Ayse Top – Featured model

In de spotlights bij featured models: Ayse Top. Deze powerwoman uit Nieuwegein is naast internationaal model/mannequin ook een ondernemer in de beauty branche en schrijver. In dit interview praat RBM Media met Ayse over onder andere haar ervaringen in de modellenwereld, haar prestaties en haar visie op schoonheid.


Wanneer had je de beslissing genomen om iets te doen in de modellenwereld en wat was de reden?
Soms komen dingen in je leven aanwaaien. Kansen en mogelijkheden. Die moet je benutten zodat je de beste versie van jezelf kunt worden.

Hoe ben je als model begonnen?
Ik ben bekroond in 2018 als Ms Netherlands Universe. Ik heb hierbij de eer gehad ons land internationaal te vertegenwoordigen tussen 88 landen. Dit heeft meerdere deuren geopend en kansen gecreëerd , zowel nationaal als internationaal. Ik ben in de afgelopen 3 jaar tijd ook enorm gegroeid. Uiteraard ook mede door de organisatie en national director Angelica Smeding. Zij heeft trainingen gegeven om haar titelsdragers verder te laten ontwikkelen.

Kun jij je eerste fotoshoot nog herinneren en hoe ging dat?
Jazeker , als de dag van gisteren. Haha.. Tijdens de eerste trainingsdag van Ms Netherlands. Klapperende tanden en knikkende knieën. Alle finalisten stonden om me heen. Ik was niet gewend om in de spotlight te staan. De trainingsdagen – verzorgd door de organisatie van Ms Netherlands Universe – hebben ervoor gezorgd dat ik mijn betere versie heb ontdekt !Wat was de leukste modelopdracht geweest en waarom?
Er bestaat voor mij geen leukste opdracht , omdat iedere opdracht mij in contact brengt met een nieuw netwerk aan fotografen en modellen . Ik houd ervan om nieuwe mensen te leren kennen. Van iedere opdracht kun je weer iets leren. Wat ik wel een hele mooie boodschap vond was mijn internationale opdracht voor de virtuele fashionshow heart of Hollywood . Dat was met fashiondesigner Sandyha Manishin. Haar collectie heeft een boodschap . De keuze in de kleuren en de motieven van de stoffen brengen kracht naar buiten. Dit betekent de kracht van de vrouw. Hoe de vrouw zich heeft geëvolueerd door de jaren heen en de onderdrukking die wereldwijd vaststaat. Het is mooi om te zien dat kleuren evenals motieven een boodschap kunnen geven. Het was voor mij een eer om deze boodschap via Hollywood wereldwijd over te brengen samen met deze krachtige designer. Tijdens de opdrachten die ook gefilmd zijn voor Hollywood zijn we bijvoorbeeld levend begraven. Dat stond symbool voor de herrijzenis van de vrouw. Zo mooi te zien!


Hoe ziet jouw meest ideale fotoshoot er uit?
Wat is ideaal? Als professional moet je je aan iedere situatie kunnen aanpassen! Niets is ideaal. Je moet het jezelf ideaal maken door jezelf aan te passen.

Wie zijn je rolmodellen?
Ik geloof in de motto Nobody is you and that is your superpower. Ik heb daarom geen rolmodel. Ik vind het enorm belangrijk jezelf te zijn en te blijven en nooit en nimmer aan de maatstaven van een ander te hangen! Mezelf zijn – dat is het sleutel van mijn succes in de afgelopen 3 jaar!

Aan welke schoonheidswedstrijden heb je meegedaan en welke titels heb je gewonnen?
Ms Netherlands universe in 2018. Tijdens de internationale ronde op de Filipijnen. Daar heb ik een extra titel behaald namelijk Ms Glamourous Universe. Via dezelfde organisatie ben in 2019 gekozen tot Ms Summer International Netherlands. Tevens Ms Queen of the year Turkey Dit jaar tevens Ms Wow titel behaald –


Wat betekent schoonheid voor jou?
Blauwe ogen en donker haar, spleetje tussen de voortanden, kuiltjes in de wangen en lange gekrulde wimpers. Dit zijn een aantal van de zeven schoonheden waar iedereen weleens van gehoord heeft denk ik. Maar wat heb je eraan? Leuk als je dat hebt, maar is dat echt wat je mooi maakt?

Echte schoonheid zit van binnen. Heel cliché, maar het is zo waar. Veel vrouwen denken dat de sleutel tot schoonheid in hun toilettas zit. En het is ook niet zo gek dat wij vrouwen denken dat we make-up nodig hebben om er ‘mooi’ uit te zien. Want we worden toch nog steeds beoordeeld op ons uiterlijk en er worden flinke bedragen uitgetrokken om jou te overtuigen van de voor en na effecten als je een bepaalt make-up product gebruikt. En toegegeven, het is ook leuk om met make-up bezig te zijn en we zien er toch net even wat leuker uit met een likje mascara.

Maar echte schoonheid komt niet uit je foundationpot of uit je mascara. Waar echte schoonheid vandaan komt, zal ik uitleggen.

1 Haar passie. Niets is zo aantrekkelijk als een vrouw die haar passie heeft gevonden. Nu hoef je niet direct te schrikken en te denken: help ik heb geen passie. Want een passie voor iets hebben betekent niet direct dat je een uitbundige passie moet hebben als dansen of schilderen (wel gaaf als je dat wel hebt!). Passie zit ook in kleinere dingen zoals de zorg voor je kinderen, het plezier wat je hebt in je werk, het vinden van een nieuw boek waarin jij jezelf kunt verliezen. Het is iets wat van jou is, het is iets wat jou gelukkig maakt en daardoor ga je bijna als vanzelf stralen.

2 Haar gevoel. Een koude vrouw houdt misschien van zichzelf maar wie houdt er nog maar van haar? Het voelen van liefde of compassie voor anderen als moeder, geliefde, collega, zus of vriendin is wat relaties maakt tot wat ze zijn. Een vrouw die liefde kan geven en ontvangen is enorm aantrekkelijk.

3 Haar verstand. Een vrouw die weet wat ze wil is aantrekkelijk en dat heeft niets te maken met hoe slim ze is. Maar ze weet wat ze kan en waar ze toe in staat is. Of dat nou leiding geven aan een heel team van mensen is of het opvoeden van haar kinderen, zij weet dat ze goed is in wat ze doet. Ze weet dat ze niet perfect is en dat ze in haar leven altijd dingen zal bijleren en ze vindt het ook leuk om te groeien als mens. Weten wie je bent en de bereidheid om verder te groeien is een zeer bewonderenswaardige eigenschap.

4 Haar vermogen om plezier te hebben. Ooit wel eens geprobeerd om plezier te hebben met iemand die negatief en chagrijnig is? Het is niet makkelijk om om te gaan met iemand die liever klaagt dan dat zij plezier heeft. Elke vrouw zal helaas tegenslag in haar leven kennen. Maar de manier waarop ze met deze tegenslag om gaat maakt een vrouw wie ze is. Geniet ze van de kleine dingen en staat ze relaxed in het leven? Wanneer een vrouw niet ontspannen genoeg is om bijvoorbeeld te zingen onder de douche of om spontaan even naar de speeltuin te gaan met haar kind dan zal haar kind haar niet durven te vragen om samen naar buiten te gaan en haar man zal zich niet zo snel ‘gezellig’ bij haar voegen als ze staat te douchen… Het punt is: een vrouw die openstaat voor dingen straalt dit uit.

Tot slot: Haar zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is iets anders dan arrogantie. Wanneer je denkt dat je beter bent dan anderen ben je arrogant. Wanneer je vertrouwen in jezelf hebt zonder je met anderen te vergelijken heb je zelfvertrouwen. En hoewel trots soms negatief wordt gebruikt mag je als vrouw best trots zijn! Trots op je lichaam, je verstand, je baan, je kinderen. Je hebt de goedkeuring van anderen niet nodig als je zelfvertrouwen hebt en dit scheelt je een hoop energie!

Bovenstaande en nog veel meer punten die nu niet benoemd zijn maken dat een vrouw aantrekkelijk is. Zij zorgen voor haar prachtige uitstraling, voor de energie die om haar heen hangt. En dat heeft niets te maken met hoeveel je weegt of hoeveel make-up je wel of niet draagt. Deze schoonheid komt uit jezelf!Je persoonlijke kledingstijl. Hoe kleed je je voor castings, een avondje stappen en je dagelijks leven?
Tijdens de shoots veel make-up en de gekste uitbundigste kleding. Maar vandaag ben ik heerlijk natural! Ik heb niet 1 stijl , maar meerdere. Ik houd niet van veel poespas, geef mij maar lekker simpel. Mijn dagelijkse kledingkeuze wordt bepaald door hoe ik me die dag voel, mijn stemming ! De ene dag heb ik zin in sportief gekleed zijn, andere dag juist vrouwelijk met jurkje en hakjes ! Zowiezo houd ik van felle kleuren en vooral van rood

Wat is het leukste compliment dat je ooit heb gekregen?
Ik krijg vaak te horen dat ik lekker mezelf ben. Ik geloof dat opdrachtgevers het daarom ook relaxter vinden om met mij samen te werken.

Voor welk merk of bedrijf zal je nog willen werken?
Tegenwoordig bestaan er ontelbaar veel merken, en er komen steeds meer bij ! Ik ben dankbaar voor iedere boeking , dus heb geen specifiek wens hierin.

Met welk persoon zou je een keer op de foto willen?
Lastige vraag. Eh..Met jou ? Haha!

Hoe blijf jij in ‘shape’?
Ik ben eigenaresse van een bodyshape salon. Bodysculpting behandeling is mijn favoriet. Door middel van electrostimulatie blijf ik strak en in shape.

Wat zou je doen als jij een miljoen euro had gewonnen?
Ik zou dan emigreren naar een warm land


Wat wil jij dames mee geven die carrière willen maken in de modellenwereld?
Blijf jezelf en let goed op. Als iets te mooi is , dan is het vaak bedrog. Kijk dus goed naar de opdrachtgevers.

Wil je nog iets vertellen/iets kwijt?
Enorm bedankt voor dit interview. Daarnaast: Ik ben nu onderdeel van een nieuwe internationale uitdaging namelijk Fashiontv. Dit is een professionele modellenopleiding met internationale docenten, met locaties in Spanje, Azië Nederland en België. De professionele modellen zullen internationaal uitgezonden worden op onze channel. Voor meer informatie kunnen mensen op deze link klikken.


Connecten met Ayse?
InstagramFotocredits
Jina Bareti (foto 1 en 3)
dress4aqueen (foto 2)
Merletto Bridal (foto 4)
Spanish designer Olga If/ Klaas sikkema (foto 5 en 6)
Lydie Jamba/ studiofelix (foto 7,8 en 9)
presentatrice miss avant-garde |Wim van Wel (foto 10)
Shuba magazine (foto 11)
BK Leder | Toon Latemia (foto 12)


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten