De Favorieten van…kunstenaar Djon Seedorf

Na een uitgebreide carrière in het onderwijs, geniet kunstenaar Djon Seedorf tegenwoordig van zijn grootste passie: het maken van kunst die de verbeelding van de kijker prikkelt. Begin oktober 2018 exposeerde hij een aantal van zijn werken bij de kunstroute Kralingen-Crooswijk in Rotterdam. De kracht van Djon: het maken van tekeningen en schilderijen die je meevoeren naar een rijke wereld vol kleuren, lijnen en vormen. Wake Up was benieuwd naar zijn ‘ favourites’!

Wat is je grootste ambitie?
Mijn schilderkunst/ verhalen doorgeven en deze delen met anderen.

Hoe zou je je omschrijven met drie woorden?
Ambitieus, sociaal en lef

Wat is je lievelingsgerecht of keuken?
Ala Kondre keuken oftewel wereld keuken

Waar luister je het liefst naar qua muziek?
Surinaams- & klassieke muziek

Wat is je favoriete reisbestemming?
Kunst- en culturele (hoofd)steden

Wat is je favoriete kledingstijl of kledingstuk?
Ik volg geen kledinglijnen- of stijlen. Wat mij vaak te binnen schiet draag ik. En het valt meestal in de smaak.

Favoriete kledingmerk(en)?
Ik vind mijn kleding inspiratie door – waar ik ook ben – om me heen te kijken.

Wat is je favoriete app?
Ik heb er meer, maar Instagram staat bij mij bovenaan de lijst.

Favoriete website?
Pinterest.com

Favoriete lijfspreuk of motto?
“In de kunst schuilt achter de horizon een nieuwe horizon en onvermoeibare diepte”

Wat is je favoriete tijdverdrijf?
Steeds nieuwe dingen bedenken

Hoe ontspan jij het liefst?
Deze vraag valt mij lastig te beantwoorden: ik betrap mezelf dat ik te weinig ontspan momenten ken.

Wat is je favoriete boek?
Ook hier heb ik er meer, maar “Verf” van Monica Rotgans heeft een goede eerste plaats in mijn rankingslijst.

Wat is je favoriete film?
“The Pianist’’ van Roman Polanski, 2002

Tot slot: Wie is je grootste voorbeeld of inspiratiebron?
Geen personen. Mijn inspiratiebron is altijd de plek waar ik me bevind; ik zoom dan in op bijvoorbeeld ontmoetingen, actuele gebeurtenissen, verhalen, dromen, gedachten, contrasten, kleuren, vormen, lijnen, verbindingen, gesprekken etc. etc. etc.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten