Ondernemer Kimberly Maynard – ‘Er even tussenuit met mezelf’

Het is intussen alweer 2 weken geleden, maar het was zo’n heerlijke ervaring dat ik dit graag wil delen. In mijn ogen ook zeker een aanrader voor een ieder die zich hierin herkent. 

Mijn leven is altijd al gezellig druk geweest. Dat doe ik helemaal zelf, want ik hou ervan om mijn leven te vullen met familie, vrienden, mijn bedrijf, passies, netwerken en gezelligheid. Dat is helemaal niet erg, maar het is zo belangrijk om te luisteren naar jezelf en daarbij ook regelmatig alleen met jezelf te zijn. Ik heb niks te klagen hoor, want ik heb een geweldig gezin thuis en ben hiervoor enorm dankbaar. Daarom voelde ik mij soms ook schuldig of egoïstisch door tijd alleen door te brengen. Maar wat er dan gebeurd is dat je innerlijke zelf hier om gaat vragen en ik kon deze keer niet anders dan te luisteren. 

Ik merkte een paar dagen dat ik soms naar mijn beeldscherm staarde, minder goed in mijn vel zat en daardoor ook wat minder kon focussen. Zodra ik thuis kwam, was er nog meer drukte. Je denkt als moeder en vrouw al vaak; “als iedereen happy is in huis, dan ben ik het ook.” Daar komt soms jezelf wegcijferen bij kijken, maar op een gegeven moment had ik het allemaal wat minder onder controle. Ik merkte dat ik de chagrijnige mood swings van mijn tienerdochter en de extra energie van mijn zoontje van 5 iets minder kon hebben. 

Door mijn goed ontwikkelde zelfkennis en hoge sensitiviteit voel ik gelukkig precies aan wat ik nodig heb. Maar ja, hoe vertel je aan je partner dat je de behoefte hebt om er even een week tussenuit te gaan? Alleen… De wasmand is vol, de hele planning staat al voor de week en ondanks dat mijn man coach is en ik weet dat hij altijd erg supportive is, voelde dit toch even als een drempel.

Hoe zeg ik dit?
Ik kwam in tranen thuis van werk en vertelde het meteen. “Weet je wat ik echt nodig heb? Tijd met Kimberley! Ik mis de connectie met mezelf en wil graag mezelf weer horen denken en ruimte creëren in mijn eigen hoofd” zei ik. Hij antwoordde: “schat, als je dat nodig hebt moet je dat zeker doen. Ik zorg dat hier alles blijft draaien en dan kan jij lekker even tot rust komen!” Wauw… Amazing! Ik twijfelde ook geen moment en had een hotel geboekt in Rotterdam Centrum. Alsnog niet heel ver van huis, maar ik kon daar genoeg me time momentjes inplannen en alle rust vinden in het hotel die ik nodig had. Ik koos mede daarom voor een hotel waarvan ik al vermoedde dat deze mijn verwachtingen zou overtreffen en was altijd al benieuwd hoe het is om daar te verblijven.

In het hotel
Daar zat ik ineens de volgende dag, in mijn hotelkamer helemaal alleen! Een geweldige kamer op de 16e etage met een prachtig uitzicht. Ik voelde mij zo krachtig doordat ik aan mezelf dacht en deed wat ik nodig had. Het hotel gaf me een goed gevoel, ik voelde mij meteen thuis en had in het hotel opties om te ontbijten, werken en sporten. Daarnaast lag ook de stad aan mijn voeten. It felt so good! Alleen al dat je in de ochtend na je ontbijt terug komt in je kamer en je bed is opgemaakt, schone handdoeken klaar liggen en je WC rol netjes gevouwen is. Dat zijn dingen die je op dat moment extra blij maken. Daarom legde ik ook een briefje met een chocolaatje neer voor de schoonmaakster. Ik bedankte haar voor het schoonmaken van mijn kamer. Je zal denken; het is haar werk en voor haar iets kleins, maar voor mij voelde het als de kers op de taart van mijn weekje. 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Waarom deel ik dit verhaal met jullie? Omdat het voor iedereen écht een aanrader is. Vooral na corona, waarbij er best veel gevraagd werd van ouders en kinderen. Door thuis te zitten en ook alles wat ze normaal apart van elkaar doen, nu met elkaar te doen in hetzelfde huis. Dit heb ik overigens niet zo ervaren, maar ik kan mij het wel echt goed voorstellen. 

Dus mijn tip aan jullie is luister naar je innerlijke stem en besteed regelmatig tijd aan jezelf. Kies soms voor jezelf, dit is helemaal niet egoïstisch! Probeer wat vaker uit je eigen routine te stappen en doe soms spontane dingen alleen. Je kan daardoor een nóg betere moeder, vader en partner zijn. Hiermee voorkom je klachten voor in de toekomst. Kortom; zelfliefde! 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

To be continued...

Kimberly Maynard


Wie is Kimberly Maynard?
Kimberly is een passievolle ondernemer, recruitmentspecialist en founder van Mayforce. Vanuit Mayforce verbindt zij talenten met ‘KARAKTER’ aan mooie bedrijven door heel Nederland. Voor meer informatie:
Website
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *