Interview met Jeroen de Wit van RE-SET Yourself

Wie verlangt er niet naar om weer verbinding te krijgen met je eigen natuur? En je op te laden met positieve energie zodat je lekkerder in je vel voelt? In dit interview praat RBM Media met Jeroen de Wit (24) uit Utrecht. Jeroen begeleidt mannen die vastlopen in het herstel van hun burn-out of tegen een burn-out aanlopen naar een energieker leven. Maak kennis met deze serene jongeman!

Wat wilde je worden toen je jong was?
Vroeger droomde ik om piloot te worden. Vliegen vind ik enorm gaaf en nog steeds lijkt het mij tof om een vliegbrevet te halen. Daarnaast ging ik vaak verkleed als Harry Potter tijdens de carnaval met m’n ronde bril die ik toen had en een bliksemschicht op m’n voorhoofd. Tof om een tovenaar te zijn.

Uit welke nest kom je? 
Ik groeide op aan een bosrand. Mijn vader had samen met zijn broer een bedrijf in de tulpen en ik was vaak samen met mijn vader op het land of in de schuur te vinden en vond het gaaf om van alles van hem te leren over het vak.

Hoe zou je jezelf het liefst willen omschrijven?
Ik zou mijzelf omschrijven als iemand die volop gaat voor datgene wat hij wil creëren om daarmee een steentje bij te dragen aan de bewustzijnstransitie waarin we nu zitten.

Wat heb je tot nu toe gedaan qua opleiding en werk?
Voordat ik begon met ondernemen heb ik een jaar lang gereisd. Van een rondreis in een busje door de ruige natuur in Nieuw-Zeeland tot de monniken in de Himalayagebergtes van Nepal. Van een motorreis in Vietnam tot de Balinese healers in Indonesië. En van de kleurrijke koralen rondom Fiji tot de walvissen in Tonga. Daarna heb ik verschillende studies en opleidingen gevolgd om van alles te leren over welke factoren leiden tot een kerngezond & energiek leven.Die reis was het gevolg van het keiharde besef dat dit leven een deadline heeft. Je toekomst wordt iedere dag korter.

Tegelijkertijd had ik een vaag verlangen om naar Nieuw-Zeeland te gaan en te ontsnappen van deze bittere realiteit. Na het afronden van mijn studie horticulture & business management die ik toentertijd deed, besloot ik het verlangen te verwezenlijken en een enkel ticket te boeken en op avontuur te gaan.

Tijdens de reis begon ik mijzelf af te vragen wat ik erna wilde doen. Het reizen gaf mij enorm veel rust en vrijheid, maar ik miste een concreet doel om naartoe te werken. Datgene waarvoor je het allemaal doet. Wat wil ik nou écht? Deze vraag kwam op een gegeven moment zo hevig naar boven dat ik verloor om van de reis zelf te genieten. En de schoonheid van de natuur die voor me lag. Toen ik mij daarvan bewust werd pakte ik het boek: ‘De kracht van het Nu’ er weer bij van Eckhart Tolle om de vraag los te laten.

Je toekomst wordt iedere dag korter.

Vervolgens gebeurde er iets opvallends. Uit deze rust in mijzelf ontstond er ruimte voor nieuwe vragen. Ineens kwamen er allerlei vragen in mij op, zoals; ‘Hoe kan het zijn dat mensen kerngezond zijn op deze ene plek, terwijl ze in de stad ongezond en ongelukkig zijn?’ ‘Hoe kan het zijn dat mensen vroegtijdig overlijden en andere mensen stokoud worden?’ ‘Is dit pech?’ ‘Is dit het noodlot?’ ‘Of kunnen we dit zelf sturen?’ ‘In hoeverre hebben we hier zelf invloed op?’ Deze vragen leidden uiteindelijk tot de volgende vraag:

Welke factoren zorgen voor een kerngezond & energiek leven?

Deze vraag heeft uiteindelijk de basis gevormd voor wat ik nu doe. Na het stellen van deze vraag ben ik mij volledig gaan onderdompelen in de wondere wereld van gezondheid & geluk. Ik besloot om te leren van de meest vooruitstrevende gezondheidsprofessionals om de kennis en wijsheden uiteindelijk zelf aan de man te brengen vanuit een holistisch perspectief. Van voeding tot beweging, van slaap tot de kracht van je gedachtes en van ontspanning tot de spirit.

Vertel iets meer over je bedrijf RE-SET Your Self?
Eind 2019 ben ik begonnen met het ondernemersavontuur en heb ik RE-SET Your Self ingeschreven. Ik schrok namelijk van de onwetendheid onder de mensen als het gaat om welke factoren leiden tot een kerngezond & energiek leven. Mijn generatie heeft dit immers ook nooit op school geleerd. Daarom besloot ik de kennis en wijsheden die ik geleerd had tot de vijf elementen van RESET:

Relax:              Ontspannen met stress omgaan

Eat:                 Ontdek het powerdieet

Sleep:              RESET je brein

Exercise:         Boost je energieniveau

Think:              Ontdek de kracht van je gedachtes

Met RESET organiseer ik RESETS in de natuur en online programma’s voor mannelijke millenials die vastlopen in het herstel van een burn-out, of tegen een burn-out aanlopen en verlangen naar een leven met meer energie in hun lijf, rust in hun hoofd en voldoening in het leven, zonder continu terug te vallen in oude patronen.

Het doel is om bij te dragen aan een wereld waarin een kerngezond & gelukkig leven de normaal is, in plaats van abnormaal. De gezondheidscijfers liegen niet en inmiddels zijn in Nederland alleen al ruim 9,9 miljoen chronisch ziek, is meer dan de helft van de bevolking te zwaar, voelen meer dan 1 miljoen mensen zich depressief (vóór Corona al) en heeft 16% van de werknemers last van burn-out verschijnselen. Dit zijn duidelijke signalen in de samenleving dat het tijd is voor een verandering.

We zijn namelijk nog steeds 99,995% identiek aan de oermens op genetisch niveau en kunnen enorm veel van onze verre voorouders leren. Gedurende miljoenen jaren is ons lichaam namelijk optimaal aangepast aan bepaalde voeding, klimaatsomstandigheden en activiteiten, maar sinds korte tijd – op evolutionaire tijdschaal – zijn we radicaal anders gaan leven. Aan de buitenkant zijn we misschien enorm verandert, maar aan de binnenkant zijn we vrijwel identiek gebleven. Zo hebben we nog steeds een zogenaamd oerbrein wat ons vroeger in een natuurlijke omgeving in leven hield, maar in de moderne wereld tegen ons werkt.

Zo hebben we een voorkeur voor luiheid, waardoor we in de oertijd zoveel mogelijk energie bespaarden. Het was immers niet zeker of er morgen wel voedsel zou zijn en dit vergrootte onze kans op overleven. Nu worden we hierdoor als een magneet tot stoelen aangetrokken.

Ook hebben we een voorkeur voor energierijk voedsel, om zoveel mogelijk energie binnen te krijgen tijdens de oertijd en ons voor te bereiden op periodes van schaarste. De fastfoodindustrie speelt hier optimaal op in met hamburgers, pizza’s en andere energierijk voedsel wat onweerstaanbaar is voor ons brein.

Daarnaast hebben we een voorkeur voor prikkels, geritsel van de takken of het veranderde gefluit van de vogels kon in de oertijd immers gevaar betekenen. Dit verkleinde opnieuw de kans op overleven waardoor we enorm opmerkzaam zijn. Sociale media, reclame, TV & allerlei streaming platforms spelen hier optimaal op in door ons continu te prikkelen en zijn daardoor enorm verslavend. Sociale media gooit hier nog een schepje bovenop doordat we ook een voorkeur hebben voor goedkeuring & verbinding in de groep, waardoor het lekker voelt om veel likes op je posts te krijgen. Dan denkt ons oerbrein dat je wordt goedgekeurd door de groep en dat je bij de stam hoort.

Hoe onderscheid je je van ‘ concurrenten’? 
RESET maakt niet gebruik van protocollen, maar gaat voor maatwerk. Iedere mens is uniek.

Daarnaast onderscheidt RESET zich in de snelheid waarin deelnemers resultaat behalen. Zo organiseer ik 48-uurse RESETS in de natuur en 55-daagse online RESETS. Daarnaast onderscheidt RESET zich door blijvend resultaat te garanderen aan de deelnemers, gezondheid is namelijk een levenslang proces. Dit doen we door accountability en ondersteuning te blijven aanbieden zelfs nadat de RESET is afgelopen.

Kun je een klant, opdrachtgever of project benoemen die voor jou heel bijzonder was? En kun je ook uitleggen waarom? 
Een RESET die voor mij bijzonder was, was met een advocaat. Het inspireerde mij namelijk hoeveel je je comfortzone kunt vergroten in slechts 48 uur. En dat er altijd meer in het vat zit dan je denkt. Er zit altijd nog wel een klein beetje extra in. Ook besefte ik dat er enorm veel behoefte is vanuit het bedrijfsleven aan RESETS in de natuur.

Wat zijn de leukste aspecten van je werk?
Vrijheid. Zelf bepalen wat ik doe, wanneer ik dat doe en met wie ik dat doe. Ook zit ik in mijn natuurlijke habitat als ik in de natuur zit en vandaar heb ik daar mijn kantoor van gemaakt door RESETS in de natuur te organiseren. Ook is iedere RESET anders en is het telkens weer een verassing hoe het gaat.

Aan de buitenkant zijn we misschien enorm veranderd, maar aan de binnenkant zijn we vrijwel identiek gebleven.

Wat is jouw grootste kwaliteit of talent?
Mijn grootste talent is dat ik intellectueel sterk ben en zo mannen er beter van kan overtuigen op wetenschappelijk niveau om iets wel of niet te doen en het uiteindelijk te vertalen in een aantal praktische stappen.

Waar zou je beter in willen worden?
Ik zou beter willen worden in het gebruik van mijn stem en het vertellen van verhalen, waarin ik tegelijkertijd mensen informeer, inspireer en motiveer naar een energieker leven.


We leven in een tijd vol veranderingen mede door corona. Hoe zag je leven eruit voor corona en hoe ziet het er nu uit?
Dankzij Corona heb ik mij volledig kunnen focussen op het schrijven van mijn boek. Vorig jaar leverde de situatie mij veel frustratie, boosheid en onbegrip op, maar nu ik uit ben gaan zoomen en ben gaan kijken van wat er precies gebeurt vind ik dit een geweldige tijd. We worden namelijk weer gedwongen om de vrijheid in onszelf te vinden en de shit op te ruimen om dat vervolgens van binnen naar buiten uit te stralen. De shit van nu is nodig om next level te gaan.

Wie inspireert jou het meest en waarom?
Dr Joe Dispenza, Bruce Lipton en Gregg Braden inspireren mij enorm. Ze combineren de spiritualiteit met de wetenschap met elkaar en dat vind ik onwijs interessant. Dat wat vandaag misschien mysterieus is, is de wetenschap van morgen. Daarnaast inspireert Eckhart Tolle mij en verschillende andere bewustzijnstrainers.

Hoe ontspan jij je het liefst?
Ik ontspan het liefst in de natuur en ben vaak te vinden op de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast houd ik van simpelweg nietsdoen en met volle aandacht in het moment zijn. Pas dan kom je vaak tot de mooiste inzichten.

Wat zijn je hobbies? 
Ik houd van goed eten koken, gezondheid en smaak gaan namelijk enorm goed samen. Daarnaast houd ik van reizen zonder volledig uitgestippeld plan, lezen en schrijven.


Wat zijn je toekomstplannen? 
Ik ben bezig met de eerste stappen naar een tiny house community midden in de Nederlandse natuur, waarin we uiterlijk in 2025 zullen wonen. De natuur is namelijk onze oorspronkelijke omgeving waaraan we nog steeds optimaal zijn aangepast en daar wil ik dan ook retreats gaan organiseren en andere toffe dingen die we in het moderne leven vergeten zijn. Daarnaast ben ik bezig met een kinderboek, die eind 2022 uitgegeven zal worden. Het lijkt mij namelijk onwijs tof om de leiders van morgen te inspireren.

Wat is je favoriete lijfspreuk?
Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Heb je nog een laatste shout out voor de lezers? 
Ontkoppel jezelf regelmatig van sociale media om de mist in je hoofd te klaren. Pas dan hoor je weer die stem die fluistert in jezelf. Die weet wat het beste voor jou is op dit moment. Zodat je stopt met rennen in een oneindig hamsterwiel, waarin je alsmaar naar het volgende streeft. En je weer terugkomt in dat moment wat het enige is wat je ooit zal ervaren: het NU! Connecten met Jeroen?
Website
Instagram


Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten? En meer klanten aantrekken?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is SALESFUN-EN-RBMMEDIA-500x225.jpg

ONTMOET SALESFUN & RBM MEDIA VIA DEZE LINKDeel dit artikel

2 thoughts on “Interview met Jeroen de Wit van RE-SET Yourself

  1. Jeroen wat ontzettend mooi, prachtig, krachtig dat je dit doet, dat je je hart volgt, dat je zo ver bent gekomen, dat je zoveel kennis tot je hebt genomen en dat je tesamen met je eigen wijsheid hier nu zo staat. Ik bem heel TROTS en vooral heel blij voor je. Lieve groet, Louise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten