24 uur met dansdocent Yenerous

24 uur met is een artikelenreeks waarin wij een kijkje nemen in het dagelijks leven van ondenemers. Deze keer is het de beurt aan Yenerous: een dansdocente die haar vak met heel veel passie uitdraagt.

Om hoe laat word jij wakker?
‘Ik word elke dag om 7:30 wakker. Niet omdat ik perse zo vroeg moet werken, maar meer omdat ik het gevoel heb dat ik vanaf dit punt op de dag al heel productief bezig kan zijn! Vanaf het moment dat ik wakker word, check ik als eerste mijn telefoon voor eventuele belangrijke berichten. Als ik dan niet hoef te werken in de ochtend check ik ook gelijk mijn digitale agenda om te kijken welke werkzaamheden ik die dag heb. Na dat ik alles gecheckt heb ga ik vaak nog even liggen als ik die ochtend niets hoef te doen en anders ga ik douchen en de straat op. Vaak als ik geen dans lessen hoef te geven of te werken aan een project ga ik zelf trainen bij het Hiphophuis of SKVR. Klaarmaken duurt bij mij meestal niet langer dan 40 minuten. Ontbijten doe ik onderweg!’

Om hoe laat ga je de deur uit om naar je werk te reizen?
‘Als ik ga trainen in de ochtend vertrek ik meestal rond 11 uur. Mijn dagen zijn elke dag anders omdat ik op verschillende plekken les moet geven. Het vroegst wanneer ik de deur uit moet vanwege werk is 08:30 op de zaterdag.

Hoe reis je naar je werk?
‘Ik maak voornamelijk gebruik van het openbaar vervoer om naar mijn verschillende werkplekken te komen. Als ik les moet geven op de MBO theaterschool kan ik lopend daar naartoe.’

Om hoe laat kom je aan op je werk?
‘Om even een beeld te geven van de diverse locaties heb ik hier een overzicht van de verschillende plekken waar ik werk. Plus hoe laat ik daar aan kom

Maandag: de MBO Theaterschool (14:00 aankomst) en de Jeugdtheaterschool (16:30 aankomst)

Dinsdag: Buikdansschool Bellyssima (19:00 aankomst)

Woensdag: Hiphophuis (15:30 aankomst)

Donderdag: DAT! Theaterschool Amsterdam (15:30 aankomst)

Vrijdag: Voor nu nog de enige dag dat ik geen lessen geef!

Zaterdag: De Jeugdtheaterschool (09:30 aankomst)

Zondag: Vrije dag

Wat pak je als eerste op zodra je op je werk komt?
‘Het eerste wat ik doe als ik aan kom op werk is controleren of de zaal waar ik les geef leeg is. Vervolgens zet ik alle spullen klaar. Zoals telefoon in de aux, checken of de speakers het doen en checken of de zaal schoon is. Dan ga ik vaak – als het kan – voor de les even liggen om tot rust te komen en te landen in de zaal.’

Zijn er bepaalde dingen op je werk die absoluut topprioriteit hebben?
‘Ik werk als dansdocent op verschillende locaties. Per locatie heb ik andere doelen en leeftijdsgroepen. Mijn prioriteit in elke les is sowieso het dansplezier opzoeken met mijn leerlingen (Kids)/ deelnemers (Volwassenen). Naast het dansplezier is het voor mij belangrijk dat er een goede ontwikkeling plaats vindt in het vinden van de eigen ik. Wie ben jij als persoon, hoe wil jij je lichamelijk ontwikkelen en welke eigenschappen pas jij toe als je aan het dansen bent? Hoe kan ik jij jouw leven plezieriger maken door middel van dans?’

Om hoe laat lunch jij?
‘Mijn lunchpauze is meestal ook heel onregelmatig. Meestal eet ik onderweg naar een andere locatie. Ik heb dus geen vaste tijdstip dat ik lunch.’Welke zaken/taken/activiteiten pak je op als je terug bent van je werk?

Om hoe laat is je werkdag klaar?
‘Afhankelijk van of ik nog een optreden heb na mijn werk is mijn werkdag meestal 22:30 wel echt afgelopen. Bij sommige plekken geef ik later les dan bij andere plekken. Ik ben meestal rond 23:00 thuis. ‘


Hoe ziet je dagindeling uit zodra je thuis komt?
‘Het ligt eraan hoeveel tijd ik heb. Voor werk ga ik dus altijd trainen bij het Hiphophuis. Echter, als ik na mijn werktijd nog tijd heb om even langs te gaan dan check ik ook of er een activiteit is bij het Hiphophuis en ga ik even langs. Na het werk probeer ik altijd te relaxen en niet meer met werk bezig te zijn. Het eerste wat ik doe is eten. En als ik dat al gedaan heb, ga ik iets voor mezelf doen als netflixen of kroelen met mijn katten. Hoe laat kom je thuis?

Om hoe laat ga je naar bed?
‘Ik lig meestal wel om half 1 in bed. Om 12 uur ga ik meestal liggen en om half 1 of 1 uur slaap ik vaak al.’


About Yenerous
Yenerous begon op jonge leeftijd met dansen. Zo is zij begonnen met Jazz-ballet en heeft zij ondertussen 2 dansopleidingen afgerond aan de Utrechtsedansacademie en aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. De stijlen die haar het meeste vreugde brengen zijn traditionele west Afrikaanse dans, contemporary en hiphop freestyle. Naast deze stijlen is zij ook getraind in Jazz, ballet, buikdans en flowarts.

Dans is iets wat zij in hart en nieren voelt. Naast het zelf ervaren van dit fijne gevoel is het haar missie om zo veel mogelijk mensen van verschillende achtergronden en leeftijden mee te nemen.

Naast het zelf dansen en docent zijn houdt zij ook verschrikkelijk veel van dans-theater stukken maken. Dit doet zij dan ook het liefst met kinderen tussen de 10 en 17 jaar oud.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten