Luus Malbons – Over geloof, hoop en liefde

Zij is een creatieve powerwoman die met haar performance mensen inspireert, meeneemt en een verfrissende invalshoek geeft op maatschappelijke zaken. Ontmoet public speaker spoken word artist Luus Malbons. Voor deze artikelreeks gaat RBM Media in gesprek met haar over Geloof, hoop en liefde.

Geloof
Geloof is een overtuiging waar je achter staat en zolang deze resoneert met de waarheid van jouw mindset zul je deze waarheid (be)leven. Wanneer je geloof benaderd als overtuiging krijgt het, voor mij, meteen een andere
lading. Bij mij rijst dan de vraag: Is het jouw eigen overtuiging of is dit een overgedragen overtuiging? Benader ik het vanuit geloof, dan zou mijn vraag zijn: ‘Geloof je het zelf, of heb je dit aangenomen/overgenomen? Bij de eerste benadering verwacht ik meer dialoog en bij de tweede meer weerstand en reactie vanuit verdediging. Maar ik hoef nergens van overtuigd te raken, ik ben gewoon een nieuwsgierige ziel die graag filosofeert over het leven en alles -misschien niet alles, in ieder geval wel veel- dat er bij komt kijken. Zelf hang ik geen religieuze overtuiging aan, ik heb geen moeite met mensen die dit wel doen. To each his own.
Wat voor mij werkt hoeft voor een ander niet te werken. Ik geloof in mezelf en mijn eigen kunnen en krachten.Toegegeven, op het ene gebied geloof ik wat overtuigender dan op het andere. Maar dat is juist het mooie ervan.
Je raakt nooit uitgeleerd over jezelf. Ik ben ervan overtuigd dat alles van binnen naar buiten werkt. En juist om deze reden is het ook heel belangrijk om op onderzoek uit te gaan.

Hoop
Hoop klinkt zo onzeker. Hopen is passief. Ik merk dat ik hoop uitspreek wanneer ik weet dat ik ergens onvoldoende werk in heb gezet en desondanks toch de meest gunstige uitkomst of het beste resultaat wens. Een beetje voor-de-gek-houderij van mezelf. Omdat ik het prettig vind om invloed op de uitkomst te hebben heeft hoop voor mij niet echt waarde. Wanneer ik geen invloed heb op een uitkomst, dan accepteer ik dat iets voor mij is of niet. I will put in the work, but if it’s not for me…it’s not for me. Hopen is dan het laatste waar ik mijn energie in zal steken. But that’s me.

Liefde…
Ik heb er weleens een spoken word over geschreven, ik heb er ook wel eens een powertalk over gegeven. Mijn kijk op liefde toen was dat het een werkwoord is. Liefde is werken aan jezelf, voor- en met jezelf. En van daaruit weerspiegeld jouw wereld zich aan jou. Die weerspiegeling verteld jou veel over waar jij staat in het leven, in jouw groeiproces. Zo sta ik er eigenlijk nog steeds in, maar nu concreter. Liefde ben je zelf. Ik ben liefde.
Daarom is het zo belangrijk om mezelf te zijn, niet te willen zijn wat een ander is. Ik ben mezelf, mijn liefde heeft een missie en komt op plekken waar zij nodig is. En ik ben mij ervan bewust dat niet iedereen op elk
moment met mij kan dealen. Wij gaan allemaal door fases. And even though love benefits us all, het gaat nooit om de ander, het gaat altijd om mij… mijn proces… en hoeveel ik ervan kan geven zonder mijzelf tekort te doen en tegelijkertijd geen angst te hebben dat ik tekort zal komen. Liefde is mooi, liefde is veelzijdig, liefde is waardevol…. Ik ben liefde verpakt in een lichaam van 1.58…en mijn glimlach is mijn strik. Hahahaha.


Meer weten over Luus Malbons?
Website
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *