Sophie Witsenboer – Featured Model

In featured models richten wij de spotlight op inspirerende powerladies die model willen worden of dit al zijn. Sommige werken als fashion model, anderen staan voor de eerste keer voor de camera. Mooie, slimme, aantrekkelijke en stuk voor stuk geweldige vrouwen die weten wat ze willen. Deze keer is het de beurt aan de 21 jarige Sophie Witsenboer.

Kun je je voorstellen?
Hoi! Mijn naam is Sophie Witsenboer en ben geboren in Zevenaar. Toen ik 10 was wilde ik al actrice worden en deze droom is eigenlijk nooit meer weggegaan. Nadat ik havo 3 gehaald had ben ik overgestapt naar de Theater opleiding op Mbo-niveau in Utrecht. Dit vond ik super leuk maar ik wilde liever voor de camera staan dan echt theater spelen met circus erbij. Het eerste jaar heb ik netjes afgerond. Vervolgens ben ik vooropleidingen gaan volgen in de richting camera acteren. Ik merkte tijdens die opleidingen dat ik uiterlijk ook erg belangrijk vond en ben dus de opleiding make-up artiest in Amsterdam gaan volgen en heb hier mijn diploma voor gehaald. Daarnaast heb ik gewerkt in winkels en mijn geld verdiend met visagie en acteerklussen.

Wat voor baan heb jij op dit moment?
Ik werk momenteel in een avondwinkel en overdag doe ik regelmatig betaalde acteerklussen.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik ben super spontaan, sociaal, behulpzaam en gemotiveerd.


Wanneer besloot je model te willen worden? En waarom?
Toen ik 18 was had ik een fotoshoot gedaan in de Dominicaanse Republiek. Dit vond ik zo leuk dat ik het vaker wilde doen maar wist niet hoe ik hiermee verder kon gaan. Ik ging me vooral focussen op acteerwerk maar merkte al gauw dat ik mooie casting foto’s nodig had. Nadat ik een oproep op Facebook had geplaatst kreeg ik heel veel berichten van fotografen die samen wilden werken. Hier begon mijn leuke modellen leven! 

Wat voor opdrachten hebben je voorkeur?
Mijn voorkeur gaat vaak uit naar een combinatie van model en actrice zijn. Het leukste vind ik videoclips! Ook heb ik een keer een fotoshoot voor Burgerme gedaan dit vond ik ook super leuk om te doen!

Wat spreekt je bij modellenwerk het meest aan?
Het leukste van modellenwerk vind ik dat elke shoot en klus weer totaal anders is. Je ontmoet ook een hoop mensen. Daarnaast kan ik lekker mezelf zijn.

Heb jij voorbeelden?
Ik heb niet echt een voorbeeld. Ik vind dat elk model weer iets anders heeft.

Wat vind je minder leuk aan het modellenwerk?
Ik vind het jammer dat tegenwoordig alles om lingerie of naakt fotografie gaat. En soms vind ik het absurd dat je niet alleen naar een fotoshoot kan gaan omdat er toch een hoop fotografen zijn die niet te vertrouwen zijn.

Kun jij je eerste photoshoot nog herinneren? 
Mijn eerste shoot was in de Dominicaanse Republiek. Dat is natuurlijk al een top locatie! Ik merkte dat ik totaal niet gespannen was en vooral lol had. 

Wat is de leukste foto opdracht shoot dat je tot nu toe hebt gedaan?
De leukste foto opdracht was voor Burgerme! Super veel burgers eten voor de foto …wie wil dat nou niet 🙂 

Wat is het leukste compliment dat je ooit heb gekregen?
Ik krijg regelmatig leuke complimenten. Dat ik bijvoorbeeld de favoriet ben van een fotograaf. En dat ik erg fotogeniek ben. 

Wat is het leukste compliment dat je ooit heb gekregen?
Ik krijg regelmatig leuke complimenten. Dat ik bijvoorbeeld de favoriet ben van een fotograaf. En dat ik erg fotogeniek ben. 

Voor welk merk of bedrijf zal je nog willen werken?
Ik heb niet echt een voorkeur voor een bedrijf. Wel lijkt het me erg leuk om een keer voor bijv. Kruidvat of Douglas op de foto te staan voor een make-up merk. 

Je persoonlijke kledingstijl. Hoe kleed je je voor castings, een avondje stappen en je dagelijks leven?
Ik heb best wel mijn eigen kledingstijl. Ik houd van opvallend, neon en glitters. Als ik een avondje ga stappen dan ga ik vaak op hakken in een mooie jurk. Overdag loop ik vaak lekker in een onesie of trainingspak. 

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met mensen af te spreken of naar de bioscoop te gaan. Ook ben ik dol op winkelen. 

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 
Ik leef liever in het nu dan dat ik mijn toekomst vooruit ga plannen. Natuurlijk hoop ik dat ik doorbreek als model of als actrice. Maar de kansen zijn nooit zo groot waardoor ik geniet van wat ik nu allemaal kan doen. Ik hoop op mooie klussen en samenwerkingen. 

Wil je tot slot nog iets delen?
Waar ik super trots op ben is dat ik momenteel Finalist van Miss Beauty of Utrecht ben. Dit vind ik leuk en spannend natuurlijk. Het gaat bij deze verkiezing niet alleen om uiterlijk maar ook heel erg om je innerlijk. We hebben met het hele team geld opgehaald voor de LINDA.foundation. Elke gift wordt 100% gebruikt voor de aankoop van cadeaubonnen voor gezinnen met kinderen in Nederland die in financiële nood verkeren. De gemeentes selecteren deze gezinnen zelf. Verder hebben we het hele jaar veel trainingen gehad voornamelijk  online vanwege corona. Ik denk dat het best een klus is geweest om dit steeds te regelen maar de organisatie had het perfect voor elkaar. Daarnaast hebben we 2 keer een fotoshoot gehad van top fotograaf LongJoy Photography die ook nog foto’s heeft gemaakt tijdens de finale! Andere  sponsors zijn bijvoorbeeld Hair Extensions by Chantal en Spraytan  Solutions. Bij Hair Extensions by Chantal heb ik hele mooie haar extensions laten zetten waar ik nog steeds dol op ben. En een zelfbruiner van Spraytan Solutions kon ik ook goed gebruiken. Op 13 december hadden we de opnames van de finale. Hier heb ik super veel plezier in gehad en ik hoop dat ik natuurlijk verder mag met dit traject! Zaterdag 19 december worden de winnaars bekend gemaakt en kun je mee kijken op Facebook live! 


Connecten met Sophie?
Facebook
Instagram
Emailadres: sophie.witsenboer@live.nl 


Fotocredits: Robbana Photography (fotonr 1, 2, 5, 6, 8, 10 en 11), DNK Visuals photography (fotonr 3 en 4), Arto Grafix (fotonr 7 en 9)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten