Arts en schrijver Kirtie Ramdas

Zoals een auto benzine nodig heeft om te kunnen rijden, hebben ook wij energie nodig om – letterlijk – vooruit te komen en van het leven te genieten. RBM Media vraagt aan verschillende persoonlijkheden waar zij energie van krijgen en wat hen gelukkig maakt. Deze keer is het de beurt aan arts, schrijver, presentatrice en fotomodel Kirtie Ramdas uit Rotterdam. Onlangs bracht zij haar debuutroman “ Diya” uit; een boek die handelt over het thema interculturele relaties. Lees hieronder wat Kirtie energie geeft.

Dansen
“Dansen is voor mij een must. Ik krijg daar heel veel positieve energie van en het is mijn manier om om te gaan met tegenslagen of als ik niet goed in mijn vel zit. Ik moet dan dansen en meegaan met de muziek. Het komt denk ik omdat ik juist een enorme denker ben, die veel te veel en te lang nadenkt over van alles. En dansen is juist heel fysiek en intuïtief en dat geeft mij dan rust en maakt mij blij.”

Reizen
“Ik vind dat reizen je verrijkt als mens. Je ziet wat de wereld te bieden heeft aan culturen, landschappen en technologieën. Ik vind dat fascinerend en het is voor mij een belangrijke motivator in het leven. Zo zie je ook dat in essentie iedereen hetzelfde is, ook al zijn we allemaal verschillend. En vooral als je naar de zon kan, dat maakt mij dan helemaal gelukkig.”

Het zoeken naar purpose en bezig zijn met je zelf ontwikkelen
“Ik krijg er energie van om bewust stil te staan met wat ik wil in het leven, waar ik gelukkig van word, wat ik nodig heb. Zoeken naar wat mijn purpose is in het leven, wat ook telkens weer kan veranderen. En ook mezelf ontwikkelen, mezelf snappen hoe ik in elkaar zit, waarom ik zo handel of denk. En dan groeien als persoon. Daar krijg ik ook energie van.”

Balans tussen rust en grenzeloze mogelijkheden
“In mijn hoofd ben ik echt heel echt druk. Ik heb continu gedachten en ideeën over wat er allemaal kan en mogelijk is. Ik ben heel creatief en heb een grote fantasie, maar dat maakt je ook erg moe omdat het niet stopt. Dus die balans vinden tussen echt kunnen ontspannen op de bank met films kijken en aan de andere kant ook weer mijn creativiteit zijn gang kunnen laten gaan. Beiden maakt mij gelukkig, alleen moet het wel in balans zijn.”

Familie en mensen om me heen
“Uiteindelijk zijn je loved ones het belangrijkste. De tijd die je mag spenderen met degenen die van je houden, dat maakt mij echt gelukkig. Geld, roem, aanzien, alles is vergankelijk. Maar liefde geven en ontvangen is het mooiste wat er is.”


Kirtie in het kort
Geboortejaar: 1980
Geboorteplaats: Leiden
Huidige woonplaats: Rotterdam
Carrière: programmamaker en presentatrice op tv en radio, auteur, internationaal professioneel model, voice-over, acteur
Bijzonder: Kirtie is van beroep arts

Meer weten over Kirtie Ramdas?
Website
Facebook
YoutubeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *