De favorieten van Mrs Netherlands Universe 2019- Léonne Henkelman

In juni kon Léonne Henkelman haar geluk niet meer op: zij werd toen gekroond tot Mrs Netherlands Universe 2019. Léonne stond in Den Haag met 24 andere deelneemsters in de finale van de landelijke verkiezing.  Uiteindelijk ging zij met de felbegeerde titel naar huis. Léonne mag dit jaar nog Nederland vertegenwoordigen tegenover 85 andere landen in China. RBM Media had een fijn gesprek met de mooie winnares en vroeg ook naar haar favourites.

Kun je je voorstellen?
‘Mijn naam is Léonne Henkelman, ben 28 jaar en woon in Almelo.  Daarnaast ben ik moeder van twee prachtige kinderen: een zoon van 5 jaar en een dochter van 3 jaar. In het dagelijks leven verzorg ik lessen godsdienst/levensbeschouwing aan de onderbouw op CSG Het Noordik in Vriezenveen. Daarnaast studeer ik nog theologie op Hogeschool Windesheim om mijn bevoegdheid als docente te behalen.  Ook werk ik als commercieel model. Dat is toch wel wat ik het allerliefste doe. Acteren, presenteren en modellenwerk  zijn altijd mijn grootste passies geweest!’

Hoe zou je je omschrijven in drie woorden?
Ambitieus, perfectionistisch en chaotisch.

Waar kunnen we je ’s nacht voor wakker maken?
Ik houd van slapen, dus laat mij maar lekker dromen! Maar als ik toch iets moet bedenken, dan denk ik aan een vakantie, lekker knuffelen of als iemand mij echt nodig heeft.

Wie is je grootste voorbeeld?
Ik ben nooit het type geweest dat echt tegen iemand specifiek op keek. Ik zie altijd in iedereen wel iets moois waarvan ik kan denken:  had ik dat maar! Bijvoorbeeld meer geduld of meer talent. Ieder mens kan wat dat betreft wel een voorbeeld voor mij zijn. 

Totdat bij mijn zoon het syndroom 22Q11.2 geconstateerd werd. Ondanks de verschillende problematiek en moeilijke start waar hij door heen is gegaan, heb ik altijd vol verwondering naar zijn vrolijke, lieve en optimistische houding op gekeken. Als ik naar hem kijk, besef ik elke keer weer dat je als mens altijd de keuze hebt om van het leven te genieten. Ondanks je situatie of je mankementen.

Je hebt altijd de keuze om van het leven te genieten. Ondanks je situatie of je mankementen.

Wat zou je het liefst mee willen nemen  naar een onbewoond eiland?
Is een boot toegestaan?  Haha, ik zou er toch op een dag weer van af willen komen! 

Waar ben jij bijzonder trots op?
Ik wil mijn leven niet zo invullen dat het alleen maar om mezelf draait.  Bijvoorbeeld ik doe modellenwerk. Maar ik werkte daarnaast ook in de psychiatrie voordat ik het onderwijs in ging. De combinatie tussen ‘iets voor mijzelf’ en ‘iets voor een ander’ geeft mij voldoening.

Commercieel modellenwerk is voor mij wel extra speciaal. Ik ben er trots op dat ik ondanks mijn lengte (1,68 meter) toch ben geboekt op plekken waarvan men dacht dat het niet haalbaar voor mij zou zijn omdat ik niet de geschikte lengte zou hebben. Zo heb ik  shows gelopen in het Louvre, in Ahoy en in de Rai. Ook stond ik  op de cover van magazines en verschillende campagnes. En als klap op de vuurpijl mag ik  eind dit jaar Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereld finale van Mrs Universe 2019 in China. Wie had ooit gedacht dat deze kleine dame dat allemaal voor elkaar kon krijgen?

Wat is je favoriete levensmotto?
Voor mij is dat: ‘Laat liefde altijd de boventoon voeren.’   Wat dit voor mij betekent, is dat ik in al mijn keuzes altijd vanuit liefde wil proberen te handelen. Niet  vanuit eigenbelang of nog erger, egoïsme. Ook betekent dit dat wanneer mensen mij misschien te kort doen, ik dit nooit met haat wil bestrijden. 

Waar ben jij sterk in?
Plannen, organiseren en uitvoeren! Niet alleen dromen maar ook daadwerkelijk doen!

Wat zou je aan jezelf willen verbeteren?
Ik zou wat minder streng voor mijzelf willen zijn. Ik kan mijzelf behoorlijk veel ‘moetjes’ opleggen. Ook zou ik willen blijven werken aan mijn onzekerheden.

Wie had ooit gedacht dat deze kleine dame dat allemaal voor elkaar kon krijgen?

Waar shop jij het liefst?
Online! En dan met name bij internationale webshops, al vind ik het ook heerlijk om citytrips te maken en daar mijn slag te slaan. 

Wat is je favoriete film?
Jaren geleden was het absoluut Annie en ook  The sound of music en later The Notebook. Tegenwoordig ben ik meer van de spannende series,  zoals GOT, Ozark & Breaking Bad. 

Wat is je favoriete muzieksoort?
Soul, jazz , r&b en gospel. Wat mensen misschien minder snel verwachten is dat ik ook heel graag naar The Casting Crowns luister, een christelijke rockband. Zij combineren uitdagende nummers met serieuze boodschappen. Ook brengen ze onderwerpen en vragen ter sprake waar men zich liever van zou willen distantiëren.

Wat is je favoriete kleur?
Mensen die mij kennen, zouden zeggen: ‘poeder roze’. Dat is  eigenlijk gewoon een oudroze wittige kleur, maar ik houd ervan.

Wat is je favoriete merk?
Ik ben niet echt een merkenmeisje. Ik  hecht meer waarde aan kwaliteit dan aan trends. Echter, er zijn bepaalde dingen waarbij ik liever kies voor de wat luxere merken, zoals bij  make-up.

Waar krijg je de meeste energie van?
Nieuwe uitdagingen! Ik ben iemand die altijd een uitdaging nodig heeft en absoluut niet gelukkig word van routines.

Wat is op dit moment je grootste droom of ambitie?
Al vind ik het al heel bijzonder dat ik dit (Mrs Netherlands Universe) mag meemaken, is het wel mijn ambitie om het straks te maken in China. En uiteraard een mooie titel mee naar huis te nemen! Los van Mrs Universe zou ik ook altijd nog eens een rol willen spelen in een Nederlandse film of serie en hier mogelijk carrière in maken.

Wat is je favoriete gerecht?
Ik ben gek op de Mexicaanse keuken! Taco’s, burrito’s, Enchilada’s en alles natuurlijk met verse guacamole en cheddar. Oh en ik ben ook gek op Turkse rijst voor erbij!


Credits
Photography: @hanslach

MUAH: @astrellas_beautysalon s
Dresses: @marwa.tatch
Hair: @kapsaloninekebypris
Nails: @this_is_it_nails
model: @leonnemarcha

Credits
Photography: @rikovision.nl
MUAH:
@yaramin_dila
Dresses: @marwa.tatch
Hair: @kapsaloninekebypris
Nails: @this_is_it_nails
model: @leonnemarcha

Credits
Photography: @Hanslach
MUAH:
@yaramin_dila
Dresses: @marwa.tatch
Hair: @kapsaloninekebypris
Nails: @this_is_it_nails
model: @leonnemarcha


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *