Charlene Castro de la Cruz – Featured model

Stephan Brenninkmeijer

In featured models richt RBM Media de spotlight op inspirerende powerladies die model willen worden of dit al zijn. Sommige werken als fashion model en anderen staan voor de eerste keer voor de camera. Mooie, slimme, aantrekkelijke en stuk voor stuk geweldige vrouwen die weten wat ze willen. Deze keer is het de beurt aan Charlene Castro de la Cruz, een moedige en ambitieuze jongedame met Dominincaanse roots. Zij doet mee met de Mrs Netherlands Universe 2020 verkiezingen aankomende oktober. RBM Media nodigt Charlene uit voor een nadere kennismaking.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Ik ben een vrolijke meid van 26 jaar en ik ben afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost, de Bijlmer. Ik vorm samen met mijn broertje een tweeling en kom uit een gezin van vijf.

Wat wilde vroeger altijd worden?
Ik heb met elke levensfase echt van alles willen worden. Het begon toen ik drie was en gefascineerd raakte om actrice of zangeres te worden. Ik keek elke dag naar GTST en naar Disneyfilms en dan ging ik personages na zingen en imiteren. Ik nam met mijn vader toen altijd cassettebandjes op wanneer we gingen zingen. Vanaf mijn 7e wilde ik dierenverzorgster worden, In deze periode pikte ik veel duiven van buiten op en bracht ze stiekem mee naar binnen om ze vervolgens te wassen, te voeren en hun vleugels bij te knippen. Dit deed ik overigens ook met muizen en andere dieren die ik buiten vond. Haha, mijn arme ouders werden gek! In mijn puberteit begon ik ontzettend veel liefde te krijgen voor sport. Ik wilde voetbalster of Honkbalster worden en zat ook op honkbal en Breakdance. Vanaf mijn 13e wilde ik een Chef worden. Ik kookte al sinds mijn 7e en had een passie ontwikkeld voor de verschillende heerlijke keukens die er bestaan. Vanaf mijn 15e wilde ik toch voor mijn eerste interesse gaan en daar heb ik mij toen volledig op gestort.

Vanaf mijn 18e heb ik me gestort op vechtsport. Vechten is iets waar ik altijd veel van heb gehouden, aangezien ik altijd one of the guys ben geweest. Ik werd toen gevraagd om voor het Nationaal team van Gran Canaria te gaan worstelen. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om in Nederland te blijven om voor mijn Podiumkunsten opleiding te gaan en verder op te treden met mijn band.

Welke studies heb je gevolgd?
VMBO Consumptief, VMBO Podium,
MBO Dierenverzorging en MBO New Arts (podiumkunsten)

Welke banen heb je gehad?
Vanaf mijn 14e tot mijn 18e jaar heb ik op verschillende plaatsen in de detailhandel gewerkt. In de tussentijd heb ik veel optredens gegeven met de Theatergroep “Cactus” en als zangeres solo of met mijn band.
En vanaf mijn 18e heb ik me alleen gefocust op mijn optredens waarbij ik ook deelnam aan verschillende televisieprogramma’s.

Wat voor werk doe je nu?
Momenteel werk ik als televiesie-actrice, (commercieel) model en entertainer. Binnekort krijg ik te horen of ik een hoofdrol heb in een nieuwe comdeyserie op televisie.

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik ben een klein (1,48m), lief en gek persoon. Ik houd van lachen, ben druk en vind het leuk om mensen te pranken of aan het lachen te maken. Ik ben heel avontuurlijk ingesteld. Ben nergens bang voor en vind het leuk om mijzelf uit te dagen. Hierdoor heb ik geleerd dat het niet uitmaakt hoe klein of anders je bent. Je creëert je mogelijkheden door je angsten te trotseren en je grenzen te verleggen. Sommigen vinde dat ik van de oude garde ben omdat ik een naïef en lief persoonlijkheid heb. Ik help graag en trek anderen altijd voor mijzelf. Anderen kunnen dat zien als iets negatiefs, maar het gaat voor mij zo automatisch. Ik doe het met liefde en verwacht er ook absoluut niets voor terug. Dat ik iets voor iemand kan betekenen en de stress kan weghalen is iets wat voor mij belangrijk is. De dankbaarheid en liefde die ik er voor terugkrijg is immens. “Helping one Person might not Change the Whole World, but it can Change the person’s Whole World. Trying to be someone’s sunshine for that day is nothing for you and everything for them that day.”

Kun je iets meer vertellen over je deelname aan Mrs Netherlands Universe 2020?
Op dit moment ben ik finaliste van Mrs Netherlands Universe 2020 waar we ons inzetten voor het goede doel, namelijk “Stop domestic violence against Women”. Een doel waar ik persoonlijk ook ervaring mee heb gehad en het naar mijn hart gaat. Ik heb gekozen voor een inzamelingsactie voor Huize Agnes, een opvang voor ongedocumenteerde vrouwen en kinderen die gevlucht zijn voor hun leven uit land van herkomst vanwege huiselijk geweld. Ook ben ik een petitie gestart voor eerdere politie-actie bij melding van huiselijk geweld, na het overlijden van een familielid van mij hierdoor. Ook ben ik vanaf 2018 begonnen met een Nationale Campagne op GetFunded genaamd “LupusWarriors Zorgpad”  voor Lupuspatiënten om een betere behandeling te vinden voor een grotere overlevingskans. Lupus is een ernstige immuunsysteemziekte die alle organen kan aantasten en fataal kan zijn. Deze ziekte komt het vaakst voor bij vrouwen en ik ben er één van.

Wanneer besloot je model te willen worden? En waarom?
Tussen mijn 9e tot mijn 11e kreeg ik af en toe een catwalk training. In mijn cultuur leeft modellenwerk en het participeren aan missverkiezingen heel erg dus het is er met de paplepel ingegoten. Mijn moeder heeft mij naar Miss Italië vernoemd van toendertijd. Toen we merkten dat ik nog steeds niet groeide, is mij verteld dat het voor mij ophield. Dus toen ging ik me maar focussen op sport.

Wat voor opdrachten hebben je voorkeur?
Het liefst catwalk. Helaas kom ik daar weinig voor in aanmerking vanwege mijn lengte. Buitenshoots en commercieël vind ik dan het leukst. Ik heb dan veel meer om mee te spelen en er is meestal geen bepaalde lengte waar je aan hoeft te voldoen.

Heb je voorbeelden in de mode-/modellenindustrie? Zo ja, wie dan?
Marilyn Monroe. Een kleine supermodel van 1,65 meter. Alhoewel zij kort was, heeft zij baanbrekende geschiedenis gemaakt. Zij was bijvoorbeeld de eerste vrouw die jeans droeg en een campagne ervoor had gemaakt. Toedertijd was jeans alleen voor mannen bedoeld. Als je de rest van haar CV bekijkt, snap je gelijk welke kant ik op wil.

Wat spreekt je bij modellenwerk het meest aan?
Het proces van begin tot eind. Het is heel leuk en het voelt heel vervullend. Zodra ik de foto’s krijg dan voel ik echt die “BAM!” Haha. En dat gevoel is heel vet. 

Wat vind je minder leuk aan het modellenwerk?
De lengte eisen for sure. Ik ben verder heel flexibel voor (grote) aanpassingen zoals kapsels, kleding etcetera.

Kun jij je eerste photoshoot nog herinneren?
Ik zat in 2018 al een tijd aan een hoge dosis Prednison en was hierdoor 15 kilo aangekomen. Het had mij zo ontzettend onzeker gemaakt!
Ik kwam toen een oproep tegen van een bekende filmmaker genaamd Stephan Brenninkmeijer en ben toen met hem gaan shooten bij hem thuis. Ik was heel zenuwachtig omdat ik niet goed wist wat te doen. Echter, hij had mij heel erg op mijn gemak laten voelen en het was echt onwijs leuk. Het was een comfy, stoere, en sexy shoot, zeker voor herhaling vatbaar. Het had mij zoveel meer zelfvertrouwen gegeven en de mensen vonden het onwijs leuk om mij een keer van die kant te zien. Ik heb toen geheid de keuze gemaakt om het ook op te gaan pakken naast het acteren.

Wat is de leukste photoshoot die je tot nu toe hebt gedaan, en waarom?
De leukste shoot vind ik degene die ik als laatste heb gedaan, namelijk voor de Mrs Netherlands Universe Verkiezing. Ik had een idee gekregen, werkte dat vervolgens dit uit qua kleding, make up artiest en lokatie en heb het tot slot gewoon gedaan. De shoot was perfect gegaan met een supergezellige fotograaf genaamd Ronald Janssen. Het eindresultaat was nog mooier dan ik ooit had kunnen bedenken Ik ben er supertrots op!

Wat is het leukste compliment dat je ooit heb gekregen?
Je bent zo een gek en lief persoon. Ik ken niemand zoals jij.

Voor welk merk of bedrijf zal je nog willen werken?
Als model voor Sezane Demain, een fashion brand dat zich inzet voor verschillende goede doelen voor vrouwen en kinderen. En als ik even wild mag dromen dan ook heel graag voor Victoria’s Secret. Versace, voor een absurd prachtige collecties en Pnina Tornai. Tot slot ook Vera Wong omdat zij echt mijn favoriete trouwjurken hebben. Ik ben verliefd op elk stuk!

Je persoonlijke kledingstijl. Hoe kleed je je voor castings, een avondje stappen en je dagelijks leven?
Mijn persoonlijke kledingstijl variëert per event en waar ik eigenlijk zin in heb. Ik houd wel van een beetje “sexy” in het algemeen, maar dit kan niet altijd uiteraard. Voor een casting draag ik meestal wat zij mij toesturen. Heb ik een vrije keuze dan ga ik meestal voor een zwarte pantalon met een T-shirt en hakken. Basic maar wel netjes. Bij een avondje stappen is het afhankelijk van welke horecagelegenheid het is. In een shisha lounge draag ik meestal een jumpsuit of een jurk tot over de knie, of een broek en blouse met hakken. En als het naar een club is dan meestal een jumpsuit, of kort jurkje met veel sieraden. Of kleding met een diepe V hals, dan ga ik wat meer over de top haha!

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
In de toekomst wil ik mijn eigen goede doel opgestart hebben voor kinderen met Lupus. Ik wil ook het werk van een overleden vriendin oppakken en aan de praat gaan met politici over het creëren van mogelijkheden voor mensen met beperkingen die toch graag actief willen zijn in de maatschappij. Daarnaast wil ik graag een eigen kledinglijn beginnen. Op non-profit basis die tegelijkertijd goede doelen voor ernstige zieke mensen steunt en kinderen in armoede met kleding en beter onderwijs steunt. En als laatste een diner-show waar verschillende wereldkeukens in vertegenwoordigd zijn.

Wat is je levensmotto?
Mijn levensmotto is “Make every day special for the rest of your life. Cook your recipes a little bit different every time you do, or try to learn something little or different everyday. Surprise or Help someone in your own community in your own Special way. Make Everyday not so an Ordinary day, you’ll be repaid with so much more!”


Photocredits: Stephen Brenninkmeijer (fotonummer 1, 5,6 en 9)
Ronald Janssen (fotonummer 2,3 en 4), Fatima Zahra (fotonummer 8) en Erwin Peek (fotonummer 10)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten