Asha Lachman – over geloof, hoop en liefde

Als oprichter van stichting Everyday People biedt Asha Lachman een helpende hand aan mensen die worstelen met uiteenlopende problemen in de samenleving. RBM Media gaat in gesprek met haar om er achter te komen wat zij onder het thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’ verstaat.

Liefde is datgene wat ons verbindt, wat ons sterk maakt en wat er altijd zal zijn. Of het nou liefde voor geld, dier of een persoon is. Liefde zorgt ervoor dat we samen zijn, elkaar helpen, niet opgeven. Liefde is iets wat niet te missen is in ons leven. Ons leven draait alleen maar om wat wij liefhebben. Denk er maar es over na. Alles wat wij doen is om een liefde. Liefde te geven of te krijgen. Waarom werk je zo hard? Zodat je brood op tafel voor je kinderen waar je zo zielsveel van houdt. Waarom studeer je zo hard? Zodat je uiteindelijk je droombaan kan bereiken. We zullen altijd verliefd zijn op iets. Soms betekent dat dan verliefd zijn op een doel. Een doel waarbij je moet geloven. “

Geloven in jezelf en datgene wat jou sterk maakt. Geloof is essentieel in tijden zoals deze. Tijden waarin de mensheid mentaal zo zwak is. We moeten ergens in geloven om vooruit te komen. Geloof geeft ons troost, houvast, liefde… Of je nou gelooft in God of in de wetenschap of wat dan ook. Vertrouwen hebben in dat wat jou dierbaar is enorm belangrijk. Geloven in iets, zorgt ervoor dat je niet opgeeft en je krijgt hoop.”

Geloof geeft ons troost, houvast en liefde

Hoop, ook weer iets dat zo belangrijk is, maar wat is het verschil tussen hoop en geloof? Dat antwoord ligt ver terug in de geschiedenis. Hoop is een woord gevormd door het geloof. Hoop is vrijwel hetzelfde, maar toch anders. Hoop is iets wat niet zeker is. ‘Oh ik hoop dat ik dat ik de loterij wint’. Je weet het niet. Geloof daarentegen, daarbij ben je zeker van je zaak. Dan kan je zeggen dat hoop negatief kan zijn, voor dromers is of je kan teleurstellen. Nee, ik geloof dat hoop doet leven. Ik geloof dat hoop je vooruit laat kijken en sterker maakt. Ik geloof in hoop en liefde. Dat verbindt, dat laat je groeien, dat maakt dat je weer je de twinkeling krijgt in je ogen.”

Hoop, is het geloof dat het goed komt. Liefde, is het vertrouwen dat het goed is.


Meer weten over stichting Everyday People?
Podcast met RBM Media
Website
Facebook
Instagram


Photocredits: Suzan Alberts (1e en 2e foto) en Keith Schoolbred (3efoto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *