Interview met fotomodel Suely de Lange

‘Niets voelt zo goed om uit je comfort zone te stappen!’  Suely de Lange (22) is van alle markten thuis: ze zingt, sport, staat model….en last but not least: ze is finalist voor Miss International Models Belgium. Een schoonheidswedstrijd die in Belgie wordt gehouden. Suely vertelt aan RBM Media haar verhaal en wat zij heeft moeten overwinnen om mee te doen met de wedstrijd. ‘ Bij Miss International Models Belgium gaat het niet alleen om uiterlijk vertoon. Het is een competitie die het uiterste van je vraagt en je uitdaagt om jezelf te stretchen’ , aldus de jonge powerlady.

Het interview met Suely is een indrukwekkend gesprek geworden over lef. Over trouw zijn aan jezelf, durven om je grootste dromen na te jagen en over inspiratie. 

Kun je je voorstellen?
Ik ben Suely de Lange en ik kom uit Rotterdam. In mijn dagelijks leven werk ik 36 uur als mental health counselor bij de GGZ in Rotterdam. Daarnaast studeer ik psychologie. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met modellenwerk, voetballen en zingen. Stilzitten zit zeker niet in mijn aard, haha!

Wat wilde je worden toen je jong was?
Ik weet nog dat ik als jong meisje zangeres wilde worden. Op het podium staan en mensen laten genieten van mijn muziek. Ik heb die droom nooit meer losgelaten. Daarnaast vond ik het altijd leuk om voor de camera te poseren. Mensen vertelden mij dat ik altijd fotogeniek was. In de spotlights staan is wel echt mijn ding. Naarmate ik ouder werd, kreeg ik meer interesse voor modellenwerk.


Uit welk nest kom je?
Ik ben samen met mijn broertje – die anderhalf jaar jonger is dan ik – geboren uit een gemengd huwelijk. Mijn ouders zijn Nederlands en Dominicaans. Ik kom uit een hecht gezin waarin mijn moeder mij altijd onvoorwaardelijk steunde. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik een jaar of 12 was. Mijn moeder is echt mijn allergrootste steun. Zij is er altijd voor mij. Als ik twijfels heb over modellenwerk of zingen, dan kan ik altijd bij haar terecht voor hulp. Ik voel mij enorm gezegend dat ik zo’n geweldige vrouw als moeder heb.

Ik weet nog dat ik als jong meisje zangeres wilde worden. Op het podium staan en mensen laten genieten van mijn muziek.

Wat houdt je baan in
Ik begeleid mensen die worstelen met psychische problemen. Denk aan drugs-, gok- en alcoholverslaving. Ik kom regelmatig bij ze langs om te kijken hoe het met ze gaat en waar ik nog iets voor ze kan betekenen. Via gesprekken met hen probeer ik te achterhalen waar de pijnpunten zitten en waar ze hulp nodig hebben. Het hoofddoel is dat zij uiteindelijk kunnen meedraaien in de samenleving.

Ik ben van mezelf echt een mensen-mens. Voor mensen met psychische problemen heb ik echt een zwak. Ik geloof dat het helpen vanuit de familie komt. Ik heb mensen in de familie die een eigen stichting hebben en begaan zijn met andere mensen. De passie om anderen te helpen heb ik altijd in mij gehad. Kleine dingen zoals een luisterend oor of een schouderklopje kunnen al een groot verschil maken. Slachtoffers van psychische problemen worden vaak achtergesteld omdat ze anders zijn dan anderen. Daar wil ik juist een verschil in maken. Door mijn werk wil ik laten zien dat deze mensen er ook toe doen. Zij zijn ook zielen en hebben ook recht op een stem.

Aanvankelijk was men verbaasd dat ik zo een groot inlevingsvermogen hebt ondanks mijn jonge leeftijd. Zij vinden het bijzonder dat een jonge twintiger als ik zo volwassen overkomt in haar spraak. Voor mij is het belangrijk om professioneel over te komen. De meeste reacties zijn ronduit positief. Ik doe het werk niet voor de schouderklopjes. Natuurlijk word ik blij als ik positieve reacties krijg. Alleen is dat niet mijn grootste drijfveer. Ik doe het werk omdat ik het leuk vind en vanuit een diep verlangen om een verschil te maken.

Je doet mee met Miss International Models Belgium. Kun je daar iets meer over vertellen?
Ik sta sinds januari 2022 ingeschreven bij Miss & Mister International Models (MMIM), een modellenbureau gevestigd in België. Het modellenbureau faciliteert schoonheidsverkiezingen waarbij je je talenten op een bredere schaal kunt laten zien. Een perfecte opportunity om je als model je horizon te verbreden. Begin dit jaar werd ik benaderd met de vraag of ik mee wilde doen met Miss International Models Belgium. Blijkbaar zagen ze wel iets interessant in mij. Enfin, ik deed mee met de casting en ik werd als kandidaat genomineerd. Aan de ene kant was ik superblij met deze kans. Maar aan de andere kant moest ik in de voorbereiding van de wedstrijd veel op en neer reizen naar België. Dat was wel een offer. Er kwam ineens zoveel op mij af. Ik las het contract nog eens goed door en ging veel overleggen met mijn familie en mijn vrienden.

Na een tijdje van wikken en wegen dacht is: weet je wat, ik doe het gewoon. En ik heb er geen enkel moment spijt van gehad. Sinds ik ben begonnen ben ik enorm gegroeid. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en loop nu met meer zekerheid en zelfvertrouwen op de catwalk. 

Ik was vroeger best onzeker over mezelf. Vooral op de middelbare school. Als ik dit nu aan mensen vertel, geloven zij mij bijna niet. Maar ik was vroeger nooit echt zeker over mezelf. Door de jaren heen heb ik steeds meer en meer in mezelf geïnvesteerd. Mijn deelname aan Miss International Models Belgium zie ik als een mijlpaal waarmee ik laat zien: kijk hoe ver ik gekomen ben. Door ja te zeggen tegen de wedstrijd ben ik uit mijn comfortzone gestapt. Iets wat ik altijd lastig vond. Ik moest mijzelf echt dwingen om deze uitdaging aan te gaan. Ook al is het moeilijk, ik ga er gewoon voor!

Wat verwacht je van deze competitie?
Mijn doel is niet per se om te winnen. Ik hoef niet de eerste te worden, want ik gun het iedereen. Een plekje in de top 5 is wat mij betreft ook prima. Bij mij gaat het erom dat ik groei in zelfvertrouwen. Als ik later terugkijk op de show wil ik zeggen: kijk, ik ben trots dat ik heb meegedaan. Dat ik mezelf heb uitgedaagd.  Als jij 100 procent voor iets gaat, dan kom je er wel. Het lijkt me ook leuk om via de competitie in contact te komen met andere agencies die mij nog meer mogelijkheden kunnen geven. Bijvoorbeeld voor leuke photoshoot opdrachten en wie weet het vertegenwoordigen van België in verschillende competities.

Wat vind je leuk aan de voorbereiding van het traject?
Het feit dat je elke keer verder groeit. In het begin zit je met honderd vragen en heb je geen idee hoe het uitpakt. Maar naarmate de tijd verstrijkt, merk je dat je verder groeit. Op alle vlakken. Van de manier waarop je in de camera moet kijken tot hoe je moet pitchen. Alle dingen die ik in het voortraject heb geleerd beginnen zijn vruchten af te werpen. I am ready to go!

Wat vind je minder leuk aan de voorbereiding?
Omdat ik een volle agenda heb is het een uitdaging om mijn aandacht te verdelen tussen de competitie en mijn werk. De voorbereidingen kosten best veel tijd. Ik moet regelmatig naar België reizen voor trainingen. Niet alleen in de weekenden maar af en toe ook doordeweeks. En tja… dat gaat wel ten koste van de studie. Je leert om prioriteiten te stellen. Wat is primair en wat kan later? Zo heb ik bijvoorbeeld het zingen voorlopig op een lager pitje gezet. Maar na de finale ga ik dat natuurlijk weer verder oppakken.

Wat doe je als je je eerste prijs hebt gewonnen?
Wauw, dat is een goede vraag. Daar heb ik nog niet echt goed over nagedacht. Ik zou sowieso iedereen bedanken die me onvoorwaardelijk hebben gesteund. Mijn moeder, mijn broer, mijn vrienden en mijn coaches. Mijn inner circle. Zonder hen was het niet gelukt. Daarnaast zou ik lekker een feest geven en een vakantie pakken om mij weer op te laden.

Wat heb je geleerd?
Niet iedereen is altijd even blij wanneer je vooruitkomt. Je merkt dat de mensen waar je altijd op hebt gebouwd niet per se degenen zijn die je die steun geven. Steun komt soms uit onverwacht hoek. Soms van mensen waarvan je het niet verwacht. Mijn advies is om iedereen te koesteren die oprecht is. Het zijn juist de mensen waar ik niet bijzonder veel contact mee had die mij onvoorwaardelijke steunden. Don’t take people for granted. Ik zeg daarom altijd: tijd openbaart het karakter van de mens. Ik weet nu welke mensen er echt voor mij zijn. Daar ben ik heel dankbaar voor.

In het begin zit je met honderd vragen en heb je geen idee hoe het uitpakt.

Wie is je grootste rolvoorbeeld?
Mijn moeder. Zonder twijfel. Mijn moeder is een hele sterke vrouw. Heel independent. Zij inspireert mij en ik inspireer haar ook. Onze band is ijzersterk.

Waar ben je dankbaar voor?
Voor heel veel dingen. Ik ben gelovig opgevoed en dank God elke dag voor alle mogelijkheden en zegeningen. Ik ben dankbaar voor de mooie mensen om me heen. Daarnaast ben ik dankbaar dat ik mee mag doen met een schoonheidswedstrijd.

Wat zijn je toekomstplannen?
In de eerste plaats: verder groeien met zingen. Het lijkt me supergaaf om een album uit te brengen en internationaal te touren. Bijvoorbeeld in New York. Na de finale ga ik mij verder toeleggen op muziek en mijn pianolessen verder oppakken. Daarnaast wil ik meer shows gaan lopen, ook voor grote designmerken en nog meer groeien in de modellenwereld.

Wat is je favoriete quote?
‘’I don’t want to look back and say, ‘I could have worked harder.’’ Dit is een quote waar ik 100 procent achter sta. Als ik 80 ben wil ik niet zeggen: ach, had ik maar dit of had ik maar dat gedaan. Doodzone! Om me heen zie ik zoveel mensen die bang zijn om hun dromen na te jagen. ‘’I see a lot of unused talents in this world and I don’t want to be one of those people.’’ Tegen die mensen wil ik zeggen: laat niets je tegenhouden wanneer je je doelen nastreeft. Laat je niet stoppen door angst, door mensen, door onzekerheid of door jaloezie. Ga er vol energie in.

Als ik een mooie kans zie, wil ik die met beide handen grijpen. Betekent dat ik dat soms faal? Uiteraard, maar ik kan in elk geval wel zeggen: ik heb het geprobeerd. Je weet nooit hoe ver je komt. Dus probeer het in ieder geval. Nooit geschoten is altijd mis!


Connecten met Suely?
Instagram
website MMIM

Fotocredits: Jimmy James (foto 2 en 3), Studio ÖzVeld Foto & Film  (foto 4)

Wil je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten? En meer klanten aantrekken?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is SALESFUN-EN-RBMMEDIA-500x225.jpg

ONTMOET SALESFUN & RBM MEDIA VIA DEZE LINK

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten