Winnie Cheung – Featured model

In featured models richten wij de spotlight op inspirerende powerladies die model willen worden of dit al zijn. Sommige werken als fashion model, anderen staan voor de eerste keer voor de camera. Mooie, slimme, aantrekkelijke en stuk voor stuk geweldige vrouwen die weten wat ze willen. Deze keer is het de beurt aan de Haarlemse Winnie Cheung.

Wie is Winnie Cheung?
Ik ben Winnie Cheung, 29 jaar, werk als Expert Assistant en kom uit Haarlem. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om boeken te lezen, muziek te luisteren, koken (nieuwe recepten uitproberen), ergens dineren, sporten en tijd doorbrengen met mijn familie/vrienden.


Jij wil iets doen in de modellenwereld. Hoe is dat verlangen ontstaan?
Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met fashion en uiterlijke verzorging. Vanwege mijn Aziatische achtergrond heb ik vroeger mijn passie in de fashion- en beauty wereld helaas niet echt verder mogen ontwikkelen. Uiteindelijk ben ik toch mijn passie gaan volgen! 

In het verleden had ik al wat ervaring met modellenwerk, miss verkiezing en foto- en videoshoots, omdat ik gescout werd op straat en ingeschreven sta bij castingbureaus. Ook heb ik promotiewerk gedaan op beurzen/evenementen en op een festival als oosterse godin een parade gelopen. Vorig jaar heb ik mijn make-up certificaat behaald en was ik bezig om mijn portfolio uit te breiden. Ik heb vrij veel werk gedaan voor fotoshoots, feestjes, een fashion show en ben ik naar beauty events geweest. Zo ben ik in contact gekomen met onder andere fotografen, kapperszaken, beautysalons etc. Ik kreeg van fotografen vaak de vraag of ik niet zelf voor de camera wil staan en sindsdien heb ik modellenwerk weer opgepakt.

In welke genre van de modellenwereld wil je doorgroeien en waarom?
Ik voldoe niet aan de ‘standaard maten’ van een model. Ik vind mezelf meer een commercieel model in de beauty en lifestyle branche. Hier kan ik mij dan ook helemaal in vinden.

Wie zijn jouw rolmodellen als et gaat om modellenwerk?
Ik heb geen specifieke personen als voorbeeld. Ik haal inspiratie via Social Media van verschillende vrouwen en modellen in het algemeen die ik zelf bewonder. Ook vind ik plus-size dames mooi!

Wat vind je leuk aan modellenwerk?
Voor de camera kan ik mijn passie, emotie en gevoel uiten door verschillende looks en outfits te combineren. Ik hoop anderen hiermee te kunnen blijven inspireren. Ik maak vaak mee dat er meisjes en dames naar mij toe komen om advies te vragen over bepaalde kledingstukken, schoenen, haar en make-up. 

  
Wat is de leukste fotoshoot die je tot nu toe hebt gedaan, en waarom?
Ik vind de buitenshoots het leukst, vooral als het mooi weer is. Ik voel dan wat vrijer, je kunt makkelijk ergens naartoe lopen en meer spontane foto’s maken.


Kun je een photoshoot belichten die heel bijzonder voor jou is?
Door mijn eigen stijl ben ik opgevallen en benaderd door fotografen via Social Media. Er was een goede voorbereiding. Van tevoren werd er besproken wat voor foto’s er gemaakt zal worden en wat ik ervan vond. Daarbij werd er een bijpassende moodboard (soort kleding, haarstijl, make-up, sieraden en soort foto’s/vibe) gemaakt. Er werd besproken wat er verwacht wordt van de fotograaf, hoe te werk gaan, verwachting van het model, locatie en eventuele bijzonderheden. Ik was in het begin een beetje nerveus, maar na een paar minuten was dat alweer weg. De samenwerking met de fotograaf ging erg soepel en de foto’s waren goed gelukt! Ik kreeg veel complimenten op de foto’s en ben er heel tevreden mee.

Laten wij praten over je persoonlijke kledingstijl. Hoe kleed je je voor castings, een avondje stappen en je dagelijks leven?
Voor castings kleed ik mij smart casual, basic. Voor een avondje stappen meestal een leuk jurkje en hakken en mijn dagelijks leven verschilt het vaak. Afhankelijk van mijn mood maar meestal wel netjes, casual chic.

Wat zijn je lievelings fashionmerken?
Ted Baker, Guess, Topshop en Levi’s. Jimmy Choo voor schoenen


Als je gaat shoppen, doe je dat liever alleen of met vriendinnen?
Gezellig met vriendinnen

Als je een toverstokje had en een droom in vervulling zou kunnen laten gaan… wat voor droomopdracht zou je dan wensen?
Ik zou wensen dat mijn wens natuurlijk wel vervuld kan worden. Dat alle leven met respect wordt behandeld en dat ze in hun eigen waarde worden gelaten.  Gezondheid en welvaart voor iedereen, begrip voor een ander en dat iedereen dezelfde taal spreekt.


Photocredits: Frits van Onzen (fotonr 1, 8 en 9), Hans Lachman (fotonr 9) , Danique Fafianie (fotonr 4) en Photo Glamour Studio (fotonr 2 en 3)
Make-up & hair door Gitte Reindse (fotonr 4)

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten