Marjon Mast – Featured model

In featured models richt RBM Media de spotlight op inspirerende powerladies die model willen worden of dit al zijn. Sommige werken als fashion model en anderen staan voor de eerste keer voor de camera. Mooie, slimme, aantrekkelijke en stuk voor stuk geweldige vrouwen die weten wat ze willen. Deze keer stellen wij je voor aan Marjon Mast.

Kun je je voorstellen?
Mijn naam is Marjon Mast en ik ben 28 jaar. Ik woon in Bontebok, een klein dorpje in Friesland.  Ik ben sportief, reislustig en het liefst altijd bezig. Ik ben een echt familiemens en ben dus graag met familie en vrienden. Maar ik vind het ook prettig om regelmatig alleen te zijn en kan uren alleen wandelen in het bos. Ik ben dol op de natuur. 

Wat wilde je vroeger altijd worden?
Als klein kind wilde ik altijd mijn eigen dierentuin. Ik heb altijd iets met dieren willen doen. Toen ik ongeveer 16 jaar oud was, reed ik met mijn pony bij de top van de jeugd. Ik reed toen selectie wedstrijden voor het EK en heb internationaal gereden. Mijn droom was (en is stiekem nog altijd) om mijn geld te verdienen in de paardensport.

Welke studies heb je gevolgd?
Ik heb HBO-rechten gestudeerd en heb in die tijd ook een semester in Litouwen gestudeerd aan de International School of Law and business. Sinds kort heb ik mijn thuisstudie Boekhouding afgerond en daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolgd.

Welke banen heb je gehad?
Ik heb altijd veel gewerkt naast mijn school en studie. Vanaf mijn 12e verdiende ik mijn eerste centjes door het bezorgen van de lokale krant. Vanaf mijn 16e werkte ik in de vakanties fulltime en werkte ik naast mijn school/studie. Ik heb onder andere in een verzorgingshuis gewerkt.
Na mijn studie heb ik in het notariaat gewerkt en bij de ING bank. Daarna ben ik bij Frieslandcampina terecht gekomen. 

Wat voor werk doe je nu?
Ik werk nu 3 jaar bij FrieslandCampina. Sinds maart werk ik als General Accountant Tax. Ik ben dus na mijn studie een geheel andere kant op gegaan.

Hoe zou je jezelf willen omschrijven?
Eerlijk, betrouwbaar, spontaan, gedreven, prestatiegericht, sportief en onbevooroordeeld zijn woorden die mij goed omschrijven. 
Ik ben iemand van mijn woord en kom beloftes altijd na. Mijn gedrevenheid heeft mij ver gebracht. Als ik een doel voor ogen heb, ga ik er altijd voor de volle 100% voor.

Je hebt twee titels gewonnen naar aanleiding van de Mrs verkiezingen in oktober. Kun je daar iets meer over vertellen?
Ik ben 2nd Runner up Mrs Netherlands Universe geworden. Natuurlijk ging ik voor de winst, maar ik ben heel blij met mijn derde plaats.
Voor de finale hebben we (alle finalisten) een heel traject moeten afleggen. We kregen onder andere catwalk trainingen en kregen opdrachten die we zelf moesten uitvoeren. Tijdens de Mrs Netherlands Universe verkiezing heb ik ook de kennisquiz gewonnen. In 2016 ben ik 2nd Runner up Miss Beauty Queen of the Netherlands geworden. 

Welke mooie kansen zijn er op je pad gekomen na het behalen van je titels?
Eigenlijk zijn er niet echt kansen op mijn pad gekomen na de Mrs verkiezing. Wellicht komt dit ook mede door de corona crisis?
Het lijkt mij nog wel heel gaaf om ooit eens internationaal aan een Mrs verkiezing deel te nemen en op een groot podium catwalk te lopen. De hele belevenis van het traject in het buitenland, lijkt mij geweldig om eens mee te maken.

Wat is de mooiste fotoshoot opdracht die je tot nu toe hebt gedaan?
De fotoshoot met mijn eigen paard. Het zijn prachtige foto’s geworden in het bos. Ook respect voor de fotograaf: het was zijn eerste keer om een model met paard te fotograferen. Deze foto’s zijn mijn heel dierbaar en daarom was dit ook de mooiste fotoshoot tot nu toe.

Heb je voorbeelden in de mode/modellenindustrie? Zo ja, wie dan?
Echt een “voorbeeld” heb ik niet, maar ik vind Doutzen Kroes nog altijd een super model, door haar mooie natuurlijke uitstraling en karakter. Ook vind ik Romee Strijd erg mooi. 

Kun jij je eerste photoshoot nog herinneren en hoe ging dat?
Mijn eerste fotoshoot was in 2014. Ik had geen idee wat ik moest doen en deed maar wat. Ik was wat zenuwachtig, maar de fotografe zorgde voor een ontspannen en korte shoot. 

Hoe ziet jouw ideale photoshoot/modelopdracht uit?
Ik houd van natuurlijke, ontspannen fotoshoots. Meestal vind ik foto’s buiten heel mooi. Het mooiste is als je jezelf kunt blijven en dit ook terug te zien is op de foto’s.Wat is jou mooist eigenschap of kenmerk?
Ik sta altijd voor familie en vrienden klaar al zij mij nodig hebben. En ik ben iemand die zich altijd aan zijn woord houdt. Ik zal altijd beloftes nakomen. Anderen bewonderen mij vaak om mijn doorzettingsvermogen. 

Voor welk merk of bedrijf zal je nog willen werken?
Victoria Secret haha. De Victoria Secret show vind ik erg gaaf!

Je persoonlijke kledingstijl. Hoe kleed je je voor castings, een avondje stappen en je dagelijks leven?
Ik ben niet echt bezig met mode en draag het liefst comfortabele kleding. Eigenlijk kleed ik mij altijd heel casual. Als ik een avondje uit ga, dan vind ik het leuk om even extra mijn best te doen op mijn uiterlijk. Dan draag ik graag hoge hakken en bijvoorbeeld een jurkje. Ik draag normaliter geen tot weinig make-up, maar als ik uit ga, doe ik alles even iets extra.

Wat zijn je lievelings fashionmerken?
Ik ben over het algemeen niet echt bezig met merken. Ik schat dat circa 70% van mijn kleding tweedehands is. Het doet mij goed om een bijdrage te leveren aan een meer duurzame wereld. Daarnaast is het ook goed voor mijn eigen portemonnee. Als ik kleding koop, dan zoek ik iets wat ik mooi vind en kijk ik voornamelijk naar kwaliteit. De laatste tijd probeer ik ook meer rekening te houden met het niet kopen van fast fashion kleding.Wat doe jij graag in je vrije tijd?
Paardrijden, reizen, wandelen in de natuur, met familie/vrienden afspreken. Het liefst ben ik de hele dag lekker actief bezig.


Wat is je lijfspreuk?
Geluk zit niet in dingen, maar in herinneringen.

Wat wil je in de toekomst bereiken? 
Ik ben een heel gelukkig mens met alles wat ik heb. Bereiken is waarschijnlijk niet het juiste woord, maar ik hoop nog veel mooie en verre reizen te mogen maken. En het blijft mijn droom dat mijn paard thuis kan staan. Natuurlijk zou ik heel graag op het hoogste niveau willen paardrijden, maar ik moet ook realistisch blijven. Ik wil nog wel graag eens internationaal aan een Mrs verkiezing meedoen en Nederland vertegenwoordigen. Als ik deze kans krijg, dan zal ik daar zeker voor 100% voor gaan.

Wil je tot slot nog iets kwijt?
Volg je eigen hart en gevoel. Ik denk dat veel mensen dromen hebben, maar bepaalde keuzes niet durven te nemen. Wees lief, sta klaar voor anderen en deel successen en herrineringen. Het geeft een goed gevoel om anderen te helpen en andere mensen staan ook eerder voor jou klaar, als jij eens iemand nodig bent.


Connecten met Marjon?
Instagram


Photocredits: Olafvk Fotografie (foto# 1,2 en 7), RAW (foto# 3) en Frits van Onzen (laatste foto)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten