vinden toch een manier om ontevreden te zijn. Wanneer ik mezelf ben, is er in ieder geval één persoon blij, en dat ben ikzelf. 

Het is natuurlijk niet zo zwart-wit want niemand wilt iemand anders verliezen. Maar als ik iemand verlies daardoor, is het duidelijk dat die persoon niet genoeg om mij als persoon gaf, om het door de vingers te zien. Indirect betekent dat dat de ander niet genoeg van mij houdt. Want hij kan mij zomaar laten zitten. En ik ben zelf ongelukkig omdat ik niet iets doe dat mij gelukkig en blij maakt over mezelf.

Hoe zie jij de toekomst van MWKC Lifecenter voor ogen?
Door de uitbraak van het coronavirus zijn de plannen van het MWKC-Lifecenter op een laag pitje komen te staan. Het samenzijn dat ik wilde bevorderen, werd verboden om te voorkomen dat het virus zich kon verspreiden. En ik kon mij, hoewel ik het jammer vond, wel vinden in de beslissing van de overheid. Ik wilde zelf niemand ziek maken of ziek worden. Eind maart 2020 zag ik de toekomst van het Lifecentrum somber in. Eind april heb ik de plannen met het Lifecentrum herzien en ik ben nu bezig het plan uiteen te zetten. 

Als alles gaat volgens plan, zal de toekomst van het Lifecentrum er heel  mooi uitzien. Mijn doel is om het MWKC-Lifecenter te laten groeien. De toekomst van het Lifecentrum zie ik als een plek waar volwassenen ervoor kiezen om naartoe te gaan nadat ze de verplichte weg van de school hebben gevolgd omdat ze eindelijk graag aan de slag willen gaan met waar ze goed in zijn, hun dromen of doelen.Wat is jouw favoriete lijfspreuk?
Als ik eerlijk ben, heb ik heel veel lijfspreuken die ik leuk vind. Ze vertegenwoordigen een klein deel van wie ik ben en waar ik voor sta. Net als de wet van de aantrekkingskracht die mij de kracht geeft om door te gaan. Maar als ik eentje moest kiezen die goed past bij het MWKC-Lifecenter, zou dan deze zijn: Op de dag van mijn dood wil ik geen spijt hebben voor de dingen die ik niet gedaan heb.


Meer informatie over Ketty Lollia
website van het MWKC-Lifecenter
de online academie / webshop van het MWKC-Lifecenter
website van mijn boek ‘Voel je vrij’
Facebook
Facebook onafhankelijker worden
Instagram MWKC-Lifecenter
Instagram boek ‘Voel je vrij’

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten