Kindercoach Warsha Atwarie…Mijn ‘privilege’

Ongeveer 2,5 jaar geleden startte ik met de opleiding tot kindercoach bij Sonnevelt in Amsterdam. Een intensieve opleiding die ik volgde naast mijn fulltime baan.

Ik kwam de eerste lesdag als enig bruin jonge vrouw binnen. Ik alleen tussen ongeveer 30 witte leerlingen. Hier moest ik aan wennen. Ik kan me gemakkelijk in een groep aanpassen, maar had altijd wel het gevoel dat ik “anders” was. Na deze opleiding heb ik meerdere opleidingen, trainingen en workshops gevolgd om me verder te specialiseren. Ook hier kwam ik overal als enig bruine vrouw binnenlopen.

Ik heb inmiddels bijna heel Nederland doorgereisd om mijn kennis te vergroten. Ik kwam op veel verschillende plaatsen. Plaatsen waar ze niet bekend waren met culturele verschillen. Gewoon omdat er geen mensen met een andere culturele achtergrond woonden. Soms voelde ik hun ogen letterlijk in m’n rug. Ik voelde ze denken: “wat doe jij hier?”. Ik weet niet of dit klopt he, het is een aanname. Maar geloof me, dit gevoel creëer je niet zelf, deze ontstaat vanuit een energie. Het is me tot nu toe maar 1x overkomen, dat ik een gekleurde professional tegen ben gekomen. Maar ik heb me altijd afgevraagd, waar zijn de andere gekleurde professionals?

Afgelopen januari.. was ik bij een live dag van een opleiding met verschillende professionals. Een groep van 24 (!!!) vrouwen. En alweer..Ik was de enige bruine vrouw.

Ik moest in het begin wel wennen aan het gevoel en dat deed veel met mijn emoties en gedachten. M’n HSP modus ging in standje AAN. Soms moest ik wel even landen in een groep om tot de orde van de dag te komen. En weet je, ik heb mooie mensen ontmoet. Inmiddels zie ik mijn aanwezigheid als m’n “eigen privilege”.

Warsha Atwarie


Meer weten over KINDERVREUGDE?
Website
Email
Facebook
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *