Wat betekent luxe voor… zangeres Aimee van Tol ?

‘Wat is voor mij Luxe?  Toen mij werd gevraagd om dit te omschrijven, bedacht ik me dat ik dan eerst iets moest gaan vertellen over mij als persoon. Naar mijn idee verschilt het sterk per persoon wat iemand als luxe ervaart. Hoe verwender men is, hoe minder luxe men ervaren zal. Dit maakt de term luxe dus subjectief. Mijn invulling van Luxe is als ik mij dingen kan veroorloven ( en dat hoeft niet zozeer alleen materialistisch te zijn ) die andere mensen zich moeilijk of niet kunnen veroorloven. Luxe meet ik dus aan mijn omgeving en andersom. In Afrika is er veel honger en in Nederland is er een voedseloverschot, supermarkten, bakkers en slagerijen liggen vol met eten. Ik ben me echter zeker bewust van het feit dat er ook in Nederland veel mensen zijn die ieder dubbeltje om moeten draaien om een volledige maaltijd voor het gezin op tafel te kunnen zetten.

Zelf hoef ik me niet druk te maken over geld en daardoor heb ik ook de vrijheid om mijn grootste passie uit te kunnen oefenen: Zingen. Met het zingen hoop ik mensen te inspireren en misschien zelfs bepaalde diepgewortelde emoties los te maken. In deze tijd is geld onlosmakelijk verbonden met materialisme en natuurlijk doe ook ik daar aan mee. Zo woon ik in een vrijstaand huis en rij ik in een splinternieuwe Range Rover Evogue en hebben wij nog een vakantiehuis in Spanje, vlakbij waar mijn ouders wonen. Natuurlijk is dit materialistisch, maar naar mijn idee is dit pas luxe als je er ook van kan genieten en het niet als “normaal” ervaart.

Afgelopen jaar werd mijn moeder plotseling erg ziek, ze kreeg te maken met die vreselijke rotziekte. Op zo’n moment wil je niks liever dan dat je moeder beter wordt en dat alles weer is zoals het was. Ik zou mijn huis, mijn auto en alle materialistische dingen hebben ingeruild voor de gezondheid van mijn familie, in dit geval het beter worden van mijn moeder. Dit maakt dat Luxe voor mij vooral de onbetaalbare dingen zijn zoals gezondheid en geluk. Van de Luxe materialistische dingen kan ik pas echt genieten als de primaire luxe zoals gezondheid in orde is. Ik heb een dochtertje van 5 jaar, bloedmooi, kerngezond en een hartje van goud.Ik kan elke dag mijn passie uitvoeren doordat mijn lieve man zijn bedrijf draaiende houdt en heb mijn beide ouders nog in inmiddels goede gezondheid. En wat daarbij belangrijk is, is dat ik een mens van de wereld ben, met passies en liefde voor mensen. Ik ben of gedraag mij niet verwend. Ik leer mijn dochtertje ook dat alles niet vanzelfsprekend is. Hierdoor kan ik er oprecht van genieten en probeer ik de mensen om mij heen ook mee te laten genieten. Luxe is nog mooier als je het kan delen. Ik vind dat dus Luxe en dus een bevoorrechte positie.’



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *