Ondernemer Rukshana Mohabbat

Ik ben Rukshana Mohabbat, ondernemer en moeder.  Ik ben 5 jaar geleden voor mezelf begonnen. Daarvoor werkte ik bij  corporate en overheidsinstanties en heb ik veel diverse rollen vervuld. Ik heb heel veel meegemaakt en ik ben blij dat ik het heb mogen ervaren. Want hierdoor heb ik mijn eigen talenten ontdekt. In deze reis heb ik me kennis eigen gemaakt om mensen verder te helpen. Ik hoop ook met mijn energie gevers jou als lezer te inspireren en op onderzoek uit te gaan wat ze voor jou kunnen betekenen! 

Persoonlijke groei (Mentale energie) 
Wat ik echt superleuk vind is leren en mezelf blijven ontwikkelen. Kennis vergaren keeps the mind young & feeds the mind. Je bent dus nooit uitgeleerd, maakt niet uit hoe oud je bent. Het begon bij mij op een jonge leeftijd dat ik overal wel vraagtekens over had. Maar ik volgde de gebaande paden en wist diep van binnen dat ik meer kon en wilde bereiken in het leven. Ik kocht mijn eerste boek met mijn geld dat ik zelf had verdient. Ik ben naast mijn werk en gezin altijd blijven studeren om me elk jaar verder te ontwikkelen op mijn werkgebied. De laatste 10 jaar ben ik me gaan richten op specifiek inzicht in mezelf. Door zelfhulpboeken te lezen, seminars te volgen (bijvoorbeeld Tony Robbins, Zig Zaglar & Darren Hardy), online studies te volgen, trajecten met coaches, systemisch coaching & NLP. Ik luister graag podcasts en luisterboeken om meer inspiratie op te doen. 

Ik heb geleerd om bepaalde routines in mijn dag in te bouwen door tijd te nemen voor mezelf en dankbaarheid te tonen. Dit doe ik door te schrijven van mijn dagelijkse positieve affirmaties, intentie, focus en mijn inzichten. Zelfreflectie is belangrijk om me verder te ontwikkelen. Dit is ook meteen mijn drijfveer en extra motivatie om door te gaan. 

Tip: onderzoek bij jezelf hoe jij je persoonlijk wil ontwikkelen en begin met 1 stap per dag.

Vraag: welke momenten in je leven zijn belangrijke keerpunten geweest en ben je trots op? 

Yin Yoga (Fysiek & Emotionele energie) 

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met Yin yoga tijdens een proefles. Ik kende deze vorm van yoga niet en wist niet zo goed wat mij overkwam. Ik merkte dat mijn lijf oververmoeid was en dat ik dit niet in de gaten had. Met yin yoga leerde ik weer mijn lijf te voelen en mezelf rust te gunnen. Ik voelde hoe ik in balans kwam en het ook fijn vond om niet in mijn hoofd bezig te zijn. Ik had minder stress en kon weer een betere balans voelen. 

Omdat ik gefascineerd raakte over het herstel en hoe je jezelf kon helen ben ik me gaan verdiepen door de teacher opleiding te gaan volgen. Ik leerde meer over het fysieke lichaam, subtiele energie, Qi-gong ademhaling en meditatie. Ik bleef elke week les volgen omdat ik mijn energie in me lijf oplaadt. Het gevoel dat je connectie maakt met jezelf, je innerlijke wereld en tot rust komt is onbeschrijflijk. Op een gegeven moment ben ik in de sportschool les gaan geven wat mij ook super veel energie geeft. Aan het einde van de les de rustige energie en opgeladen gezichten te zien is onbetaalbaar.

Tip: begin met 1x per dag een minuut stil te staan bij je bewuste in en uitademing.

Vraag: wat heeft je lijf nodig als je écht zou luisteren? 

Bidden en meditatie (Spirituele energie)
Ik haal mijn dagelijkse rust en energie uit mijn gebed. Ik ben moslima; vijf keer het gebed verrichten is mijn fundament in mijn leven. Ik geloof dat dit mij altijd een stabiele energie heeft gegeven waar ik heel dankbaar voor ben. 

Ik ben steeds meer mindful gaan leven en heb mij ook gericht op meditatie en ademhaling. Ik vond het bijzonder hoeveel impact de ademhaling had op mijn leven. De rust die het me geeft, het besef dat ik in het hier en nu ben en dat alles vanuit hier verder komt, geeft me het vertrouwen in het levensproces. Ik heb veel in mijn hoofd en vanuit ego geleefd en het moment dat ik vanuit mijn innerlijke wezen begon te handelen veranderde er heel veel in mijn leven. 

Tip: als je wakker wordt of gaat slapen, sta stil bij 3 dingen waar je dankbaar voor bent.

Vraag: wat is voor jouw spiritualiteit en/of zingeving? 

Verbinding

De laatste jaren ben ik meer tot rust gekomen in mezelf en dit is ook zichtbaar voor anderen om me heen. Meer accepteren en tevreden zijn. Vanuit rust aan de slag in plaats vanuit weerstand.

Waar ik altijd blij van word is in de energie naar mijn coachees en studenten in mijn werk. Als je iets doet waar je dag in, dag uit blij van wordt omdat je zo achter je missie staat, dat is naar mijn mening een en al energie. 

Tip: plan regelmatig me-time in om in verbinding te zijn met jezelf.

Vraag: Wie in jouw omgeving straalt energie uit? Onderzoek eens wat zou kunnen bijdragen in jouw energie.

Creativiteit 

Verschillende dingen doen in mijn dag en in mijn business, daar word ik blij van als multi-potential. Mijn creativiteit inzetten in mijn werkwijze en nieuwe programma’s te creëren. 

Ook bij een groep vind ik het leuk om interactief en met creativiteit aan de slag te gaan. Ik heb een bagage aan ervaring, tips en tools om tot resultaat te komen. En daarbij is improviseren wel het allerleukste.

De creativiteit aanwakkeren bij mijn kinderen is voor mij belangrijk. Ik wil dat ze geloven wie ze zijn en waar ze voor staan. Ik geloof in focus op je talenten en doen wat je leuk vindt. Follow your dreams.

Tip: vraag aan iemand die jou als kind kende wat je leuk vond om te doen.

Vraag: Waar ben jij van nature goed in en word je blij van? 


Wie ben ik?

Ik ben Rukshana Mohabbat, 41 jaar, getrouwd met Zameer en samen hebben wij de 4 leukste kinderen: Aaliyah, Sana, Jaiyana en Diyn! Ik vind het leuk om te lezen, creatief bezig te zijn, reizen, sporten en yin yoga te doen. In mijn vrije tijd hou ik van samen koken en comedy’s kijken. Belangrijkste elementen in mijn leven: Liefde in mijn gezin & Religie. En we vinden onze ouders heel belangrijk en zien ze ook elke week. Ik sta voor integriteit, respect en vrijheid. 

Wat doe ik? 

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen met Start Defining Yourself. Mijn focus ligt op coaching en training voor professionals met thema’s als diversiteit en carrière vraagstukken. Mijn kracht zit in mindset, luisteren, coachen, organiseren en visie vormen. In 2019 ben ik ook een online platform begonnen www.startacademie.nl met online trainingen op het gebied van carrière, self-care en persoonlijke groei.

In mijn rol als Lifecoach werk ik op basis van systemisch coachen, Neurologisch Linguïstisch Programmeren (NLP) en de wet van aantrekking. 

Met mijn programma’s help ik jou je doelen bereiken in je carrière visie, mindset en juiste balans in je nieuwe leven te vinden. Waar wacht je op om je nieuwe leven te beginnen?

Sinds vorig jaar ben ik mijn eigen podcast gestart, namelijk de Mohabbat Podcast. Mohabbat betekent liefde in Indiaas. Create your life with love. Te beluisteren via Apple Podcast of Spotify.


Connecten met Rukshana
Website Startdefiningyourself
Website Startacademie
Instagram
Facebook
Linkedin

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *