Myrthe Entjes – finaliste Mrs Netherlands Universe 2021

Maak kennis met Myrthe Entjes. Op 10 januari is zij geselecteerd voor het nieuwe traject van Mrs Netherlands Universe 2021. In het komende half jaar zal zij met haar mede-finalisten door het team van Mrs Netherlands Universe worden klaargestoomd voor de zinderende finaleshow. RBM Media nodigt Myrthe uit om te praten over haar achtergrondverhaal, haar deelname en nog veel meer.

Kun je jezelf voorstellen?  
Mijn naam is Myrthe Entjes. Ik ben 32 jaar en ben geboren en getogen in Almelo en woon nu in Rotterdam.  Ik woon samen met mijn vriend Geert en mijn zoon van 1 jaar Levi. Levi is een heerlijk lachebekje.   

Hoe sta je bekend bij vrienden en bekenden?  
Een krachtige powervrouw. Iemand die weet wat ze wil. Ik ben eerlijk en sta voor anderen klaar.  

Wat wilde je later worden toen je jong was?   
Toen ik jong was wilde ik graag een zakenvrouw worden. Ik zag mezelf in een mooi pak en op hoge hakken.   

Uit welke nest kom je? 
Ik kom oorspronkelijk uit Twente, Almelo. Mijn ouders zijn 34 jaar getrouwd, waarbij mijn vader momenteel nog werkt en mijn moeder met pensioen is. Mijn ouders genieten onwijs van Levi – hun eerste kleinzoon. 
Ik heb daarnaast een broer van 28 jaar oud en hij woont samen in Amsterdam.   

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk? 
Ik ben project manager en ben verantwoordelijk voor het aansturen van grote en/of complexe in- en externe projecten. Deze kunnen beide nationaal en internationaal zijn.  Ik werk voor de organisatie SD Worx  en zij bieden een complete dienstverlening aan op het gebied van salarisadministratie, sociaal-juridische ondersteuning en HR-processen.   

Waar haal jij de grootste voldoening uit met je huidige werk? 
Vooral uit afwisselende werkzaamheden en het contact met klanten en collega’s.  Ik ben dol op afwisseling en dat heb ik volop in deze functie, dus dit past bij me. Planningen maken, acties uitzetten/delegeren, escaleren, meetings leiden, budget beheren, etcetera. 
Daarnaast vind ik het super leuk om samen met mijn team van hrm-, salaris-, IT consultants mooie resultaten neer te zetten voor klanten.   

Had je er vroeger van gedroomd om aan schoonheidswedstrijden mee te doen?
Als meisje keek ik af en toe wel eens naar de mooie powervrouwen die in prachtige jurken over de catwalk liepen.  Toen dacht ik wel eens, zou ik dat ook kunnen? Maar dan kwam al snel de gedachte ‘ik ben daar niet mooi genoeg voor’.  

Je doet mee met Mrs Netherlands Universe 2021. Kun je daar iets meer over vertellen? 
Mrs Netherlands Universe is een verkiezing waaraan ook getrouwde vrouwen en moeders mogen deelnemen.  Dit jaar zal de organisatie twee categorieën kiezen, namelijk: Mrs Netherlands Universe 2021 en Super Model Universe Nederland 2021.   

Naast het halfjarige traject waarin ik en mijn mede finalisten klaar worden gestoomd tot een echte beauty queen door middel van trainingen, fotoshoots, catwalk lessen en diverse workshops, zetten we ons ook in voor het goede doel: “Stop Domestic Violence Against Women”. Dit is het doel dat gekoppeld is aan de verkiezing en zo help ik ook stichting Arosa.    

Het is de bedoeling dat een beauty queen meer is dan alleen maar een mooi plaatje. Er wordt ook gekeken naar persoonlijkheid, motivatie, inzet en zakelijke competenties. Daarom krijgen we ook opdrachten die we moeten vervullen.   

Zo worden we onder meer geacht om zelf ons nationale kostuum te ontwerpen die we zullen dragen gedurende een ronde van de show.   

Ook onze vaardigheden als zakenvrouw worden getest en zoals bij menigeen wel bekend is, hoort bij een beauty contest ook het vinden van een sponsor. Mijn sponsor zal zijn: www.mooimariska.nl 
Ze is een make-up artist en ik werk graag met haar samen.

“Het is de bedoeling dat een beauty queen meer is dan alleen maar een mooi plaatje.”


Wat is jouw persoonlijke drive geweest om aan Mrs  Netherlands Universe 2021 mee te doen?
Ik heb een bewuste keuze gemaakt om uit mijn comfortzone te stappen en deze toffe uitdaging aan te gaan.Wat hoop je ermee te kunnen bereiken?
Ik hoop als Mrs Netherlands Universe mensen bewuster te maken van hun eigen beperkende overtuigingen en opvattingen die ze hebben opgedaan in hun leven. Ik heb jarenlang vele overtuigingen gehad als ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, ‘ik ben niet mooi genoeg’ etc. Met oprechtheid, doorzettingsvermogen en openheid heb ik vele overtuigingen mogen loslaten en hoop anderen te inspireren om datzelfde te doen. ‘Als je blij van binnen bent, straal je van buiten’  

Je zet je in voor Arosa (opvanghuis tegen huiselijk geweld). Waarom doe je dit?   
De Wereldgezondheidsorganisatie meldde in 2020 dat een op de drie vrouwen wereldwijd te maken krijgt met fysiek of seksueel geweld, meestal gepleegd door hun partner. Geweld tegen vrouwen is een van de meest voorkomende mensenrechtenschendingen, aldus de VN.   

De coronapandemie heeft geleid tot meer huiselijk geweld tegen vrouwen en als er niets verandert, verergert de situatie.  Als finaliste van Mrs Netherlands Universe zet ik me in voor het goede doel: ‘Stop domestic violence against women’    

Hiervoor zet ik mij in voor stichting Arosa ‘ veiligheid en bescherming bij geweld in relaties’ te Rotterdam.  Arosa biedt preventieve activiteiten, hulp en opvang bij huiselijk geweld voor vrouwen, mannen en kinderen. 
Vooral de vrouwen in nood zijn vaak met hun kinderen gevlucht uit hun thuissituatie en hebben hierdoor nauwelijks of geen spullen. Graag draag ik mijn steentje bij, om hierin een voorbeeld te zijn voor andere mensen dat ook zij iets kunnen doen voor slachtoffers in opvanghuizen.   

Wat is je persoonlijke band met huiselijk geweld?
Ik weet wat het is om in een relatie te zitten met ongelijke machtsverhoudingen. Het maakt veel kapot. Het doet pijn, maakt onzeker en het zorgt voor wantrouwen. Dit gevoel gun ik niemand.

Waar komt huiselijk geweld vandaan denk je? 
Huiselijk geweld komt voor in afhankelijkheidsrelaties. Het is een onaanvaardbaar voortvloeisel van ongelijke machtsverhoudingen binnen een gezin, familie of relatie. 

Hoe kunnen wij het beste huiselijk geweld terugdringen, denk je?   
Huiselijk geweld komt vanuit ongelijke machtsverhoudingen binnen een relatie of een patroon die in de kinderjaren is aangeleerd. 
Ik hoop dat het onderwerp meer ten sprake komt, zodat mensen zich er niet voor schamen en zowel daders als slachtoffers inzien dat er hulp beschikbaar is.  Ook is het belangrijk dat als anderen iets opmerken weten waar ze dit kunnen melden.   

Welke oproep wil je doen aan de slachtoffers?
Voel je niet schuldig en schaam je niet voor de heftige gebeurtenis. Er is hulp beschikbaar.  

Wat verwacht je van de toekomst als het gaat om huiselijk geweld?   
Corona zorgt voor een opschudding in onze samenleving en dat is terug te zien in de cijfers rondom huiselijk geweld die zijn toegenomen. De controle behoefte, machteloosheid zat al in mensen en dat wordt door alle corona omstandigheden alleen meer getriggerd. De oorzaak is niet Corona, de oorzaak zat al in de mensen zelf.    

Het is tijd om voor zowel de daders als de slachtoffers uit een machteloze situatie te stappen en ervoor gaan kiezen dat ze zichzelf en hun omgeving het beste gunnen en willen geven. 

Laten wij teruggaan naar het Mrs  Netherlands Universe verkiezing. Wat verwacht je van deze competitie? 
Ik verwacht dat ik veel ga leren van mijzelf en nieuwe competenties ga ontwikkelen. De verkiezing als Mrs Netherlands Universe is iets nieuws voor mij. Dat betekent dat ik mij begeef op een nieuw terrein en ga merken op een nieuw terrein wat mijn sterke- en mijn leerpunten zijn. 

Boven alles hoop ik gewoon plezier te hebben met alle opdrachten, lol te hebben met de mede-finalisten en volop te genieten van alles wat er op mij afkomt.

Hoe bereid jij je voor op het event? 
Plannen! Ik ben een projectmanager en merk aan mezelf dat ik de verkiezing ook als een soort van uitdagend en leuk persoonlijk project zie met deadlines.  

Wat zijn de leuke kanten aan de voorbereiding van het event?  
Ten eerste mag ik me maatschappelijk inzetten en dit aan iedereen tonen. Ten tweede mag ik samen met de kostuummaker een mooi Nationaal Kostuum ontwerpen. Daarnaast mijn vrouwelijkheid optimaal uiten met prachtige jurken en mooie make-up!   Gewoon genieten!   

Wat vind je minder leuk om te doen in de voorbereiding op het event?   
Ik houd niet van routinematige werkzaamheden. Het opstellen van naam/ adressenlijsten voor het verkoop van tickets voor het evenement is niet mijn favoriete bezigheid. Maar het is uiteindelijk voor een goed doel waar ik veel zin in heb!  

Wat is het eerste wat je doet als jij de titel wint? 
Genieten en mijn dankbaarheid tonen aan iedereen die mij heeft geholpen.  

Wat zijn je toekomstdromen/doelen? 
Meer doen waar ik plezier aan beleef en waar ik blij van word.  

Wat is je belangrijkste levensles geweest?
Ik heb jarenlang vele overtuigingen gehad als ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, ‘ik voel me niet veilig’ etc. Met oprechtheid, doorzettingsvermogen en openheid heb ik vele overtuigingen mogen loslaten en hoop anderen te inspireren om datzelfde te doen.  

Heb jij een lijfspreuk? 
Als je blij van binnen bent, straal je van buiten.

Connecten met Myrthe?
Instagram
Facebook
Website (under contstruction)


Belangrijke gegevens inzake Mrs Netherlands Universe 2021:
– De twee categorieën: Mrs Netherlands Universe 2021 en Super Model Universe Nederland 2021.
– De kostuumronde
– Meerdere bijeenkomsten met trainingen
– Finaledag op 6 juni 


Gegevens van de organisatie: 

Organisatie: Mrs Netherlands Universe  
Director: Angelica Smeding 
Co-director: Noa Verlinden 
Website: www.mrsnetherlandsuniverse.com

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten