INTERVIEW MET ARTIEST MIISZ GRACIE

Zij heeft twee muziek singles en muziek videoclips in een jaar uitgebracht, haar foto is op meer dan 500 publicaties wereldwijd te zien en met trots ontving zij afgelopen jaar ook haar eerste schoonheidstitel. Het klinkt als een sprookje, maar Miisz Gracie (29) maakt het waar. Wie is deze veelzijdige glamourlady die al zo veel heeft bereikt? RBM Media ging in gesprek met Miisz Gracie om te praten over de ‘highlights’ van het afgelopen jaar en de plannen voor 2020!

Kun je jezelf voorstellen?
Mijn volledige naam is Graciëlla Scholtes, maar iedereen kent mij eigenlijk onder mijn artiestennaam Miisz Gracie. Ik ben geboren in Den Haag als kind van een Nederlandse vader en een Hindoestaanse moeder. In mijn dagelijks leven houd ik mij bezig met zingen, acteren en doe ik modellenwerk. Los van het zingen, schrijf ik mijn eigen nummers. Afgelopen jaar heb ik mijn eerste schoonheidstitel mogen ontvangen, namelijk Miss Heritage Global the Netherlands 2019. Hiermee mocht ik Nederland vertegenwoordigen bij Miss Heritage Global 2019: de internationale missverkiezing die plaats vond in Ghana. In de aanloop naar deze wedstrijd ben ik begeleid door mijn national director Rochelle Minkhorst en catwalk coach & choreograaf Marvin.

Momenteel ben ik een nieuw avontuur aangegaan door mij kandidaat te stellen voor de Miss Limburg International 2020 verkiezing! Daarnaast ben ik ook tv host voor Sarnami Tv. 

Wat acteren betreft, heb ik in een Bollywood televisiesserie mogen acteren, genaamd ‘Aye Dile Nadaan’. Dit deed ik samen met Monjoy Mukerji, een bekende bollywood acteur.

Wat wilde je worden als kind?
Er is een ding wat mij is bijgebleven vanaf het moment dat ik kon lopen en praten. En dat is dat ik altijd een diepe connectie en passie had voor zingen en dansen. Wij hadden vroeger op school van die vriendschapsboekjes. Als ik die dan terug lees, zie je al snel terug dat er overal zangeres stond opgeschreven als antwoord op de vraag: wat zou je later willen worden? Ha ha!”

Ik had altijd al een diepe connectie en passie voor zingen en dansen.

Wat heb je gedaan op het gebied van studie en werk?
Ik studeerde mode-design op MBO 4 en heb dat met een diploma afgerond. Ik kwam er al gauw achter dat mode het beste bij mij paste. Tijdens mijn studie deed ik al modellenwerk en had daarnaast ook een van de hoofdrollen in de Indiase film getiteld ‘Zubaan’ Naast deze filmrol heb ik zelf de styling, haar en make up gedaan voor mijn eerste twee muziek videoclips Bij de muziek videoclip van ‘Haunting me like a ghost’ was ik zelf verantwoordelijk voor de styling. Ik vind het ongelofelijk leuk om creatief bezig te zijn.

Momenteel houd ik mij fulltime bezig met mijn muziekcarriere. Daar ligt mijn hart en daar heb ik sinds jonge leeftijd mijn focus om heen gebouwd. Ik heb ooit als fashionstylist gewerkt, maar ik kwam er al gauw achter dat ik ècht voor de muziek wil leven. Dat combineer ik met mijn andere passies: modellenwerk, acteren en missverkiezingen.”

Welke fotoshoots waren voor jou de meeste bijzondere?
In de eerste plaats vond ik het heel cool om model te mogen staan voor het lingeriemerk Sapph. Juist, omdat het een groot en bekend merk is. Inge de Bruijn en Remy Bonjasky hadden al eerder voor Sapph geposeerd. Ik vind het een hele prestatie dat ik naast deze prominenten als gezicht van het merk heb meegedaan.  

Verder ben ik heel erg trots op een modellenfoto waarbij ik een rode pump in mijn handen houd. Deze foto is enorm succesvol geworden en heeft al op en in meer dan 500 publicaties wereldwijd gestaan: op flyers, magazines, billboards, t-shirts, cd covers, tassen, make up verpakkingen, boeken en websites. De foto is zelfs in een paar televisie shows verschenen en is zelfs een keer op een motor gebruikt! Hieronder een overzicht van landen waar mijn foto’s te zien zijn. 

Spanje,Nederland,Turkije,Duitsland,Frankrijk,

Griekenland,België,Italië,

Australië,Japan,Verenigde Staten,China,India,Rusland,Portugal,Tsjechië, Canada,Oostenrijk,Slowakije,Kroatië,

Slovenië,Oekraïne,Ierland,

Engeland,Argentinië,Peru,Brazilië,Columbia, Zuid Korea,Suriname,Chili,Paraguay,Aruba,Polen,Dubai, Filipijnen,

Roemenië,Zuid Afrika en Trinidad

Plaatsen in de Verenigde Staten San Diëgo,New York,Miami,Hollywood L.A.,

Washington,Chicago,San Francisco,Californië,Philadelphia,Las Vegas en nog veel meer!

Ten derde vond ik het ook heel super om op de cover te staan van het Engelse magazine Bijoux en dit past in mijn ambitie, omdat het blad internationaal gericht is en het is altijd mijn doel geweest om nog meer van mijzelf te prestenteren over de grenzen.”

Waarom kiezen bedrijven jou als gezicht voor hun merk, denk je?
Ik geloof dat dit ligt aan het feit dat ik als model-artiest echt gemotiveerd ben en doorzettingsvermogen heb. Ik zorg dat ik altijd op tijd bij mijn afspraken kom. Als ik ergens achter sta, dan ga ik er ook 100 procent voor. Ik denk dat bedrijven naast mijn enorme ervaring als model-artiest het ook wel heel fijn vinden om met iemand samen te werken die er helemaal voor gaat. “

Wat zijn de meest bijzondere momenten van 2019 geweest?
Ik moet zeggen dat ik echt heel wat hoogtepunten in 2019 heb gehad! Wat helemaal boven aan staat is de titel van Miss Heritage Global the Netherlands 2019 waarmee ik Nederland mocht vertegenwoordigen bij de internationale missverkiezing Miss Heritage Global 2019 dat plaats vond in Ghana. Daar heb ik de vijfde plaats mogen bemachtigen in de online voting en dat tegen 54 landen!”

Als ik ergens achter sta, dan ga ik er ook 100 procent voor.
(Fotografie: Famke de Bever)

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je de titel van Miss Heritage Global the Netherlands 2019 in ontvangst mocht nemen?
In de eerste plaats natuurlijk een droom die uitkomt! Ik heb daarvan zoveel geleerd. Toen Ik de miss titel ontving gingen er meteen een boel deuren open. Voornamelijk internationaal en dat was in mijn geval zeker fijn, omdat ik als artiest zijnde een internationale focus heb. Bovendien heb ik via de missverkiezingen een steentje kunnen bijdragen aan het goede doel. Ik verzamelde namelijk speelgoed en liet deze opsturen via de stichting Ghana over de IJssel. Iets waar ik enorm blij mee ben!

Verder heb ik in Ghana drie koningen mogen ontmoeten. Ik en de andere miss kandidaten mochten één nacht doorbrengen in het paleis van een van de koningen. Ik heb dus heel wat bijzondere ervaringen mogen meemaken! Ook heb ik kennis mogen maken met de ex- president Jerry John Rawling.”

Had je nog andere gouden momenten van het afgelopen jaar?
Ik heb twee van mijn nummers – Shake the room en Playdoll – mogen performen midden in het voetbalstadion van de voetbalclub Patro Eisden in Maasmechelen (België). Daarna heb ik mijn tweede single mogen performen tijdens de gala ronde van de finale show Mister International the Netherlands 2019! Bovendien heb ik een primeur mogen geven van mijn nieuwe derde single getiteld ‘Haunting me like a ghost’ die ik ook zelf hebt geschreven. 

Voor de rest heb ik nog deze mijlpalen: optreden tijdens het voorprogramma van Apache Indian (bij het Open Tropen festival te Silverdome), samenwerking met bollywood celebrities Subash Pradhan en Monjoy Mukerji, samenwerking met de producer/label G2 musicgroup (bekend van de Amerikaanse zangeres Helly Luv), optredens en bezoekjes bij verschillende radiostations, interviews, optredens naast bekende artiesten van het schlagerfesival en optreden op de televisiezender TvEllef. Kortom 2019 was een druk, maar wel een gigantisch goed jaar geweest voor mij. En voor 2020 staan er nog veel meer leuke dingen in het verschiet.”

Wat was je grootste uitdaging van 2019?
Mijn grootste en tofste uitdaging was toch wel Nederland vertegenwoordigen bij de internationale missverkiezing Miss Heritage Global 2019 wat plaats vond in Ghana. In 2019 kwam de ene na de andere interessante opdracht voorbij. Het ging allemaal in een sneltreinvaart. Ik ben eigenlijk op alle vlakken gegroeid. Qua modellenwerk, acteren en zingen. Ik begon het jaar ook met meer en grotere optredens als zangeres zijnde. Ik kijk met trots terug op wat ik heb gedaan. Als ik terugkijk op 2019, voel ik een enorme dankbaarheid. Er ging in 2019 bijna geen maand voorbij dat ik niet met nieuws in de krant stond! Ik heb dus geen reden om te klagen. “

Voor 2020 staan er nog veel meer leuke dingen in het verschiet.

Waar zou je nog beter in willen worden?
Alhoewel ik veel ervaring hebt, wil ik blijven groeien en mijzelf blijven ontwikkelen. Of je nou een beginneling of ervaren bent, ik geloof dat je als artiest nooit bent uitgeleerd.”

Wie bewonder jij?
Ik vind Michael jackson een hele sterke performer. Op het gebied van dans, zang en ook qua clips was hij extreem creatief. Michael is op muzikaal gezien heel ver gekomen en hij wordt dan ook niet voor niets the king of pop genoemd. Ik kijk graag naar artiesten die al heel wat hebben bereikt en daar haal ik dan ook weer inspiratie uit. “

Wat is je lijfspreuk?
Dream, live, laugh, feel, hope, give, love, inspire & believe!”

Wat zijn je toekomstdoelen?
Ik zou heel graag nog mee willen doen aan andere missverkiezingen! Verder wil ik hard blijven doorwerken aan mijn muziekcarrière! Verder: meer singles en muziek videoclips blijven uitbrengen en hopelijk internationaal doorbreken!”

Met welke boodschap zou je deze interview willen afsluiten?
Volg je dromen en je hart! Doe wat je het leukst vindt, wat jou blij maakt en laat je door niemand stoppen. Blijf vooral geloven in jezelf!”Meer informatie over Miisz Gracie
Introductie video Miss Heritage Global the Netherlands 2019
Muziek videoclip Shake the Room
Muziek videoclip Playdoll
Muziek videoclip Haunting me like a ghost
Miisz Gracie – Worldwide famous modelling photo
Instagram

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten