Interview met foodblogger Priya Badeloe

Vandaag in de spotlight: Priya Badeloe. Priya is foodblogger en heeft een grote passie voor koken, eten en alles wat daarmee te maken heeft. “Ik kamp al heel mijn leven met een koemelk- en notenallergie. Hierdoor kan ik niet alles eten wat er om je heen te koop is. Omdat veel mensen mij afvroegen wat ik dan wel at en ik mij ging verdedigen met hoeveel er mogelijk is, kwam het idee anderen te inspireren die zelf ook met bepaalde allergieën kampen.” Vanuit deze visie heeft Priya de website priyalovesfood gelanceerd. In dit interview vertelt zij hier meer over.


Kun je je voorstellen?
“Hi, ik ben Priya Badeloe, 32 jaar uit Den Haag. Ik heb een passie voor alles wat met eten te maken heeft, het maken, het ontdekken en natuurlijk het opeten. Ik woon in het centrum van Den Haag en ben graag met familie en vrienden.  Ik heb Fashion & Design gestudeerd, iets heel anders, hoor ik je al denken. Uiteindelijk ben ik in de marketing gerold. Dit past een stuk beter bij mij.”

Hoe kwam je op het idee om Priya loves food te beginnen?
“Ik kamp al heel mijn leven met een koemelk- en notenallergie en hierdoor kan ik niet alles eten wat er om je heen te koop is. Mijn moeder is erg creatief in de keuken en maakte veel voor mij zelf. Zoals pizza’s en lasagne zonder kaas, heerlijke appeltaart, alles lukte haar wel om aan te passen. Toen ik eenmaal zelf ging koken nam ik veel van haar trucjes over. Omdat veel mensen mij afvroegen wat ik dan wel at en ik mij ging verdedigen met hoeveel er mogelijk is, kwam het idee anderen te inspireren die zelf ook met bepaalde allergieën kampen. Vanuit religie eet ik geen rund- en varkensvlees, dus al mijn recepten zijn ook vrij daarvan. Daarnaast wilde ik ook restaurants uitlichten die goed met dieetwensen omgaan. Ze weten vaak niet hoe blij en gerust je iemand kan maken door het serieus te nemen en er goed mee om te gaan. “

Wanneer ben je Priya Loves Foods begonnen?
“Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen. “

Voor wie is de site bedoeld?
“De site is bedoeld voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je nu houdt van uitgebreid koken, de wereldkeuken, makkelijke keuken, koemelkvrij moet eten of liever uit eten gaat. Op mijn site vind je van alles.” 

Hoe is jouw fascinatie voor voeding ontstaan?
“De fascinatie is pas op latere leeftijd ontstaan. Ik denk dat voeding een leidraad in mijn leven is geweest door mijn koemelk en notenallergie. Ik kon niet zomaar alles eten, moest altijd de verpakkingen lezen en aan iedereen vragen wat erin zat. Mijn moeder nam als kind ook altijd extra mee als we ergens op bezoek gingen, want stel dat ik niks kon eten. Ik begon pas met koken rond mijn 20e! Eenmaal aan de slag vond ik het wel heel leuk. Ik maakte vooral dingen die mijn moeder voor mij maakte die ik niet in een restaurant kon eten, bijvoorbeeld een lasagne zonder melk. Ik begon steeds meer Wereldse keukens te ontdekken en genoot onder andere van de Turkse, Thaise en Marokkaanse keuken. Ik werd nieuwsgierig en ging regelmatig uit eten. Eenmaal thuis wilde ik het ook namaken. Verrasend genoeg lukte het vaak. “

Welk gerecht vind je het leukst om klaar te maken?
“Poeh, dat kan ik niet zo zeggen. Ik maak vaak verschillende gerechten en heb geen favoriet. “

Welk product of ingrediënt mag  absoluut niet ontbreken bij jou in de keuken?
“Bouillonblokjes, olie, uien en knoflook. Dat is de basis van alles!” 

Wat is je meest favoriete keuken en waarom?
“Sowieso Surinaams en Indiaas, maar ook echt wel de Arabische keuken. Je ziet weer, ik kan geen keuze maken. 🙂 “

Kun je iets meer vertellen over de gerechten op je Instagram?
“De gerechten zijn niet allemaal vegetarisch, ik eet alleen geen rund- en varkensvlees. Dit is uit religie. Ik zal daardoor ook niet iets maken voor de blog waar dit inzit, want ik eet het zelf niet.”

De recepten zijn vrij van koemelk en noten, omdat ik hier een allergie voor heb. Zoals al eerder beschreef is dit mijn drijfveer geweest om de website te starten. Mensen inspireren die ook kampen met deze allergieën. En zoals je ziet heb ik een volle website met ruim 200 recepten, allemaal vrij hiervan. Ik werk vaak met vervangers als plantaardige boter en bijv. sojaroom. 

Voor welk gerecht kunnen wij jou ’s avonds voor wakker maken?
“Sushi, mosselen en mama’s roti. Als ik heel eerlijk ben kun je mij wel voor bijna al het eten wakker maken.”

Wat is je meest favoriete drank?
“Wijn!  Ik ben gek op een goed glas wijn. Borrelen gaat bij mij altijd gepaard met lekkere hapjes een goede fles wijn. “

Welke gerecht staat er in je op bucketlist?
“Er zijn een aantal Indiase gerechten waar veel melk gebruikt wordt, die ik nog wel zelf wil proberen. Butter Chicken bijvoorbeeld. Verder ben ik heel benieuwd naar een aantal keukens. Ik probeer altijd nieuwe dingen uit. Ook als ik op reis ga, doe ik van te voren research naar de “Local Dishes”, en wil die dan ook eten als ik daar ben. Mijn bucketlist van dingen die ik wel gegeten heb, maar nog wil zelf wil maken is aardig lang. “

Waar haal jij je inspiratie vandaan bij het bereiden van gerechten?
“Veel recepten ontstaan door de restjes uit mijn koelkast. Dan wil ik er iets anders mee maken en ga ik op onderzoek uit. Sommige recepten ontstaan uit samenwerkingen waarbij ik een ingrediënt of product krijg. Daarnaast raak ik ook geïnspireerd door gerechten die ik elders heb gegeten. Ik kijk veel op Internet en in kookboeken, maar wordt ook beïnvloed door  de trends op Social media.” 

Wat maakt jou foodblog site anders ten opzichte van andere food blogs?
“Ik denk de mix van Wereldkeuken, Surinaamse gerechten en alles zonder melk en noten. Hiermee heb ik (onbewust) meerdere niches te pakken. Daarnaast schrijf ik ook veel restaurant reviews (veel in Den Haag), dus heb ik veel Haagse volgers. “

Wat zijn de toekomstplannen met betrekking tot Priya loves food?
“Ik hoop hier nog heel lang door mee te kunnen gaan. Ik vind het super leuk om te doen, het is echt mijn passie. Hoe meer het groeit, hoe blijer ik word. Ik geniet er nog meer van als ik van lezers te horen krijg dat als ze mijn recept hebben gemaakt en het smaakte. Daar doe je het voor!” 

Wil je tot slot nog iets kwijt aan de lezers?
“Blijf altijd bij jezelf en kijk wat bij jou past. Ik ben deze site begonnen met totaal geen verwachtingen. Hoe dit zo uitgegroeid is, had ik niet durven dromen. Het leuke is als je iets met passie doet, komt het enthousiasme er gelijk bij. “


Connecten met Priya ?
Website  
Instagram 
Facebook 

Heb je iets gemaakt of wil je iets delen? Ik vind het altijd leuk als je een reactie achterlaat. 

Deel dit artikel

1 thought on “Interview met foodblogger Priya Badeloe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *