Inspirator Frank de Bruyn

In het rubriek ‘Waar krijg jij energie van’ richten wij vandaag de spotlights op Frank de Bruyn. Frank komt uit Nijmegen en is naast Public speaker, ook auteur en acteur. Wij geven het woord graag aan hem!

#LetMeBeFrank om mezelf te introduceren,
Hallo allemaal, mijn naam is Frank de Bruyn, inmiddels 46 kalenderjaren jong en vader van twee mixblood kids Jayden en Gianna. Huidig in relatie met mijn Kaapverdische/Surinaamse queen Maria. Men kent mij wellicht als de auteur van de boeken : Niets is wat het lijkt, en Achter de tralies schijnt de zon. 

Mocht dit niet het geval zijn, dan maak ik van deze gelegenheid dankbaar gebruik om het jullie te verwittigen. Ik ben voornemens om mijn boeken samen te bundelen en opnieuw uit te laten brengen in de nabije toekomst, daarnaast ben ik inmiddels bezig met mijn derde boekwerk over mijn leven na detentie.

Tot zover deze korte introductie van mezelf, ik ga snel verder met het omschrijven van mijn vijf voornaamste energiebronnen!

Schrijven

De liefde voor schrijven is ontstaan tijdens het diepste punt van mijn leven. Althans, destijds was het mijn absolute dieptepunt. Momenteel wanneer ik op die onterechte detentie terugkijk, erken ik en omarm ik die periode als misschien wel de belangrijkste periode uit mijn leven. 

Het heeft mijn leven volledig op z’n kop gezet. Doch gebeurt niets zonder reden, alleen is dat op het moment dat dingen je overkomen vaak niet meteen helder.

Wanneer je in een later stadium de balans opmaakt ontdek je pas hoe de situaties die je als negatief ervoer ineens kan zien als de oorsprong van latere ontstane triomfen en inzichten. 

Tijdens mijn detentie heb ik honderden brieven beantwoord van familie, dierbaren en vaak zelfs volslagen onbekenden. De oprechte interesse en aandacht die ik daar uit opmaakte motiveerde mij om elke brief heel uitvoerig te beantwoorden. 

In die tijd ontving ik het boek 400 brieven van mijn moeder van Joseph Oubelkas, dat boek heeft mij tevens geïnspireerd om zelf te gaan schrijven.

Schrijven is mijn therapie en geeft mij echt energie!

Public Speaking

Na die duistere periode die ik zojuist omschreef kwam ik door mijn verhaal een paar keer voorbij op radio en tv. Hierdoor wisten sommige instituten mij te benaderen met de vraag of ik wellicht mijn ervaringen wilde delen op scholen en in groepen als motiverende spreker. 

Hoewel spreken in het openbaar voor de meesten bijna een doodsangst is, heb ik het al vanaf mijn debuut direct omarmd als een werkelijke passie.

Ik stroom over van energie als ik mensen weet te inspireren en te motiveren. Die energetische frequentie die dan ontstaat en weer terug reflecteert is werkelijk het meest geweldige van dat gegeven wat mij altijd is bijgebleven.

Muziek

Naast autobiografische boeken ben ik me later ook gaan ontwikkelen in de woordkunst zoals Poetry en Spoken Word. 

Mijn wordplay verbeterd steeds progressiever en sinds die ontdekking doe ik niets liever. 

Songteksten schrijf ik inmiddels ook en daardoor is de liefde voor muziek nog intenser geworden.

Ik ervaar muziek echt als de emotie die het uitdraagt. Ik ben zelf een hoogsensitieve persoonlijkheid en ik kan echt tranen voelen stromen wanneer ik in die emotie word meegenomen. Alsof mijn hart en ziel synergetisch die energie beleven. 

Music was truly my first love, het barst echt van de energie!

Zelfliefde

Bewust benoem ik zelfliefde i.p.v. liefde omdat het iets is wat ik pas laat heb ontdekt als de beste zelfwaardering die er bestaat.

Liefde verwachten te ontvangen zoals jij het anderen geeft, confronteert veelal met teleurstelling. We kunnen en mogen anderen niet verantwoordelijk houden hiervoor. Wij bepalen toch ook immers zelf hoe we liefde uiten en aan wie.

De mensheid lijdt vaak vanwege de voorwaardelijkheid die aan anderen hun liefde vast zit.

Daarom ben ik heel gelukkig dat die eerder genoemde duisternis licht wierp op een van mijn meest saboterende patronen. Het wegcijferen van mezelf in de hoop dat de aandacht en liefde die ik op anderen projecteerde beantwoord zou worden op dezelfde wijze met dezelfde lading. Onnodig om te bevestigen dat ik steeds weer bedrogen uitkwam nietwaar?

Ik zorg in de eerste plaats dat ik mezelf koester, waardeer en respecteer. Dan voel ik me pas die hele complete meneer en is meteen die intense energie er weer!

Nurture by Nature

Laat me even vermelden dat dit geen chronologische volgorde is van de bronnen waar ik energie uit put. Elke bron is er een die energie geeft op een intense wijze, positive vibes all day everyday!

De natuur is de meest universele energiebron van het universum. Alles is energie zoals men weet. Doch vergeten we regelmatig om een te worden met de natuur, omdat de hectiek van de samenleving ons ervan afleid.

Wandelen in de bossen, langs het water, door weilanden etc. is voor mij een van de beste chargers van mijn lifebattery. 

Spreek met jezelf af dat je consistent tijd maakt voor een natuurmoment. Zodat je snel weer even jezelf bent zoals alleen jij jezelf kent en verwend, pak die energie frequent! 


Mijn energie? Wie levert die? Een voorbeeldje is Poetry Maar zoals ik het leven zie, geeft liefde de meeste energie. Ook al is de liefde er even niet, Vergeet de zelfliefde dan zeker niet. Die energie en sympathy vormen een geheel van synergie. Zo ontstaat perfecte symmetrie, Een beter geheel beleef je niet. Je evenknie geeft je die energie. Ook al voel je het soms heel even niet. Zing vol energie je levenslied. Zorg dat je energiek je leven ziet.
#LetmebeFrank


Meer weten over Frank de Bruyn?
Facebook
Facebook #LetmebeFrank

1 thought on “Inspirator Frank de Bruyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *