Ñusta Calvera Montagut – Featured model

Vandaag in de hoofdrol bij featured model: Ñusta Calvera Montagut. Deze jonge beauty won vorig jaar Miss Latina Nederland. In dit artikel gaat RBM Media met Ñusta in gesprek om te ontdekken wat haar verhaal is, hoe zij in de modellenwereld is gekomen en wat haar toekomstvisie is.

Kun je  je voorstellen?
Mijn naam is Ñusta Calvera Montagut, en ik ben 20 jaar oud. Vorig jaar werd ik verkozen tot miss latina Nederland 2019. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Momenteel volg ik de studie van forensisch onderzoek aan de HvA. Ik ben van Ecuadoraanse en Spaanse achtergrond. In mijn vrije tijd vertegenwoordig ik mijn roots door folkloristische dans uit te oefenen. Daarnaast vind ik het leuk om mijzelf te verdiepen in verschillende boeken.

Wat wilde je vroeger altijd worden?
Sinds ik heel klein was, was ik al gefascineerd met de scheikunde en experimenteerde ik met allerlei stoffen zoals zeep. Laboratorium werk leek mij toen al heel gaaf.

Welke studies heb je gevolgd?
Hiervoor heb ik de studie chemisch-fysisch analist gevolgd en dit met succes behaald.

Welke banen heb je gehad?
In het verleden heb ik onder andere als uitzendkracht en bediende gewerkt. Daarnaast heb ik stage gelopen waaronder ook een buitenlandse stage in Spanje. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan, voor verschillende doeleinden.Wat voor werk doe je nu?
Momenteel ben ik een panelmedewerker bij een geur laboratorium in Amsterdam. Ook werk ik als hostess bij een uitzendbureau. 

Hoe zou je jezelf willen omschrijven?
Ik ben een ambitieuze, doelgerichte en sterke persoon. Daarnaast sta ik sterk in mijn schoenen. 

Wanneer besloot je om model te willen worden en waarom?
Toen ik ongeveer 16 jaar oud was werd ik spontaan gevraagd om mee te doen aan een catwalk en ik was heel erg enthousiast om hier aan deel te nemen. Een paar jaar later ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan een missverkiezing en dat is een hele leerzame reis voor mij geweest. 

Kun je een paar opdrachten benoemen die je hebt gedaan?
Catwalks in Duitsland voor een Colombiaans merk. Verschillende culturele fotoshoots. Daarnaast heb ik ook fotoshoots gedaan voor een autorijschool. Ook ben ik het gezicht van een nagelstudio in Amsterdam.


Wat is de mooiste fotoshoot opdracht die je hebt gedaan?
Mijn laatste fotoshoot was de leukste shoot die ik tot nu toe heb gedaan. Dit was een fotoshoot met Mexicaanse klederdracht. Persoonlijk vind ik het heel leuk om de prachtige kleurrijke latino cultuur te vertegenwoordigen. 

Heb je voorbeelden in de mode/modellenindustrie? Zo ja, wie dan?
Ja, dit is Winnie Harlow. Het is mooi om diversiteit in de modellenwereld te zien. 


Kun jij je eerste photoshoot nog herinneren en hoe ging dat?
Mijn eerste photoshoot was erg ongemakkelijk in het begin, maar ik kon het goed vinden met de fotograaf. Hierdoor voelde ik mij na een tijdje toch comfortabel en kon ik het uiteindelijk toch waarderen.

Hoe ziet jouw ideale photoshoot/modelopdracht uit?
Mijn ideale modelopdracht is een culturele catwalk. Waarin men de schoonheid van verschillende culturen kan waarnemen. 

Waarin ben je gegroeid qua foto/model opdrachten?
Na het deelnemen aan een internationale missverkiezing heb ik geleerd meer zelfvertrouwen te hebben in mijzelf zowel fysiek als in mijn presentatie skills. 

Wat is jou mooist eigenschap of kenmerk?
Persoonlijk vind ik mijn mooiste eigenschap mijn volhardingsvermogen. Geen doel is voor mij te groot, want ik doe alles om deze te behalen.

Voor welk merk of bedrijf zal je nog willen werken?
Ik zou graag het gezicht willen zijn van een milieubewust bedrijf of merk. Ik hou mijzelf erg bezig met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. 

Wat zijn je toekomstplannen?
In de toekomst wil ik graag bij de politie of het NFI (Nederlands forensisch instituut). Ook zou ik graag een huis willen hebben in Amsterdam. Ik hoop dat ik ooit heel de wereld mag afreizen en verschillende culturen kan leren kennen. 

Wat is je levensmotto?
Geef liefde en respect voor beter onderling begrip. Verbeter de wereld door vooral om te kijken naar elkaar. Education for every child en passende zorg voor ouderen en lief zijn voor het milieu. Verban racisme.

Wil je tot slot nog iets kwijt? 
Dagelijks probeer ik op mijn social media kanalen bewustzijn te creëren rondom actuele zaken, zoals racisme en klimaatverandering. Ik hoop men op een goede manier te kunnen beïnvloeden. Hopelijk komt er een dag waarin deze zaken verleden tijd worden.


Connecten met Ñusta?
Facebook
InstagramDeel dit artikel

1 thought on “Ñusta Calvera Montagut – Featured model

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten