In gesprek met foodblogger Nandita Ramlakhan

Maak je smaakpappilen gereed! Vandaag is het tijd voor een interview met foodblogger Nandita Ramlakhan, de oprichter van The Spiced Chickpea. The Spiced Chickpea is een foodblog waar haar liefde voor culinaire kunsten èn fotografie samensmelten.

Wie is Nandita?
‘Ik ben 32 jaar en ben geboren in Suriname. Mijn afkomst is Surinaams-Hindoestaans. Wij waren thuis met zijn vijven: ik, een oudere broer, een jongere broer. En uiteraard mijn ouders die mij met veel liefde en zorg hebben grootgebracht. Qua studie heb ik een bachelor graad in de Engelse Taal & Cultuur gehaald. Daarnaast bezit ik een Master of Arts in Filmstudies. Ik ben sinds 2018 werkzaam als hoofd marketing & pr in een theater & filmhuis. Naast mijn full time job run ik een foodblog waar ik recepten samenstel en fotograaf. Dat doe ik voor zowel mijzelf als voor het bedrijfsleven.’

Hoe is je interesse in de culinaire wereld ontstaan?
‘Iets dat ik uit mijn jeugd herinner is dat ik altijd heb gehouden van recepten en de uitvoering daarvan.  Ik was een jaar of 2 of 3 toen ik een stukje roti deeg van mijn moeder kreeg. En daar maakte ik mijn eerste mini-roti van. Uiteraard met haar hulp. Als klein meisje was ik altijd in de buurt van mijn moeder in de keuken. De geuren van kruiden, de verhalen die zij vertelde en de hele belevenis van het koken kreeg ik eigenlijk allemaal al vroeg met de paplepel mee.’

Wanneer is The Spiced Chickpea opgericht?
‘Op 3 mei 2018 heb ik The Spiced Chickpea gelanceerd.  In eerste instantie ben ik met The Spiced Chickpea begonnen omdat ik mijn liefde voor eten wilde delen met anderen en inspireren. Echter,  ik vond het maken van recepten, het anders denken (fusion gerechten, gerechten met vegan ingrediënten en experimenteren met vreemde ingrediënten) en fotograferen ook heel leuk om te doen. Zodoende had ik besloten om mij daar ook verder in te verdiepen.’

The Spiced Chickpea …Hoe ben je op deze naam gekomen?
‘Dit was een hele opgave, want de meeste namen waren al bezet. Denk aan: Naan & Noodles, The Safron Tales, Lemon & Limes. Toen ben ik het dichter bij mezelf gaan zoeken en kwam ik uit op The Spiced Chickpea. Waarom: ik houd van kruidig eten en ik at vaak chickpeas (kikkererwten of in het Surinaams: Ghoegrie) als snack.’

Wat is jouw meest bijzondere gerecht?
‘Ik heb ooit de zalm “gehakt” balletje gemaakt en met pesto pasta geserveerd. Het is een recept dat vaak is gemaakt en het beste wordt bekeken op mijn website. Daarnaast heeft het een vlezige textuur en is het ook nog heel gemakkelijk te maken!’

Wat maak jij het liefst klaar?
‘Fried Rice oftewel gebakken rijst! Ik houd ervan om met restjes een lekkere fried rice of nasi te maken. Simpel, vullend en heerlijk met wat sambal en een gebakken ei.’


Waar haal jij je inspiratie vandaan bij het bereiden van gerechten?
‘Mijn moeder, kookprogramma’s, kookboeken en mede foodie friend bloggers.’

Waar kan men jouw recepteren aan herkennen?
‘Ik denk het spicy element. Dat voeg ik altijd toe in mijn recepten. Bovendien houd ik van kleurrijke foto’s, dat is ook echt mijn signature.’

Waar ben jij goed in op culinair gebied?
‘Mijn kracht ligt in het eigen maken van bestaande recepten en het vergemakkelijken van het proces.’

Waar zou jij beter in willen worden?
‘Ik zou nog meer dingen willen uitproberen. Alleen moet ik dat goed inplannen. ‘

Voor wie zou je graag een keer willen koken en waarom?
‘Voor mijn oma. Ze was in 2009 overleden en heeft dit alles niet meer mee kunnen maken. Mijn oma was mijn moeders inspiratiebron en die kennis heeft zij overgedragen. Veel recepten die mijn moeder maakt, zijn ook door mijn oma geïnspireerd.’

Wat zijn de toekomstplannen met betrekking tot The Spiced Chickpea?
‘Nog meer recepten ontwikkelen, verdiepen in de foodphotograpy en kijken naar de mogelijkheden om in de toekomst workshops te geven. ‘


Meer weten over The Spiced Chickpea?
Website
Facebook
Instagram
E-mail

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten