I stand against domestic violence!

I stand against domestic violence! verklaring van Valentina Carpita Finaliste Mrs Universe 2021. Is de boodschap dat Valentina Carpita, dit jaar genomineerd als ‘Finaliste Mrs Netherlands Universe 2021, wilt uitbrengen. Valentina zegt dat volgens de VN de coronapandemie heeft geleid tot meer huiselijk geweld tegen vrouwen. De urgente boodschap van Valentina is dan ook dat er NU iets moet veranderen voordat de situatie verergert. 

“Bijna 18 procent van de vrouwen en kinderen heeft het afgelopen jaar geweld ervaren door hun partner of bekenden uit de directe omgeving. In de eerste weken na de covid-uitbraak vervijfvoudigde het aantal meldingen bij hulplijnen. Elke drie maanden dat de lockdown voortduurt, krijgen naar verwachting nog eens 15 miljoen vrouwen te maken met geweld.”  

Valentina geeft aan dat huiselijk geweld nu vaker verborgen blijft achter de voordeur, juist vanwege het feit dat er minder sociale contacten zijn vanwege de coronavoorschriften. Samen met twee andere finalisten zet Valentina zich in op het ondersteunen van vrouwen en kinderen in opvang tehuizen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld. Valentina zegt “met deze missie steun ik graag vrouwen en kinderen die huiselijk geweld hebben meegemaakt, door hier nu alle aandacht en prioriteit voor te vragen en iedereen hier bewust van te maken, maak ik mij sterk voor een veilig huis voor alle vrouwen en kinderen!  

Mijn doel is om slachtoffers en omstanders aansporen tot actie bij (vermoedens van) elk huiselijk geweld! Daarom vraagt Valentina aan alle slachtoffers en mensen in hun directe omgeving zoals een buurman of buurvrouw, kennissen en vrienden, de drempel over te stappen en vermoedens van huiselijk geweld te bespreken. De eerste stap hoeft niet een grote stap te zijn, begin met een gesprek aan te gaan of advies aan te vragen! 

Valentina geeft hieronder verschillende organisaties die zich inzetten en betrokken zijn bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling en waar vrouwen en kinderen terecht kunnen:  

Spreek je uit tegen geweld en doe allemaal mee met #Istandagainst domesticviolence 


Fotocredits: Gery ten Broek
Model: Valentina Carpita

Deel dit artikel