Danser & Choreograaf Ramita Raghoebarsing – van crisis naar kans

Door de corona crisis vallen veel activiteiten binnen de entertainment sector stil. Dit geldt ook voor danser – choreograaf Ramita Raghoebarsing. Zij vertelt aan RBM media wat voor impact covid 19 op haar werk heeft en hoe zij daarme omgaat.

Voorstellen
Ik ben 18 jaar en studeer momenteel aan het MBO Rijnland voor de opleiding Commercieel medewerker/ Junior accountmanagement. Naast mijn studie werk ik bij de Mc Donalds. Ik zit daar wel goed gezien alle gebeurtenissen rond het covid 19 virus. Naast mijn dansleven ben ik ook uitgekozen tot Miss Indian Beauty the Netherlands 2019.

Dansen
Ik heb een hele hele grote passie voor dansen. Toen ik 4 jaar oud was begon ik al te dansen en heb er sindsdien altijd van gehouden. Bollywood is mijn basis. Van daar uit ben ik mij verder gaan orienteren en heb ik Hiphop Afrodance en Dancehall er bij gedaan. 

Amerika
In 2018 heb ik de olympische spelen in Amerika gewonnen in Amerika. Het kostte mij echt veel bloed, zweet en tranen. Gelukkig kreeg ik hulp van veel supporters, donateurs en familieleden waardoor het uiteindelijk goed is gekomen. Ik ben dankbaar voor mijn moeder, vader en zus. Die hebben mij altijd gesteund in alles wat ik wilde bereiken.

Covid 19
Als danseres zijnde was ik altijd wel aan het bewegen. Als het niet thuis was dan was het wel in de dansschool waar ik lessen neem, namelijk Global Dance Centre in Rotterdam. Super leuke lessen en ik leer er veel van. Zelf gaf ik voor covid 19 ook les in een aantal dansscholen en theaters.

Covid 19 is zeer ernstig. Het heeft zeker een groot impact op mij en mijn familie gehad. Vooral met school en danslessen mis ik het echt om mijn klasgenoten te zien en mijn dansvrienden.

Naar mijn mening had Nederland eerder moeten ingrijpen met maatregelen. Covid 19 was al bekend in een aantal landen. Nederland besloot pas later om maatregelen te treffen. Daar hadden ze eerder mee moeten beginnen. Ik betwijfel of de genomen maatregelen wel effect hebben. Vanaf 1 juni zijn er veel winkels opengegaan en dat is begrijpelijk want men moet ook geld verdienen. Er is helaas nog geen echte medicijn tegen de ziekte.

Tiktok
Gelukkig blijf ik nog wel gewoon dansen. Sinds kort heb ik een Tiktok account en daar post ik regelmatig mijn filmpjes. Ik dans heel veel omdat ik nu alle tijd heb om aan mezelf te werken. Ik focus mij helemaal op werk, dansen en school. Daarnaast ben ik bezig mijn mindset te veranderen en vooral anders in het leven te staan.

Knuffelen
Er staat een hoop op mij te wachten na Covid 19. Ik zal meer gaan dansen en mijn passie delen met heel de WERELD. Lessen nemen, mijn studenten lekker weer knuffelen en hun een lach bezorgen. Dat is waar mijn hart van warm wordt. Daar smelt ik van. Mijn studenten zijn echt mijn maatjes. Ik deel mijn liefde voor dansen met ze. Om te zien dat ze er vooral plezier in hebben doet mij super goed!!

Tip
Tot slot nog een tip naar iedereen: zie deze moeilijke periode niet als straf. Werk aan jezelf! Wil je gek doen, doe het! Nu wij de hele dag binnen zitten, is het aan jou om je werk op te pakken waar je altijd over hebt zitten nadenken. Nu is het echt de tijd, maar daar gebruik van. Bijvoorbeeld: spendeer nu tijd met je kinderen. Ik beschouw deze tijd als een wijze les dat ik aan mezelf kan werken om mijn doelen te bereiken. Ik blijf non-stop bezig.  Together we will get through this dark time!!


Meer weten over Ramita?
Instagram
Facebook
website is under construction
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *