Interview met mindset & business coach Shalindrea Orie

Ik geloof dat het ons geboorterecht is om een mooi leven te hebben vol liefde, geluk en vrijheid. Dit lukt niet altijd doordat wij (onbewust) blijven hangen in een verkeerde mindset. ”
Maak kennis met Shalindrea; een gedreven ondernemer die vrouwen helpt bij het bewust worden van zelf sabotage zodat zij hun kracht kunnen herontdekken.
Shalindrea: “De kwaliteit van je leven staat of valt met de kwaliteit van je mindset. Als je je innerlijke wereld verandert, dan verandert de externe wereld mee.”

In dit groot interview vertelt zij meer over zichzelf, haar bedrijf en haar missie.


Kun je je zelf voorstellen?
Mijn naam is Shalindrea, 28 jaar en woonachtig in Den Haag. Vanuit mijn professie als mindset &
Business coach begeleid ik vrouwen bij het aanpakken van zelfsabotage, zodat zij niet meer uitstellen en twijfelen aan zichzelf, maar gericht tot actie overgaan om hun bedrijf op te richten of op te schalen.

Als ik je beste vrienden zou vragen wie je bent, hoe zouden ze jou beschrijven?
Iemand die lief, oprecht en vrolijk is. Een persoon die een luisterend oor biedt wanneer zij tegen bepaalde problemen aanlopen. Iemand die gehoor geeft aan hun kwaliteiten, en hen helpt herinneren hoe ontzettend sterk en krachtig zij zijn, vooral wanneer zij twijfels hebben aan zichzelf.

Hoe zou jij jezelf willen omschrijven?
Als iemand die leergierig is. Iemand die niet bang is om eerlijk te zijn en zich kwetsbaar open te stellen. Ik houd ervan om anderen te helpen, vandaar dat ik ook fysiotherapeut en coach ben. Het helpen en begeleiden van anderen, is iets wat mij drijft. Hoe mooi is het om anderen vanuit je hart te mogen helpen?!

Wat wilde je later worden toen je jong was?
Als kind zijnde zei ik vroeger altijd: ik wil juf worden. Ik wil voor de klas staan. Echter, naarmate ik ouder werd, voelde ik steeds meer het verlangen om in de (para)medische wereld ondersteuning te bieden. Om mensen te helpen om beter te worden en van hun klachten af te komen.

En zijn deze dromen ook uitgekomen?
Ja, zeker. Nu ik erover nadenk, ben ik opgeleid tot Fysiotherapeut én ergens ben ik ook juf. Een coach is namelijk iemand die begeleiding biedt, luistert naar de client en open vragen stelt, zodat je samen tot oplossingen komt. Al met al ben ik heel erg blij dat ik altijd wel mijn hart heb gevolgd. Ook wanneer iets niet meer in lijn aanvoelde (wanneer ik dus weerstand voelde).

Wat voor werk heb je gedaan voordat je begon met je eigen bedrijf?
Ik ben in 2017 afgestudeerd als Fysiotherapeut. Ik koos deze opleiding omdat ik het geweldig vind om in kaart te brengen waar iemand tegen aanloopt. En tijdens de behandelingen is dit uiteraard het geval. Door middel van vragen te stellen en te onderzoeken, kom je uiteindelijk op een conclusie en stel je samen een behandelplan op. Uiteindelijk merkte ik dat ik op een bepaald vlak te kort schoot, waardoor ik weerstand merkte om als fysiotherapeut te
werken. Ik heb toen heel bewust gekozen om mijn vaste baan op te zeggen en mijn eigen bedrijf verder vorm te geven. Dit klinkt misschien alsof het heel makkelijk is gegaan, maar ook dit was een enorme stap voor mij. Ik was ontzettend bang om te falen, ik had iedere dag wel angstgedachtes, maar desondanks heb ik doorgezet!

Wat is de naam van je bedrijf? En wanneer ben je die begonnen?
De naam van mijn bedrijf is Shalindrea Orie. Wanneer en de manier waarop ik mijn bedrijf ben begonnen is best wel bijzonder. Na het afstuderen ben ik namelijk direct voor mijzelf begonnen. In de eerste instantie als ZZP’er (toen als Fysiotherapeut) waarbij ik mijn eigen administratie deed. Dat is ook niet gek, want allebei mijn ouders zijn ondernemers. Je kan wel zeggen dat het in mijn bloed zit. Enkele jaren later ben ik uiteindelijk weer in loondienst terecht gekomen, ook in verband met het kopen van een woning. Dit gaat immers gemakkelijk als je in loondienst werkt. Rond 2020, begon mijn verlangen om voor mijzelf te werken, weer aan mij te knagen. Ik
had geproefd aan die vrijheid en ik wilde zo graag weer voor mijzelf beginnen. Tegelijkertijd had ik geen idee hoe of wat ik wilde doen. Een eigen praktijk starten, was niet echt mijn ambitie, maar ik wist dat ik anderen wilde helpen. Hoe ik dat vorm kon geven, was nog niet helemaal duidelijk.

Je hebt je bedrijf vernoemd naar je eigen naam. Bewust?
Shalindrea is wie ik ben en dit is hoe ik mensen help. Door volledig mijzelf te zijn en mensen te helpen vanuit het kwetsbare. Ik geloof, dat wanneer je je kwetsbaar openstelt, je veel meer bereikt in je leven. Zo laat je zien, dat het oké is om mens te zijn en fouten te maken. Door de komst van social media onstaat er vaak een beeld van mensen dat alles perfect gaat en verloopt. Het kan soms overkomen dat je geen fouten mag maken en je leven perfect moet zijn.
Persoonlijk vind ik mijn naam ook erg bijzonder en speciaal. Dit ondanks het vaak verkeerd wordt gespeld of wordt uitgesproken haha! Mijn naam is afkomstig van een film, Willow (1993), waarbij de engel Cherlindrea heette. Mijn ouders vonden de naam zó mooi, alleen niet lekker klinken, waardoor ze de naam hebben veranderd naar
Shalindrea. Een magische en unieke naam.

Ik geloof, dat wanneer je je kwetsbaar openstelt, je veel meer bereikt in je leven. Zo laat je zien, dat het oké is om mens te zijn en fouten te maken.

Jij helpt mensen bij het doorbreken van blokkades en het ondergaan van een transformatie. Hoe is dit verlangen ontstaan?
Zoals ik vertelde ben ik altijd al bezig geweest om gehoor te geven aan anderen hun klachten, maar dat was met name de fysieke klachten. Waar ik achter kwam, is dat sommige fysieke klachten geen medische oorzaak hadden. Dit vond ik best wel bijzonder. Ik wilde namelijk weten hoe bepaalde klachten tot stand kwamen, en met name de klachten die geen (medische) oorzaak hadden. Je kan je voorstellen dat sommige patiënten échte pijnklachten hebben, maar er geen behandeling mogelijk is, omdat er geen medische oorzaak was. Wat ik vaak terug kreeg is dat die patiënten
het gevoel hadden alsof zij niet serieus werden genomen. Terwijl de pijn echt aanwezig was.


Dat was het moment geweest, dat ik ben gaan zoeken. Ik stelde vragen zoals: hoe kan ik deze patiënten helpen? Waar komen deze klachten vandaan? Waarom is er geen medische oorzaak beschikbaar? Hoe kunnen zij alsnog die pijnprikkel ervaren? Vanaf dat moment ben ik veel gaan lezen. Een van de boeken was het boek van Louise Hay, je
kunt je leven helen. Dit boek heeft mij zoveel inzichten gegeven over de kracht van onze onderbewuste en het effect op ons fysiek lichaam. Zeker een aanrader, als je fysieke klachten hebt en je een alternatieve manier zoekt om jezelf te helen. Ook kwam het stukje helen en chakra’s naar voren tijdens mijn leerproces. Ik kwam erachter dat onze chakra’s (energie wielen, die vervuilde energie afgeeft en levensenergie tot zich neem) in lijn staan met ons fysieke lichaam en onze psyche. Vanaf dat punt is het belletje gaan rinkelen en is mijn passie ontstaan. Ik heb verschillende
cursussen gevold (waaronder Pranic Healing & lifestyle coach). Momenteel ben ik bezig met Hypnotherapie.

Nu heb ik het idee, dat ik alle drie de componenten aan elkaar kan koppelen en vrouwen op die gebieden kan helpen.
Maar wat ik het vorig jaar heb gemerkt, is dat er een patroon ontstond in vrouwen die ik aantrok. Het waren voornamelijk vrouwen die last hadden van het onbewust saboteren van zichzelf. En dat terwijl ik zelf in het proces zat, dat ik mijzelf onbewust saboteerde. Inmiddels, een jaar later, heb ik verschillende technieken en tools ontwikkeld en
toegepast voor mijzelf. Waardoor ik nu de mogelijkheid heb om andere vrouwen te helpen met het herkennen van hun zelf sabotage en het tegen gaan van deze vervelende blokkade (wat ik overigens al doe).

Hoe ziet jouw ideale klant er uit?
Mijn doelgroep bestaat voornamelijk uit vrouwen, omdat ik vrouwen het beste begrijp. Ik ben zelf een vrouw, waardoor sommige gedachtegangen erg herkenbaar zijn. Mijn ideale klant is een (toekomstige) vrouwelijke, coach (therapeut, expert of serviceprovider) met een duidelijk doel voor ogen. Ze is ambitieus, doelgericht en liefdevol. Een creatieve vrouw, die empathisch is en het doel van eigen ontwikkeling inziet.

Alleen het enige wat haar op bepaalde momenten nog afremt zijn haar gedachtes die haar saboteren om gericht actie te ondernemen. Ze ontvangt op dagelijks niveau creatieve ideeën, waardoor zij overprikkeld raakt door
de hoeveelheid ervan en uiteindelijk geen actie onderneemt en uitstelt. Zij heeft ondersteuning nodig met het structuren van haar mind zodat zij gericht actie kan ondernemen met het uitwerken van haar ideeën.

Wat voor specifieke diensten of producten bied je aan?
Ik help vrouwen bij het herkennen en loslaten van zelf sabotage, zodat zij stoppen met uitstellen en daadwerkelijk tot actie overgaan. Bijvoorbeeld met het opzetten of opschalen van hun business. Dit doe ik met behulp van healing/hypnose sessies, trajecten, programma’s en masterclasses. Deze biedt ik met name online aan.

Heb jij zelf een mindset transformatie ondergaan?
Ik heb zeker een mindset transformatie ondergaan. Het gevoel dat ik perfectionistisch ben heb ik van kinds af aan gehad. In sommige delen van mijn leven meer dan andere. Ik kon heel boos worden op mijzelf als ik mijn visie die ik voor ogen had niet kon realiseren in de werkelijkheid. Ik voelde mij niet goed genoeg. Ik voelde mij een mislukkeling en dat sijpelde door in mijn leven. Het was pas op het moment dat ik mijn eigen bedrijf startte dat ik daar echt ben achter gekomen. Als coach zijnde. Je wordt sneller geconfronteerd met je blokkades, wanneer je uiteindelijk helemaal
afhankelijk bent van jezelf.

Dit kwam tot uiting wanneer ik mijn producten en diensten lanceerde. Ik dacht namelijk dat dat een directe vertaling was van mij als persoon. Dus wanneer ik een product of dienst lanceerde, en het een minder bereik had of mindere reacties kreeg, voelde het alsof ik als persoon had gefaald. Alsof ik niet goed genoeg was. Terwijl dit
uiteraard niet zo is. Het kan liggen aan verschillende factoren: de lancering, het publiek, de vraag naar het onderwerp etcetera. Maar dat zag ik niet. Echter dit patroon, deze overtuigingen kwamen ergens vandaan. En voor mij was het dus ontzettend belangrijk om te achterhalen waar het vandaan kwam en waarom ik überhaupt dit gevoel had. Hoe ik dit heb gedaan, is door middel van het gesprek met mijzelf te voeren. Door te reflecteren op mijn handelingen. Waarom ik iets doe, zeg of denk.

Hoe ga jij om met tegenslagen of wanneer dingen niet lopen zoals je dat gepland hebt?
Wanneer je het gevoel hebt dat alles perfect moet gaan, is het soms lastig om, om te gaan met tegenslagen. Vroeger onderdrukte ik mijn gevoelens bij tegenslagen, negeerde ik mijn gevoel en ging ik door. Het gevaar is dat deze gevoelens als een boemerang terug komen op een ongewenste tijdstip. De gevoelens zijn dan geïntensiveerd, waardoor je helemaal het gevoel hebt dat je hebt gefaald en gevolg daarvan was, dat ik heel veel taken uitstelde.
Nu is het anders. Wanneer ik een tegenslag ervaar, reflecteer ik hierop, door mijzelf vragen te stellen. En als ik emotioneel wordt, is dat oké. Ik erken het gevoel. Ik zit met mijn gevoel en vervolgens zorg ik ervoor dat ik weer bewust word dat ik niet mijn gevoel ben, maar enkel en alleen voel. Daarna herinner ik mijzelf eraan dat ik van tegenslagen leer en dat dat helemaal oké is. Dit geeft mij ontzettend veel rust.

Kun je daar een praktijk voorbeeld van geven?
Als coach en content creator, probeer je altijd waardevolle content af te leveren, zodat je volger daadwerkelijk iets heeft aan je content. Maar wanneer je werkt aan een strategie om je lering en lessen door te geven aan anderen, is het belangrijk dat je jezelf niet hierin verliest. Ik stelde hoge eisen aan mijzelf dat elke content die ik produceer perfect moest zijn, waardoor ik mijzelf blokkeerde om content te maken en dus uitstelde om content te maken.

Dit was een enorme tegenslag waarbij ik mentaal mijzelf saboteerde want ik kon geen content maken en daardoor niemand bereiken. Wat ik heb gedaan, is wederom reflecteren en achterhalen wanneer dit gevoel/patroon is
ontstaan. Toen ik dat wist, kon ik het specifiek loslaten en doorgaan. Waardoor ik nu helemaal geen last meer heb van deze blokkade en kan ik imperfecte content creëren en delen.

Waarom zouden mensen bij jou moeten komen?
Omdat ik weet hoe frustrerend het is als je brein spelletjes met je speelt. Ik weet hoe moeilijk het is, als je je doelen wilt behalen, maar je jezelf onbewust blokkeert. Ik weet hoe het is om elke situatie te overdenken..
Ik heb het meegemaakt, ik heb het ervaren, maar door specifieke tools te gebruiken, heb ik het ook echt kunnen loslaten. Ik ken de strategie hierachter en ik kan je haarfijn hierbij begeleiden, omdat ik dit uit pure liefde doe.
Want ik gun het jou van harte om je doelen te behalen of je onderneming op te starten of op te schalen.
Er ligt zoveel ongebruikte potentie in jou, die op dit moment vastzit door je zelf sabotage.

Wat maakt jou anders ten opzichte van andere coaches?
Mijn focus ligt voornamelijk op mindset. Ik ben ervan overtuigd dat je, als persoon, veel meer kan bereiken wanneer je in jezelf gelooft en vertrouwen hebt in jezelf (en in God). Het bewust bezig zijn met het aanpakken van blokkades, overtuigingen en denkwijze, zorgt ervoor dat je elke dag groeit. Je bent namelijk nooit uitgeleerd.

Je wordt sneller geconfronteerd met je blokkades, wanneer je uiteindelijk helemaal afhankelijk bent, van jezelf.

Wie is of wie zijn jouw rolmodellen?
Het klinkt heel cliché, maar mijn ouders zijn mijn rolmodellen. Mijn moeder is super ondernemend en springt zo het diepe in. Zij heeft de mentaliteit van, gewoon doen! We zien wel hoe het uitpakt. Enorm inspirerend.
En mijn vader is meer van, kleine stappen zetten, evalueren en bijsturen. Ik leer enorm veel van zijn mindset, omdat hij mij leert dat het mogelijk is om bij te sturen.

Wat is jouw lijfspreuk?
Wanneer je je innerlijke wereld verandert, shift je externe wereld met je mee.

Waar wil jij je nog verder in ontwikkelen binnen jouw vakgebied?
Ik wil allereerst mijn Hypnotherapie opleiding succesvol afronden, en daarna zie ik wel waar God mij naar toe begeleidt. Sowieso vind ik het belangrijk om als coach, ook gecoacht te worden, dus daar investeer ik altijd in. As coach heb je ook genoeg blinde vlekken die aangepakt mogen worden en ik vind dat fijn om dat onder begeleiding te doen van een coach.

Wat zijn je toekomstdoelen?
Business wise: mijn doel is om meerdere (high end) vrouwen te begeleiden, die bereid zijn om tijd, geld en energie te investeren in zichzelf en hun bedrijf om daardoor de juiste strategie en mindset te ontwikkelen voor een succesvol bedrijf. Ik wil graag mijn podcast verder uitbreiden met het uitnodigen van meerdere gasten en later zou ik een journal willen lanceren waarbij ik vrouwen ook fysiek ondersteun bij het aanpakken van hun zelf sabotage en de reflectie hiervan. Personal wise: intens gelukkig zijn met mijn man en, als God ons zegent, met onze kinderen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd als ondernemer zijnde?

 • Dat perfectie niet bestaat en dat het oké is om fouten te maken. Zolang je maar
  leert van je fouten.
 • Het leven is een constante stroom van verandering en je kunt altijd bijsturen,
  wanneer dat nodig is.
 • Dat iedereen uniek is en iedereen hun eigen kwaliteiten heeft.
 • Dat jezelf kwetsbaar openstellen, enorm veel ruimte geeft voor anderen om ook te
  kunnen groeien

Kun je drie tips geven om een positieve mindset op te bouwen?

 • Wees je eigen cheerleader! Moedig jezelf aan. Spreek mooie en liefdevolle
  woorden uit naar jezelf. Affirmaties met gevoel uitspreken werkt ontzettend goed!
 • Vergeef jezelf en anderen. Het heeft geen zin om wrok gevoelens te behouden.
  Je hebt alleen jezelf ermee. Dit betekent overigens niet dat wanneer iemand jou
  onrecht heeft gedaan, dat de handeling wordt goed gekeurd. Het betekent simpel
  weg dat je ervoor kiest dat de gebeurtenis geen grip meer heeft op jou en je
  toekomst
 • Wees lief voor jezelf. Elke stap is een stap in de goede richting. Rome is niet in
  een dag gebouwd, dus geef jezelf de tijd.

Nog een laatste shout-out?
Shout out naar m’n moeder. Ik houd van je! Dankjewel voor je onvoorwaardelijk steun.

Connecten met Shalindrea?
website
Instagram
Facebook
Soulfriend de Podcast

Fotografie: Alana Fotografie

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten