Inspirator Shantie Singh

In de artikelreeks ‘Waar krijg jij energie van?’ geven wij vandaag het woord aan Shantie Singh. Shantie is een veelzijdige inspirator die naast haar werk als creatieve bestuurskundige haar tijd vult met onder meer schrijven, theater maken en het empoweren van vrouwen. In dit artikel benoemt Shantie vijf dingen die haar een positief gevoel geven.

Met passie schrijven en ‘maken’, iets wat er nog niet was realiseren  
Energie geven, geeft ook energie. Ik werk met passie en enthousiasme aan het ‘maken’ van nieuwe dingen. Het meest spannende om te maken voor mij is een verhaal. Voor een boek, voor een column, een theaterstuk of voordracht, maar ook een beleidsplan om te werken aan vrouwenrechten. Overal zit een verhaal in. Iedere keer weer probeer ik het voor mij beste verhaal te vertellen en hoop ik mensen te raken. Vaak is het moeilijk en echt worstelen. Een kwestie van proberen, en nog eens proberen, schaven en weer opnieuw bijschaven.  Maar als het lukt en ik ben er tevreden mee, geeft dat een enorme energie boost. 

Performen/verhalen vertellen
Het podium heeft iets magisch. Als het vanaf het podium lukt om mensen te raken met je woorden en optreden, geeft dat een onbeschrijflijk gevoel. Het is alsof dan alles ‘aangaat’, al je zintuigen op scherp komen te staan. Dan geef je alles en zit je helemaal in het moment. 

Maar ik krijg ook energie van een podium geven aan verhalen. Een meisje of vrouw die eindelijk haar stem vindt en zich durft uit te spreken met haar verhaal, omdat ze beseft wat ze waard is. Dat is zo ontzettend mooi en krachtig.  

Verhalen lezen en horen (‘echt’ luisteren) 
Een van de belangrijkste manieren voor mij om op te laden: verhalen lezen, verhalen horen. Vooral de verhalen die je niet vaak hoort. Verborgen verhalen. Die vind ik het meest waardevol. Als ik zulke verhalen mag lezen of horen, voel ik me geïnspireerd, dankbaar en energiek. Alsof het universum me een geschenk gaf. 

Dansen en sporten 
Vroeger heb ik veel gedanst en opgetreden. En nog steeds hou ik ervan. Opgaan in het ritme van de muziek, je lichaam daaraan overgeven en vooral veel plezier hebben. Zonder dansen en sporten kan ik niet. Het is de manier voor mij om fysiek en mentaal fit te blijven, met stress om te gaan en om energiek verder te werken aan je plannen. 

De schoonheid van liefdevolle stilte
Ik krijg ontzettend veel energie als ik samen ben met mijn man Munish. Quality time met mijn liefde is een energie booster, daar kan niets tegenop. Ik krijg daar ook altijd veel nieuwe ideeën van. Reizen doen we ook veel samen. Dat kan een trip naar India zijn, maar ook een wandeling in de natuur of op het strand. Dan kan alles in perfecte harmonie vallen. Een schone, liefdevolle stilte, waarin tegelijkertijd zoveel passie huist.


SHANTIE SINGH IN HET KORT

Ik ben Shantie Singh en ik ben schrijfster, theatermaakster, columnist, storytelling fashionista en een creatieve bestuurskundige. Ook wel bekend als ‘glambtenaar’.

De rode draad in al mijn werk is de kracht van verhalen, verbeelding en de impact van woorden. Ik hou ervan om onzichtbare verhalen zichtbaar te maken en heb een zwak voor de ‘underdog en de stille heldinnen’. Omdat zij vaak de mooiste en meest krachtige verhalen met zich meedragen. Thema’s zoals identiteit, diversiteit, vrouwenrechten- en emancipatie staan vaak centraal in mijn werk. Het is mijn passie om de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

In 2015 kwam mijn debuutroman Vervoering uit bij uitgeverij De Geus. Een familiekroniek over vier generaties vervoerd over drie continenten in de landen India, Suriname en Nederland. Dit jaar verschijnt mijn 2de roman De Kier ook bij uitgeverij De Geus. Een politieke literaire roman en liefdesverhaal tegelijk en het speelt zich af in Rotterdam. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer het gaat over de kracht van kwetsbare vrouwen. Het gaat over de stille heldinnen, de verborgen vrouwen. De pijn die zij dragen, maar vooral ook de kracht die hierachter zit. 


Meer informatie over Shantie Singh
website
linkedin
Instagram
Twitter
Youtube

1 thought on “Inspirator Shantie Singh

 1. 1. Je opent een zin die prikkelt tot verder lezen.
  2. Je pakt onderwerpen (thema’s) goed aan en bewandel geen zijpaadjes.
  3. Je beperkt je tot de kern. Kort, krachtig en met voorbeelden.
  4. Stukken van jou zijn apart, eigenzinnig, kleurrijk en je laat je eigen licht op een kwestie schijnen
  5. Je mengt een verhaal met een mening.
  6. Je beschrijft een conflict, bijvoorbeeld actuele of dagelijkse werkelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *