Interview met EsmeeAnne de Meulmeester – finaliste Mrs Netherlands Universe

‘Laat je niet belemmeren door je beperking.’ Aan het woord is EsmeeAnne de Meulmeester. Zij doet dit jaar mee met de Mrs Netherlands Universe 2021. Deze verkiezing draait niet alleen om beauty maar vooral om de inhoud! Mrs Universe zet zich wereldwijd in voor vrouwen die slachtoffers zijn geworden van huiselijk geweld. RBM Media nodigt EsmeeAnne uit voor een gesprek over onder andere  haar achtergrond en over Mrs Netherlands Universe 2021.

Kun jij jezelf voorstellen?
Mijn naam is EsmeeAnne de Meulmeester. Ik ben geboren in Amsterdam, maar ben opgegroeid in Giesbeek. Ik woon nu op mezelf in Zevenaar, maar wel begeleid want ik heb namelijk epilepsie ,waardoor ik meer begeleiding nodig heb met bijvoorbeeld de medicatie die ik moet innemen. In mijn vrije tijd sport ik veel. Ik doe bijvoorbeeld aan triatlons, hardlopen (wedstrijden) , open water zwemmen en mijn allergrootste passie….wedstrijdzwemmen. Mensen noemen mij ook wel een sportjunkie en een echte doorzetter!

Wat wilde je later worden toen je jong was? 
Haha, dat is een hele grappige vraag. Als je dat in de klas vroeg vroeger, hoorde je bijna altijd hetzelfde. Dokter, dierenverzorger…Maar bij mij was het toch iets specialer haha. Ik zei altijd toen ik jong was “ ik wil een topzwemster worden!” omdat ik dus heel veel zwom. Toen ik erachter kwam dat ik daar geen brood mee zou gaan verdienen stond er altijd heel standaard in elk vriendenboekje hetzelfde.. “Later wil ik Donald schepper worden”  Daarmee bedoelde ik frietschepper van de McDonalds haha.

Uit welk nest kom je? 
Ik heb 19 jaar  met mijn vader en moeder in Giesbeek gewoond. Ik ben enigskind door gezondheidsproblemen van mijn moeder. Natuurlijk vond ik dat vroeger soms lastig omdat bijna al mijn vriendjes en vriendinnetjes broertjes of zusjes hadden. Maar mijn moeder betekent heel veel voor mij, en ik zou haar voor geen goud willen missen. Bovendien doordat ik enigs kind ben, heb ik altijd leuke dingen kunnen doen en ben ik mijn passies achterna gegaan. Want had ik een broertje of zusje gehad, denk ik dat mijn moeder niet elke wedstrijd kon mee gaan. 

Mijn ouders hebben het vroeger het erg lastig gehad. Door mijn epilepsie ben ik als ik een aanval heb niet mijzelf. Dan heb ik een korsluiting in mijn hersenen en dan gaat voor mij het licht uit. 8 Jaar geleden had ik met oud & nieuw een epileptische aanval van 6 uur lang. Met ambulance en al naar de eerste hulp waarbij de doctoren tegen mijn ouders zeiden “als ze er niet snel uit komt, kan het zijn dat ze in de aanval blijft en er niet meer uitkomt”. Als ouders zijnde is dat natuurlijk verschrikkelijk om te horen! Daarom ben ik erg blij dat mijn ouders altijd achter mij staan en er in goede én slechte tijden voor mij zijn.

Wat doe je in het dagelijks leven qua werk? 
Ik werk nu al 4 jaar lang met veel plezier bij Van Der Valk hotel in Duiven. Nu hoor ik u denken “huh, net had ze het nog over de McDonalds” Nou , vanaf mijn 12e ongeveer zat ik in het Nederlands team van wedstrijdzwemmen. Door vele mooie wedstrijden heb ik veel hotels gezien. Amsterdam, Eindhoven, Drachten, Antwerpen..oftewel, veel hotels. Altijd als ik bij een Van der valk Hotel was, zat ik te fantaseren hoe dat zou zijn. Werken bij zo’n mooi hotel. 4 Jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij Van Der Valk Hotel Duiven en nog steeds werk ik er met plezier. En met veel plezier kan ik u ook vertellen dat ik anderhalf jaar lang heb gewerkt bij de McDonald’s, en in het begin als frietschepper haha. Toen ik een halfjaar werkte bij Van Der Valk kreeg ik aangeboden dat ik er Fulltime kon werken. Toen heb ik ontslag genomen bij de McDonald’s. En nu… werk ik met heel veel passie bij Van Der Valk.

Waar haal jij je meeste voldoening uit met je huidige werk? 
Ik haal heel veel uit voldoening uit de dankbaarheid van de gasten. Dat ze een lekker ontbijt krijgen en dat ze lekker een dagje of middagje plezier kunnen beleven. Ook haal ik voldoening uit alle uitdagingen die ik hier krijg. Zo begon ik bij het Luik lopen. Dat is dat je de gerechten af laat maken en ze weg loopt naar de gasten. En nu mag ik binnenkort wijk lopen en  mensen helpen aan tafel! Ook vind ik het heel mooi om te zien hoeveel ze vertrouwen hebben in mij.

Had je er vroeger van gedroomd om aan schoonheidswedstrijden mee te doen?
Heel eerlijk, is dat eigenlijk nooit in mij opgekomen. Ik was een meisje die eigenlijk dag en nacht bezig was met sport. Wél heb ik ALTIJD graag op de voorgrond gestaan, tot ergernis van mijn ouders haha. Als we bijvoorbeeld op vakantie waren en we keken naar een voorstelling en ze vroegen wie er jarig was, stak ik echt áltijd mijn hand op. En dat terwijl ik niet eens jarig was. Maar ja…ik stond toch op het podium haha.. En het erge is nog dat ik toen zelfs nog maar 3 jaar oud was. Ook heb ik altijd al van de camera gehouden. Werd er een foto gemaakt dan zorgde ik altijd wel dat ik vooraan stond en goed te zien was.

Wel heb ik toen ik een jaar of 5 of 6 jaar was, model gestaan voor brillenwinkels. Op mijn 7e heb ik wel nog mee gedaan een casting om model te staan bij de Shoeby , maar daar ben ik helaas niet doorheen gekomen. Nadat ik te horen had gekregen dat ik het niet was geworden, hadden mijn moeder en ik besloten om te focussen op school.

Je gaat meedoen met Mrs NL Universe 2021. Kun je daar iets meer over vertellen? 
Ik voel me vereerd om mij als finaliste van SuperModel Universe Nederland 2021 te mogen  noemen. Mrs Netherlands Universe 2021 is een verkiezing voor vrouwen vanaf een leeftijd van 18 tot 24 jaar. En voor vrouwen vanaf 25 jaar en ouder, die getrouwd en kinderen mogen hebben. Gedurend een halfjaarlijkse traject word je klaar gemaakt  door middel van trainingen, opdrachten en  fotoshoots voor de grote finaledag op 6 juni in Den Haag. Tijdens dit traject worden verschillende vaardigheden getest en competenties ontwikkeld. Mrs Netherlands Universe 2021 is gekoppeld aan het goede doel: Stop Domestic Violence Against women, (huisgeweld tegen vrouwen) . Zo bieden we vrouwen die gevlucht zijn van huis omdat ze zijn mishandelt ,hulp. Door middel dat we spullen inleveren  die wijzelf niet meer gebruiken in te leveren.

Wat is jouw persoonlijke drive geweest om aan Mrs NL Universe 2021 mee te doen? 
Door de Corona was er minder werk en helaas ook geen sport. Medio mei 2020, werd ik door een beginnende fotografe gevraagd of ik voor haar camera zou willen staan, om haar site te vernieuwen. Natuurlijk heb ik dit met beide handen aangepakt en zo is het balletje gaan rollen…

Zoals ik u al eerder vertelde, heb ik epilepsie en krijg heel vaak te horen dat ik iets niet kan door mijn beperking. Ik laat mijn beperking mij niet belemmeren om ergens voor te gaan! Mijn drive is dan ook om te laten zien aan íedereen dat ondanks je beperking je ver kan komen als je er voor gaat en het je vrijheid niet laat belemmeren. Ik zal altijd eerlijk zijn wat betreft mijn beperking omdat ik ook vind dat de taboe eraf moet!

Wat verwacht je van deze competitie? 
Ik verwacht naast heel veel plezier en gezelligheid, mooie nieuwe contacten te leggen en herinneringen voor levenslang. Wat is er mooier dan aan herinneringen, dat is ze te maken! En natuurlijk weet ik dat ik weer heel veel leer, zeker mijn eigenwaarde.

Hoe bereid jij je voor op het event?  
Ik bereid mij voor door goed voor mezelf te zorgen. Gelukkig eet ik altijd gezond, en ik kijk nu veel filmpjes wat betreft houdingen en reacties. En door die verschillende te bekijken, creëer  ik mijn eigen style. Gelukkig krijg ik hulp van de plaatselijke danslerares en van de organisatie krijg ik ook veel tips & Trics.

Wat zijn de leuke kanten aan de voorbereiding van het event? 
Vooral de nieuwe contacten, bijzondere ervaringen en ook de do’s en de donts .

Wat vind je minder leuk om te doen in de voorbereiding op het event? 
Ik vind het lastig om te lopen op muziek, maar ondertussen begin ik het steeds meer onder de knie  te krijgen, waar ik erg trots op ben. Ik merk aan mezelf dat ondanks ik er meer tijd voor nodig heb, ik wel meer vertrouwen krijg omdat het steeds beter gaat.

Wat is het eerste wat je doet als jij de titel wint? 
Ik weet heel goed dat ik dit niet alleen kan. Ik zou direct mijn directe sponsore enorm bedanken, en natuurlijk mijn ouders die dag en nacht voor mij klaar staan. Zonder hun kon ik deze weg naar de finale niet bereiken.

Wat zijn je toekomstdromen/doelen? 
Ik hoop door met mijn drive een voorbeeld te zijn , om te laten zien dat je je beperking niet moet laten belemmeren in dingen , acties wat jij leuk vind! Ik hoop verder dat de wijsheden die ik nu heb geleerd, en leer,  mij in de toekomst van dienst zijn. Ik denk dan ook aan .. op het werkgebied bij Van Der Valk.

Wat is je belangrijkste levensles geweest? 
Door fouten leer je. Vraag hulp om verder te komen en wat ik áltijd zal blijven zeggen: laat je niet belemmeren door je beperking. Ga ervoor, en ik , ik ben meer dan alleen epilepsie!

Heb je een rolmodel? En waarom zie je diegene als voorbeeld? 
Ik raak erg geïnspireerd door Nicolette van Dam, hoe zij zich inzet door soms kleine acties wat enorm groot kan worden. Door al haar inzet, overal het maximum uit te halen en daarnaast een warme persoonlijkheid als uitstraling, betrokken en niet haar roots vergeten, door hard te blijven werken voor haar eigen zaak ondanks de corona prikkelingen.

Wat geeft jou inspiratie? 
Terug te kijken op alles wat ik bereikt heb, wat eigenlijk niet zou kunnen. Bijvoorbeeld .. ondanks de epilepsie heb ik open water gezwommen. Nu doe ik een Van der Valk Opleiding tot Gastvrouw. Deze acties geven mij veel kracht om te laten zien dat er meer kan als je er maar voor gaat!

Connecten met EsmeeAnne?
Instagram
Facebook

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten