De inspiraties van onderneemster Kanessa Muluneh

Wat zijn jouw favoriete quotes? Passion4business stelde deze vraag aan Kanessa Muluneh. Kanessa is oprichtster van de Queen’s Football League – de Nederlandse versie van de American Football league voor vrouwen. Daarnaast is ze eigenaresse van Muluneh Coffee, Mokums’ Products & Kanessa Sports Line. Kortom een veelzijdige business lady. Lees hieronder de favoriete quotes van Kanessa.

“Het is niet de schuld van een ander”
Deze heb ik feitelijk zelf verzonnen. Ik ben ervan overtuigd dat je niet kan groeien zonder fouten te maken. Mocht er een situatie zijn die “fout” gaat, probeer naar jezelf te kijken in plaats van wat een ander fout heeft gedaan. Van je eigen fouten leer je het meest. Waardeer de lessen die je daaruit krijgt.

“Aan alles komt een einde”
Hoe moeilijk de situatie ook is, het duurt niet eeuwig. Geef daarom je droom nooit op!

“Vertrouw niemand (ook geen vrienden en familie)”
Dit is iets wat heel moeilijk in de praktijk is. Ik hoor vaak mensen dingen zeggen als “wij zijn goede vrienden” of ” op hem/haar kan je vertrouwen”. Dit is op zich prima in je privé leven, maar zakelijk werkt dit niet. Geld is een grote boosdoener en kan voor veel schade zorgen in de relatie indien men niet discreet met bedrijfsinformatie omgaat. Daarnaast ben je als ondernemer een en/of hun “baas”. Ken je positie en stel je zakelijk niet te kwetsbaar op.

“Stay Humble”
Heel erg belangrijik! Er zijn altijd mensen die beter zijn als jij. Uit de hoogte doen is een wedstrijd die je niet zal winnen. Respecteer je werknemers, want zonder hen ben je helemaal niets!

“Geef nooit op”
Als jij een visie en een doel hebt, is opgeven geen optie. Je droom opgeven zal later vrijwel altijd zorgen voor berouw. Je weg naar succes zal niet gemakkelijk zijn; dat kan ik je 100% garanderen. Maar blijf gefocust. Alleen jíj weet waarom je het doet!

Meer weten over Kanessa Muluneh? Bezoek
 www.kanessamuluneh.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *