Lucinda Douglas- van crisis naar kans

Wat voor impact hebben de corona maatregelen op jouw business? Vandaag stellen wij deze vraag aan ondernemer Lucinda Douglas.

Jeetje… corona was zó niet verwacht! Zoiets zag ik niet aankomen maar ik keek meteen of ik financieel bestendig was. Je treft ons niet een paar maal per week in een restaurant aan en wat andere zaken betreft, gooien wij niet snel geld over de balk, dus een half jaar kunnen wij prima aan. Mijn man werkt ook in mijn bedrijf en hij is degene achter de schermen. Hij let goed op en weet dat ik altijd aan het begin van de week wil weten hoe wij er financieel voorstaan. Hij heeft ook alle cijfers paraat van zeven aparte rekeningen. Dat was het eerste wat ik wilde weten en vandaaruit wist ik wat wel en niet kon.

Kijk, ik ben ondernemer en ongeacht wat er gebeurt, ik ga door. Het is natuurlijk niet zo dat ik alleen kan ondernemen als het klimaat gunstig is want dat is niet ondernemerschap maar een soort constructie die afhankelijk is van conjunctuur. Ik wil daar juist boven staan.

ELLE & LEFWIJF
Elle offline stopte meteen omdat de dames en ik niet meer op bezoek konden gaan bij bedrijven. Wel meteen gekeken naar een Elle-online. Ik had al een aantal projecten in mijn hoofd waaronder LEFWIJF, een boek- en promotieproject met 49 andere vrouwen. Ik dacht, nu is mijn tijd. Ik zag de marketing meteen als uitdaging en nu heb ik nog maar ruimte voor negen vrouwen. Voor mij een geslaagd project. In februari 2021 is de boekenlancering bij AFAS.

Buro Grow
Vorige week heb ik opdracht gegeven voor mijn websitebouwer om plankgas te geven met de site van Buro Grow. Buro Grow is een salesadvies-,  training- en coachingsbedrijf en indien nodig marketing maar wij focussen op sales. Overigens een bedrijf met veel mannen. Wij willen up en running zijn in september en de eerste opdracht is al binnen. Sales op de manier zoals ik het zie is straks wel echt aan de orde. Veel mensen verstoppen zich achter marketing maar sales blijft leading. Dat levert geld op en marketing, nou ja… op een andere manier.

Gevoel & ervaring
Ik heb ontslag genomen eind 2009 en dat was crisistijd. Mijn business die ik toen had liep zo goed omdat het voor mij een toptijd was om te starten. Veel ervaren ondernemers waren bang en ik had geen ervaring en vooral geen angst. Ik ben een meisje van geloof en voel mij altijd gesteund. In 2008 zag ik dat veiligheid in een baan niet bestond. De ene dag was ik cocktails aan het drinken en de maandag daarop kon niets meer. Levenslessen vind ik als ondernemer fantastisch. Ik geniet ervan en weet dat iedere crisis een levensles met zich meebrengt. Ik zie er zelfs naar uit.

De toekomst
Ik ben zeer optimistisch over de toekomst. Een paar jaar geleden had ik Mexicaanse griep en toen mijn man terugkwam uit Zuid-Afrika had hij een heftige longaandoening. Ik ben niet bang of angstig. Jammer dat mijn aandelen op de Amerikaanse markt nu rock-bottom zijn maar tja…zo gaat het leven. Kijk, als het allemaal tegenvalt word ik putjesschepper. En ik weet wel zeker dat ik weer met boeiende verhalen thuis kom.

Zin om te bouwen
Ik houd van verandering en kan er heel goed tegen. Ik schrijf nu mijn nieuwe boek: ‘Zo hoor je altijd JA’ met oog op straks. Mijn sprekersbureaus lopen er mee al te koop en het ging al een paar maanden geleden in voorverkoop. Ondernemen betekent goed kijken naar kansen en bewegen. Ik omring mezelf altijd met optimistische succesvolle mensen want dan ben je in een bepaalde vibe.

Vervolgopleiding
Corona heeft mij laten nadenken over het leven. Waar wil ik naar toe? Waar wil ik mezelf nog in bekwamen? Wat vind ik belangrijk? In september start ik met de opleiding Theologie. Ik heb al zoveel gave opleidingen gevolgd maar dit is de bekroning. Dat zeg ik nu maar het leven kan nog zoveel brengen. Het leven is werkelijk geweldig met ups en downs en iedere dag opnieuw mag ik mezelf opnieuw herontdekken.  Meer weten over Lucinda Douglas?
website
Facebook
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *