Valentino Stakel – Fotoverhalen: subcultuur in Rotterdam (deel 3)

Fotograaf Valentino Stakel van Stakelphotography heeft een passie om bijzondere en out-of-the-box dingen op beeld vast te leggen. In deze fotoreportage staat Bloodbowl centraal: een bordspel dat geboren is uit een Rotterdamse subcultuur.

Bloodbowl is een bordspel dat gebaseerd is op de Amerikaanse football sport. Echter, bij Bloodbowl zijn de regels aangepast. Hier kan je namelijk met je tegenstander vechten.  En het einddoel is natuurlijk scoren. Jouw bal naar de overkant brengen. And there’s a touchdown!!!

Bij Bloodbowl heb je geen  speelbord nodig. Er wordt een beroep op je creativiteit gedaan om dit spel een eigen platform te geven (Battlefield). Je kunt het speelbord ook met andere spelers delen.  Elk speler heeft een elftal. Maar je kan niet meer dan 16 spelers hebben.

Elk speler wordt vertegenwoordig door een modelstuk. Je kunt deze stukken naar eigen smaak verven om jouw team nog authentieker te maken.  Enkele modelstukken hebben hun eigen unieke vaardigheden. Vergelijk het met schaakstukken. Zo kunnen sommige modelstukken de bal sneller oppakken, anderen kunnen hard slaan en weer andere kunnen goed ontwijken.

Met de hulp van verschillende dobbelstenen kun je verschillende tactieken inzetten. Wil je winnen, zorg dan dat je een goede strategie hebt! Ook leuk om te weten: met 2 dozen Bloodbowl kun je je eigen koninkrijk opbouwen en zo je eigen team creëren.

Dit spel is geschikt om offline te spelen. Gezellig met je vrienden en familieleden.


Meer weten over Bloodbord?
Facebookpagina
Instagramaccount