Interview Valentina Carpita – Finaliste Mrs Netherlands Universe 2021

‘Ik wil vrouwen inspireren om zich niet te laten weerhouden door leeftijd of door perfecte schoonheidsidealen!’ Valentina Carpita (38) is model en eigenaar van het platform Models Network NL. Zij doet dit jaar mee met de Mrs Netherlands Universe 2021. Deze verkiezing draait niet alleen om beauty maar vooral om de inhoud! Mrs Universe zet zich wereldwijd in voor vrouwen die slachtoffers zijn geworden van huiselijk geweld. Valentina: ‘Ik daag mezelf uit om uit mijn comfort zone te treden en mij verder te ontwikkelen. Ik wil zoveel mogelijk leren over hoe ik mij kan inzetten om andere mensen te helpen.’

RBM Media nodigt de Rotterdamse uit voor een gesprek over Mrs Netherlands Universe 2021, haar doelen en over haar online modellen platform.


Hoe zou je jezelf willen omschrijven?
Ik ben een mensenmens. Ik geniet echt van het ontmoeten en werken met veel verschillende mensen met verschillende achtergronden. Ik sta bekend als iemand die graag andere mensen helpt. Mijn dierbaren en collega’s geven aan dat ik een positief en rechtvaardige persoon ben.


Jij doet mee met Mrs Netherlands Universe 2021. Wat zijn dat voor verkiezingen?
Ik sta achter de organisatie van Mrs Universe omdat zij tot het tegendeel van vele andere verkiezingen wel ook de kans geven aan vrouwen vanaf een leeftijd van 25 jaar/ getrouwd of ongetrouwd/ met of zonder kinderen om hier aan deel te nemen. Deze verkiezing draait niet alleen om beauty maar ook om inhoud! Mrs Universe zet zich wereldwijd in voor vrouwen die slachtoffers zijn geworden van huiselijk geweld en daar zet ik mij ook heel graag voor in! Ik doe mee aan de verkiezing omdat ik achter de boodschap van Mrs Universe sta en deze graag ook wereldwijd wil verspreiden. Zelf wil ik vrouwen altijd inspireren dat je nooit te oud bent om je dromen waar te maken! Leeftijd is tenslotte maar een getal, wat telt is je uitstraling en je persoonlijkheid!Wat is de relatie tussen je online platform Models Network NL en jouw deelname aan Mrs Universe?
Ik zou mij graag willen inzetten om leeftijdsdiscriminatie binnen de Mode wereld tegen te gaan! Vrouwen zijn meer dan leeftijd en maten! Daarom heb ik ook een community opgebouwd, namelijk @ModelsNetworkNL om onder andere modellen te helpen. Onze community maakt geen onderscheid in leeftijd, maten, afkomst, gender etcetera. Wij staan voor diversiteit en om elkaar te stimuleren om te groeien! ! En om het verschil te maken ben ik eerst bij mijzelf begonnen door aan jonge meiden en vrouwen te laten zien dat alles mogelijk is zolang je erin gelooft! Het Mrs Netherlands Universe traject draagt bij aan een goede bijrol omdat ik mij namens deze organisatie ook 100 procent kan inzetten voor het goede doel namelijk vrouwen en kinderen helpen die onder andere slachtoffer zijn geworden door huishoudelijk geweld.

Had je er vroeger van gedroomd om aan een schoonheidswedstrijd mee te doen?
Toen ik jonger was, was ik hier niet zo mee bezig. Ik droomde wel om model te worden maar daar bleef het bij. Ik durfde niet eens mijn droom kenbaar te maken aan familie en vrienden omdat ik dacht dat het niet realistisch was en dat ik mijn droom toch nooit waar zou kunnen maken. Dit had er ook mee te maken dat de modellenwereld vroeger alleen toegankelijk was voor bepaalde maten en leeftijden.

Pas op latere leeftijd, maar liefst op mijn 35ste ben ik begonnen met modellen werk en tot mijn grote verbazing gingen er deuren voor mij open. Meer hierover, zie dit artikel.

Hoe reageerde men in je omgeving toen je vertelde dat je aan Mrs Netherlands Universe gaat meedoen?
De mensen om mij heen hebben heel positief gereageerd en vinden dat Mrs Netherlands Universe heel goed past bij de boodschap die ik wil verspreiden. Ik ben heel dankbaar dat mijn omgeving mij hier volledig in steunt!

Hoe bereid jij je voor op deze verkiezingen?
Zoals eerder verteld draait deze verkiezing niet alleen om beauty maar ook vooral om de brains! Ik zal het komende halfjaar klaargestoomd worden door middel van trainingen, catwalk lessen, fotoshoots en diverse opdrachten. Het is een intensief traject waar ik mij 100% voor zal inzetten! Wat belangrijk is is voldoende rust nemen, gezond blijven eten en je focus op mooie maatschappelijke projecten.

Wat is het eerste wat je doet als je de titel behaalt?
Dankbaar zijn en mijn moeder bellen! Verder wil ik via media en andere platformen allerlei problemen onder de aandacht brengen en kijken hoe ik mij als Mrs Netherlands Universe vrouwen, kinderen en andere mensen kan helpen om hun situatie te verbeteren.

Waar ben jij trots op?
Ik ben trots op het feit dat wij in Nederland alle dromen kunnen realiseren die wij maar willen. Verder ben ik ook blij met de mijlpalen die ik heb bereikt binnen mijn modellen carrière ondanks mijn late start. Ik heb in korte tijd veel bereikt. Uiteraard voel ik mij vereerd om de titel van Finaliste Mrs Netherlands Universe te mogen dragen en daarmee ook mij te kunnen inzetten voor alle soorten vrouwen!

Wat zou je nog aan jezelf willen verbeteren?
Praten voor een publiek of grote groep blijf ik nog steeds spannend vinden. Ik zou dus graag willen leren om mij niet te laten belemmeren door mijn zenuwen.

Wil je tot slot nog iets kwijt?
Ik wil vrouwen inspireren om zich niet te laten weerhouden door leeftijd of door perfecte schoonheidsidealen! Durf groot te dromen en werk hard om je dromen waar te maken. Alles is mogelijk zolang je erin gelooft! Verder wil ik de lezers oproepen om zich uit te spreken over huiselijk geweld. Meer informatie hierover kunnen ze vinden via deze link.Meer weten met Valentia?
Website
Facebook
Instagram (persoonlijk)
Instagram Modelsnetwork.nl
Persoonlijk boodschap


Fotocredits: Hans Lachman (foto 1), Menno van Kriekingen (foto 2), Frits van Onzen (foto 3) en Sara T Photography (foto 4)
Hairstylist:  La Petite Coiffeuse (foto 1 en 3) en Cynthia Toorn (foto 2)
Make Up Artist: Visagie Cataleya (foto 2), en Seya Visagie (foto 4)Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten