Creative inspirator Ilidia Medina

Wat geeft mij energie? Op zich een simpele vraag toch? Bij het lezen van deze vraag voel ik dat mijn lichaam een energie boost krijgt en wilt spreken terwijl mijn denken het gesprek wil onderbreken. Oftewel, omdat ik er bewust mee bezig ben blokkeer ik mezelf. Ik ben een energiek persoon en weet van mezelf dat ik met de juiste gedachtegang uit zowel leuke en minder leuke situatie energie kan halen. Kortom, krijg ik energie van alles en nog wat, maar zodra ik het wil gaan ontleden en concretiseren val ik stil. Nu dat ik bewustzijn heb over mijn blokkade, beginnen we terug bij af: uit het hoofd en terug naar het gevoel. Daar waar het gevoel is, ligt ook mijn kern. 

Wat mij energie geeft, heb ik nu ingedeeld in 5 verschillende bronnen. 

Nummer 1: Ik ben wie ik ben en dit is oké. 

Het heeft even geduurd en het is zeker een proces zonder eindpunt, maar mezelf accepteren voor wie ik ben en wat ik wil doen geeft mij zoveel energie. Met deze acceptatie beweeg ik namelijk vanuit mijn kern, puur omdat ik het wil en niet omdat andere verwachten en of willen dat ik me op een bepaalde manier gedraag en of eruit zie. 

Vanuit 100 procent mezelf zijn wil ik ontdekken, geven en nemen. Ik maak en creëer vanuit mijn eigen unieke stem en mijn eigen wil met oog voor mezelf, de ander en de wereld.  Dit is tevens mijn innerlijke motor, een energiebron die niemand mij kan ontnemen.  Deze verantwoordelijkheid ligt volledig bij mezelf en ook ik weet het soms niet, creëer vervolgens angst, chaos, onzekerheid en meer. Doordat ik onder andere mediteer, met mezelf verwen, reflecteer en in de natuur ben tune ik in met mijn kern en krijg ik weer een energie boost. 

Nummer 2: Doei comfortzone 

“Doen of niet doen? Ben het niet gewend, ik ken het niet, maar ga het toch doen”. Na een enkele seconde sta ik te springen als een 5-jarig meisje: “oeh spannend!” Het reizen naar het onbekende geeft mij energie zowel letterlijk als figuurlijk.  Letterlijk reizen naar andere plekken wekt schaamteloosheid en nieuwsgierigheid op: “Ik ken niemand hier, niemand kent mij en ik ken de locatie niet. Tijd voor ontdekking. Figuurlijk, doordat ik uit mijn comfort zone stap, komt er ook een stukje adrenaline bij kijken waar ik enorm van aan ga. 

Nummer 3: Zelfexpressie 
Mezelf uiten door middel van theater en dans, van het zelf lesgeven naar zelf les krijgen.  Soms, sluit ik ook mezelf op in een donkere ruimte met muziek en begin ik te bewegen. Mijn lichaam beweegt/spreekt op haar eigen manier. Geen oordeel, geen prestatie, alleen het zijn in het moment. Ben zo in het moment dat ik niet bezig ben met mijn to do lijst, mijn zorgen en verantwoordelijkheid, ik kan volledig loslaten. 

Nummer 4: Food is life and Food for thought
Mezelf voeden op verschillende manieren: 

Manier 1: Hongerig voor kennis. Mezelf voeden door het lezen van boeken, het bezoeken van een musea, (film)theater, luisteren naar de ander en meer. 

Manier 2: Waar eten is en al helemaal gratis eten ben ik te vinden, haha. Ik geniet zoveel van eten: alleen, samen met de mensen waar ik van houd, met mensen die ik net pas leer kennen, thuis eten, buitenshuis eten, noem maar op! 

Je bent wat je eet en het lichaam is een instrument dat voeding nodig heeft om te functioneren en ontwikkelen. Ik zeg altijd: “food is life a lesson and a blessing”. Mezelf bijtanken met kennis, voeding en mijn waardering uitspreken. 

Nummer 5: Haal adem
Als kind werd ik een mier genoemd, kan namelijk niet echt stil zitten. Spring van het ene al meteen door naar het andere. Zowel fysiek als mentaal vraag ik veel van mezelf en vergeet dan te rusten. Alles wat ik tot nu toe heb gezegd heeft geen zin als ik fysiek en mentaal op ben. Adem en rust momenten vinden en daar ook écht de tijd voor nemen is mijn start om mezelf te kunnen accepteren, uitdagen, uiten en voeden. 


ILIDIA MEDINA
Ik beweeg vanuit mijn kern, kwetsbaarheid, koppigheid met een dosis aan impulsiviteit. Mijn naam is ilidia Medina, ben 22 jaar, geboren in Nederland met Kaapverdiaanse roots. Als kind werd ik vaak vergeleken met een mier, omdat ik zowel letterlijk als figuurlijk altijd in beweging ben en ik geniet ervan. Ben derdejaars student aan de Bachelor in Dance Education te Amsterdam (AHK) en heb sinds Juli 2020 mijn eigen onderneming genaamd: Speak Up Collective. Een on- en offline platform ter bevordering van persoonlijke ontwikkeling door middel van creativiteit en maatschappelijke/ actuele discussie’s. 

Connecten met Ilidia?
Instagram Ilidia
Instagram Speak Up Collective
Facebook Ilidia
Facebook Speak Up Collective

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *